- HDA - http://www.hda.gr -

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2019

Capture [1]

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, όπως αποφασίσθηκε για πρώτη φορά στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις 22 Δεκεμβρίου του 1992.

Δεν αφήνουμε κανέναν, «Leaving no one behind, είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το  Νερό. Το νερό δεν είναι μόνο βασικό συστατικό της ζωής, αλλά και στοιχείο πολιτισμού.
Παρά τη σημασία του και τη συχνά ιερή του φύση, το νερό κατασπαταλάται  και υποβαθμίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές. Το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ το 40% στερείται  εγκαταστάσεων  βασικής υγιεινής. Καθημερινά,  περίπου 6.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.

«Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, ας αναγνωρίσουμε την πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική σπουδαιότητα του καθαρού νερού και ας ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε τα ποτάμια, τις λίμνες και τους  υδροφόρους ορίζοντες. Πρέπει να διανείμουμε το νερό πιο δίκαια και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα της χρήσης του ιδιαίτερα στη γεωργία. Ας εντείνουμε  τις  προσπάθειες μας,   στους διεθνείς οργανισμούς, στις κυβερνήσεις  και στις τοπικές κοινωνίες για να επιτύχουμε τους στόχους μας.» Μήνυμα του Κόφι ‘Αναν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

 

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε από εδώ [2]

Aποδεκτές έγιναν οι προτάσεις του ΠΣΔΔ για το νομοσχέδιο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώσουμε ότι οι προτάσεις που υπέβαλε ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σε ανοιχτή διαβούλευση για τη βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου, που αφορούν στη «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών» έγιναν αποδεκτές.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ [3]

Στις 9 Μαρτίου 2019, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α’ αρ. 43/2019) ο νόμος 4600/2019 «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» που στοχεύει στη διαμόρφωση Εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο. Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ορίζει την πλήρωση τριών θέσεων διαιτολόγου – διατροφολόγου: έναν (1) διαιτολόγο – διατροφολόγο με εμπειρία στα νεοπλασματικά νοσήματα, που υποδεικνύεται από το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, δύο (2) θέσεις ΠΕ Διαιτολόγων-Διατροφολόγων. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 72 «Το Επιστημονικό Συμβούλιο (Ε.Σ.) αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του ΕΙΝΕ, συγκροτείται με απόφαση του Δ.Σ. και αποτελείται από εννέα (9) μέλη ως εξής (…) η. έναν (1) διαιτολόγο – διατροφολόγο με εμπειρία στα νεοπλασματικά νοσήματα, που υποδεικνύεται από το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων». Επιπλέον, κατά το άρθρα 74 «Για τη στελέχωση των Διευθύνσεων και των Τμημάτων του ΕΙΝΕ συνιστώνται οι εξής θέσεις: (…) ιζ) Δύο (2) θέσεις ΠΕ Διαιτολόγων-Διατροφολόγων».

Συμπληρωματικά, σύμφωνα με το άρθρο 32 «Οι Ιδιωτικές Κλινικές μπορούν να αναθέτουν σε εξωτερικό ανάδοχο τις υπηρεσίες σίτισης. H σχετική σύμβαση υποβάλλεται στην αρμόδια Περιφέρεια και περιλαμβάνει τον τόπο παρασκευής γευμάτων, τον τρόπο μεταφοράς αυτών, τον αριθμό προσωπικού, και το εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ενδιαίτησης, καθώς και τον τρόπο χορήγησης ειδικών διαιτητικών γευμάτων και την κατά τον νόμο άδεια του αναδόχου, εφόσον προβλέπεται.  Η κλινική ευθύνεται από κοινού με τον ανάδοχο για την τήρηση των κανόνων καθαριότητος, υγιεινής και ενδιαίτησης. Οι διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 4554/2018 (Α΄ 130) εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας ή σίτισης του παρόντος άρθρου».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, όπως ακοπίαστα συνηθίζει να πράττει,  συμβάλει δυναμικά στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και υπερασπίζεται σθεναρά το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, θέτοντας το πλαίσιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για Επιστήμονες Διαιτολόγους – Διατροφολόγους.

 

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2019

logo_wkd_0 [4]

Κάθε δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου έχει θεσπιστεί η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για την υγεία των νεφρών μας.

Σήμερα, 850 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτιμάται ότι πάσχουν από κάποιας μορφής νεφρικής νόσου. Η χρόνια νεφροπάθεια (CKD) προκαλεί τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια θανάτους ετησίως και είναι πλέον η 6η ταχύτερα αυξανόμενη αιτία θανάτου.

Ως εκ τούτου, το σύνθημα για την Παγκόσμια  Ημέρα Νεφρού φέτος είναι «Νεφρική Υγεία για όλους, παντού», και στοχεύει αφενός να τονίσει την αυξανόμενη νοσηρότητα των νεφροπαθειών παγκοσμίως, αφετέρου να ευαισθητοποιήσει για την σπουδαιότητα των υγιών νεφρών.

Συστάσεις για υγιή νεφρά:

  1. Αυξήστε την σωματική δραστηριότητα
  2. Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή πίεση
  3. Τρώτε ισορροπημένα και διατηρείστε ένα σταθερό βάρος
  4. Πίνετε επαρκείς ποσότητες υγρών
  5. Αποφύγετε το κάπνισμα
  6. Ελέγχετε συστηματικά τη νεφρική σας λειτουργία όταν πάσχετε από νεφρική νόσο
  7. Ελέγξτε τη νεφρική σας λειτουργία εάν έχετε

-          διαβήτη

-          υπέρταση

-          αυξημένο σωματικό βάρος

-          ένας από του γονείς σας έχει νεφρική νόσο

-          Αφρικανική, Ισπανική ή Ασιατική καταγωγή

https://www.worldkidneyday.org/2019-campaign/2019-wkd-theme/ [5]

#worldkidneyday! #move4kidneys

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων και η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) με ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 15ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής -Διαιτολογίας και του 4ου  Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 13 ως 15 Δεκεμβρίου 2019, στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών».  

Το συνέδριο θα έχει και επετειακό χαρακτήρα μιας και φέτος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων εορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.

5 απλά βήματα..για να μειώσουμε το αλάτι σε λιγότερο από 5 γρ την ημέρα

infographic_greek [6]

 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τον περιορισμό της χρήσης αλατιού. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο από 5 gr αλατιού την ημέρα, στοχεύοντας σε 30% μείωση στην πρόσληψή του μέχρι το 2025.

Δείτε εδώ το έντυπο-infographic [7] με τα 5 απλά βήματα..για να μειώσουμε το αλάτι σε λιγότερο από 5 γρ την ημέρα

5ο Δ|Υ|Ο FORUM 2019, Mια μεγάλη γιορτή Διατροφής, Υγείας & Ομορφιάς στο Ζάππειο

Capture [8]

5ο Δ|Υ|Ο FORUM

Στις 15 και 16 Μαρτίου, το Ζάππειο ανοίγει τις πόρτες του στους συμμετέχοντες του Δ|Υ|Ο FORUM, της μεγάλης γιορτής Διατροφής-Υγείας-Ομορφιάς. Ο καθιερωμένος πλέον Θεσμός έρχεται φέτος με νέα δυναμική, ενώνοντας τις δυνάμεις του και δημιουργώντας σημαντικές συνεργασίες και συνέργειες, με τον ΣΕΓΑΣ και τον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών (Π.Σ.Β.Α.Κ.).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων με κύριο στόχο την Δημόσια Υγεία και την παροχή χρήσιμων πληροφοριών μέσω των ειδικών επιστημόνων, συμμετέχει ενεργά με πραγματοποίηση ομιλιών σε επίκαιρα θέματα υγείας και διατροφής. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα ομιλιών έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 14.00-15.00

Ειδικές τροφές και συμπληρώματα διατροφής: Το συν της διατροφής ισορροπεί το πλην της εποχής

Ομιλητής: Αντώνης Βλασσόπουλος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc (MedSci), PhD- Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υποστηρίζοντας την υγεία μας με διάσημα τρόφιμα
Ομιλήτρια: Νατάσα Κολομβότσου,PhD Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Υγιεινολόγος M(Med)Sc, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού

Η διατροφή μου: μια προσωπική υπόθεση – συμβουλές και λάθη
Ομιλήτρια: Ευαγγελία Φάππα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος BSc (Hons) Dietetics, AegeanCollege).

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ – AΙΘΟΥΣΑ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 13.30-14.30

Δίαιτα ή τρόπος υγιεινής διατροφής για όλη μας την ζωή?
Ομιλήτρια: Ντορίνα Σιαλβέρα, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, PhD, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο κ. Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ το παρελθόν και το μέλλον της Ελληνικής Γαστρονομίας
Ομιλητής: Παναγιώτης Βαραγιάννης, M.Med.Sc., Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Παραδοσιακά Ελληνικά τρόφιμα προσαρμοσμένα στο σήμερα
Ομιλητής: Κώστας Συριανός, Kλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc., Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, BSc)

Σε τρεις παράλληλες αίθουσες ομιλιών στο Ζάππειο θα αναλυθούν, από κορυφαίους ομιλητές, σημαντικά θέματα υγείας, όπως πρόληψη και αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων και χρήσιμες συμβουλές για καρδιαγγειακή υγεία, θέματα ομορφιάς όπως αντιγήρανση και περιποίηση δέρματος και επίκαιρα θέματα διατροφής.  Διόλου τυχαίο ότι φέτος, το Δ|Υ|Ο FORUM συνεργάζεται με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, εφόσον ασπάζεται απόλυτα την βασική αρχή της Ιπποκράτειας θεωρίας, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ. Ειδικά για τους δρομείς του Ημιμαραθώνιου αλλά και για τους λάτρεις της άσκησης και του τρεξίματος θα αναλυθούν θέματα πρόληψης τραυματισμών, ιατρικές οδηγίες για αρχάριους δρομείς αλλά και χρήσιμες pre-running συμβουλές.

Μία μεγάλη εκδήλωση, με Ελεύθερη Είσοδο, που δεν πρέπει να χάσετε!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από εδώ [9]

 

Απόσυρση του επίμαχου άρθρου 74 από το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από συντονισμένες κινήσεις του ΠΣΔΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Πανελλήνιος Συλλόγος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι αποσύρθηκε το επίμαχο άρθρο 74 από το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού -προπονητές και εκπαιδευτές- ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», μετά από την αντίδραση σύσσωμων των Διαιτολόγων και μέσα από συντονισμένες κινήσεις του ΠΣΔΔ.

Ο ΠΣΔΔ εξέφρασε δυναμικά την  δυσαρέσκειά του και διαμαρτυρήθηκε εντόνως, από την πρώτη στιγμή της ανάρτησης του άρθρου 74 προς δημόσια διαβούλευση, καθότι το εν λόγω νομοθέτημα έδινε το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου σε άτομα που στερούνται της βασικής επιστημονικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, προοπτική που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δημόσια υγεία.

Capture [10]

Capture1

Capture2 [11]

Χαρακτηριστικά ο ΠΣΔΔ επεσήμανε ότι η άσκηση του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου κατοχυρώνεται μετά από επαρκείς σπουδές 4ετούς φοίτησης, καθώς και οργανωμένη πρακτική άσκηση διάρκειας ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί από κανένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η απόκτηση άλλωστε ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών δεν δύναται να εξασφαλίσει επαγγελματικά δικαιώματα σε κανένα επάγγελμα.

Capture3 [12]

Πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, στα πλαίσια στρατηγικών  κινήσεων για την απόσυρση του Άρθρου 74 και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ευρύ κοινό τόσο για την προαγωγή και διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, αλλά και την προάσπιση του επαγγέλματος αποκλείοντας  μη ειδικούς από την άσκησή του, πραγματοποίησε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία όλων των πολιτικών φορέων, απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας και Δελτία Τύπου  με κύριο στόχο την απόσυρση του εν λόγω νομοθετήματος.  Με τον ΠΣΣΔ συντάχθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών , ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και η Ελληνική  Διαβητολογική   Εταιρεία.

Ο ΠΣΔΔ  δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά το επάγγελμα του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

  • Αναλυτικά την Έκθεση Διαβούλευσης  για το σχέδιο νόμου με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις» μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ [13]
  • Περισσότερες πήροφορίες από εδώ [14]

 

Συμμετοχή ΠΣΔΔ στο 13ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας στις 28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2019

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις εργασίες του 13ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας την Παρασκευή 1 Μαρτίου στην Αθήνα.

53405406_2587152331299300_4050614533377490944_n [15]

Στις 11:00-11:30 πραγματοποιήθηκε η Διάλεξη του ΠΣΔΔ, με πρόεδρο τον κ. Π. Βαραγιάννη, Γ. Γραμματέα του ΠΣΔΔ ενώ η κ. Δρ. Α. Κολομβότσου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πραγματοποίησε την ομιλία με τίτλο:
‘Εναλλακτικά τρόφιμα και παχυσαρκία’

 

52935795_2587152231299310 [16] 53236126_2587152301299303 [17]

 

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΠΣΔΔ 2019

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μετά τη λήξη των εργασιών της 1ης Διεπιστημονικής Συνάντησης για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς.

Τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν είναι :

1. Διοικητικός Απολογισμός ΔΣ για το έτος 2018.

2. Οικονομικός απολογισμός του ΔΣ για το έτος 2018 και Προϋπολογισμός για το 2019

3. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2018

4. Ανοικτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο μας. Θα παραστεί και ο Δικηγόρος του συλλόγου.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του ΠΣΔΔ. Φέτος, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να υπάρχουν 4 φλουριά, με δώρα.

Τα δώρα θα δοθούν στα παρόντα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου. Τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες των μελών του ΠΣΔΔ μπορούν να τακτοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της ΓΣ.

Η παρουσία σας στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ είναι σημαντική και θα χαρούμε να σας συναντήσουμε και να συζητήσουμε από κοντά για τα θέματα που αφορούν στον κλάδο μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θ. ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                  Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Newsletter του EFAD με συμβουλές για την χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης (social media)

photo1 [18]

 

Dear colleagues,

Please find attached an open access toolkit on how to use social media responsibly and effectively developed by Alexander Mäkelä former Facebook public policy associate.

Download here [19]

Αποκτήστε το βιβλίο του ΠΣΔΔ: Πρακτικός Οδηγός για ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο

vivlio-praktikos-odhgos-diaitologiko-grafeio-experts [20]

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της 1ης Διεπιστημονικής Συνάντησης για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα είναι διαθέσιμο  του νέου βιβλίου του ΠΣΔΔ Πρακτικός Οδηγός για ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο.

Το βιβλίο θα μπορείτε να το βρείτε καθ’ όλη της διάρκεια της 1ης Διεπιστημονικής Συνάντησης στη γραμματεία του ΠΣΔΔ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να βρείτε από εδώ: https://www.mednutrition.gr/e-shop/ekdoseis/vivlia/praktikos-odigos-gia-ena-sygxrono-diaitologiko-grafeio-details [21]


Το άρθρο εκτυπώθηκε από HDA: http://www.hda.gr

Copyright © 2012 HDA. All rights reserved.