- HDA - http://www.hda.gr -

Νομοσχέδιο Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

 

Ο ΠΣΔΔ θα συμμετέχει με σχόλια στη δημόσια διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν και μεμονωμένα στη διαδικασία, ώστε να ενισχύσουμε το μήνυμα ότι οι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι κατέχουν εξέχοντα ρόλο και είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι για θέματα που αφορούν στην ενημέρωση και προώθηση της υγιεινής διατροφή στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας. Αν και το Σχέδιο Νόμου ευστόχως προβλέπει δράσεις προαγωγή της υγιεινής διατροφής σε επίπεδο πρωτογενούς πρόληψης, δεν περιλαμβάνει ούτε προβλέπει πουθενά το ρόλο του επιστήμονα Διαιτολόγου – Διατροφολόγου.

 

Στα σχόλια του ΠΣΔΔ τονίζουμε ότι αυτή η παράλειψη μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τους στόχους του προγράμματος, αφήνοντας το κομμάτι της διατροφικής εκπαίδευσης σε μη ειδικούς, ή σε άλλες ειδικότητες ιατρικών και παραϊατρικών επαγγελμάτων με ελλιπείς γνώσεις πάνω στον τομέα της διαιτολογίας-διατροφής. Κάτι τέτοιο θα ήταν δυνητικά επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

 

Ζητούμε να προβλεφθεί στο νομοσχέδιο ο ρόλος των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με άδεια άσκησης επαγγέλματος και να συμπεριληφθούν στο άρθρο 9 του παρόντος σχεδίου νόμου θέσεις ΠΕ Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των ΔΥΠΕ, ώστε να διασφαλίσουν το σωστό συντονισμό και οργάνωση προγραμμάτων που θα αφορούν την προώθηση της υγιεινής διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, στο άρθρο 11 (παρ.3), η Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, οφείλει να συμπεριλαμβάνει και έναν Επιστήμονα με ειδίκευση στην Διαιτολογία-Διατροφή, καθώς επίσης στο άρθρο 13 (παρ. 7) η Επιστημονική Γραμματεία της ΕΕΔΥ, θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν (1) υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Διαιτολογίας Διατροφής.

 

Στα πλαίσια αυτά η ενεργή συμμετοχή και στελέχωση με επιστήμονες Διαιτολόγους-Διατροφολόγους ΠΕ, κατόχων άδειας άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία και αυτονόητη, για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, ο ΠΣΔΔ έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό για να συζητήσουμε δια ζώσης τις προτάσεις μας για το νέο νομοσχέδιο, μεταφέροντας παράλληλα την έντονη ενόχληση των μελών μας για την παράλειψη των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων από αυτό.

 

Απαιτούνται άμεσες ενέργειες, καθώς η διαβούλευση λήγει 18 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να σχολιάσουν όλοι οι συνάδελφοι και μεμονωμένα.

Σας παραθέτουμε το αντίστοιχο link: http://www.opengov.gr/yyka/?p=3047 [1]

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           Θ. ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                                 Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΠΣΔΔ 2020

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την οποία θα ακολουθήσει εκδήλωση του ΠΣΔΔ για την κοπή της πίτας για το νέο έτος.

 

   Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο ‘Myrtillo’ cafe-πολυχώρο (Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι)

Τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν είναι :

1. Έγκριση των νέων μελών του συλλόγου

2. Προϋπολογισμός και δράσεις για το 2020

3. Ανοικτή συζήτηση για θέματα που αφορούν στον κλάδο μας.

 

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του ΠΣΔΔ. Φέτος, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε να υπάρχουν 3 φλουριά, με πλούσια δώρα (1 για εκπαιδευτικές δράσεις αξίας 100 Ευρώ και 2 συνδρομές για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας) .

Τα δώρα θα δοθούν στα παρόντα και οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου. Τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες των μελών του ΠΣΔΔ μπορούν να τακτοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της ΓΣ.

 

Η παρουσία σας στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ είναι σημαντική και θα χαρούμε να σας συναντήσουμε και να συζητήσουμε από κοντά για τα θέματα που αφορούν στον κλάδο μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        Θ. ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                           Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2020

world-cancer-day-paras-hospitals-4-february-pink-ribbon-png-favpng-MHyuXDAPjZ1kuN4FZuQ6BH8Bu [2]

 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2020

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αναδεικνύοντας το ρόλο της υγιεινής διατροφής

 

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020 – Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων ενώνει τη φωνή του με οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου για να ενημερώσει το κοινό για το ρόλο της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.

 

Υπολογίζεται ότι περίπου 30-50% όλων των περιστατικών καρκίνου θα μπορούσαν να προληφθούν υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η αποφυγή του καπνίσματος σε συνδυασμό με ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και συστηματική φυσική δραστηριότητα μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου. Επίσης, γνωρίζοντας πλέον τα ισχυρά δεδομένα για την άμεση σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους είναι πρωταρχικής σημασίας. Μάλιστα, πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι το αυξημένο βάρος είναι πιθανόν να ξεπεράσει το κάπνισμα ως τον νούμερο ένα παράγοντα κινδύνου για τη νόσο.

 

Ο ρόλος των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων είναι καίριος στην εκπαίδευση των πολιτών για το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου. Αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος του κλινικού διαιτολόγου στην καθοδήγηση των ασθενών με καρκίνο όσον αφορά στις διατροφικές τους ανάγκες κατά τη διάρκεια της θεραπείας, σε συνεργασία με την υπόλοιπη θεραπευτική ομάδα.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, που αποτελεί τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, και τα μέλη του στηρίζουν έμπρακτα παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές ή τοπικές δράσεις και ενέργειες προαγωγής υγείας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την υγιεινή διατροφή με στόχο ένα πιο υγιές μέλλον.

 

Πηγές:

World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research. Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective. Continuous Update Project Expert Report 2018. Available at https://www.wcrf.org/dietandcancer [3]

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, μπορείτε να επισκεφτείτε το website: https://www.worldcancerday.org/ [4]

 

Αγγελία για θέση εργασίας Διαιτολόγου-Διατροφολόγου σε γυμναστήριο στα Μελίσσια

Το Fitness Art , πολυχώρος εκγύμνασης στα Μελίσσια ,αναζητά συνεργασία με διαιτολόγο – διατροφολόγο που να δύναται να αναλάβει περιστατικά που επιθυμούν την απώλεια βάρους σε συνδυασμό με την άσκηση ,όπως και τη βελτίωση της απόδοσης κατά τη διάρκεια των προπονήσεων .

Αποστολή βιογραφικών στο email : demkoutsonikoli@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980494834 και 2106095864

Κουτσονικολή Δήμητρα

 

Διατροφική Αγωγή, Δράσεις, Παρεμβάσεις και Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) έχει την τιμή να συμμετέχει από φέτος στις δράσεις Αγωγής Υγείας στο μαθητικό πληθυσμό σε Εθνικό Επίπεδο, ένα πρόγραμμα που ηγείται και διοργανώνει η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Γ’ Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας & Πρόληψης, του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, συμμετέχει στις συναντήσεις φορέων που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την παρουσίαση και συζήτηση των σχετικών διαδικασιών και ενεργειών διαμόρφωσης και σύνταξης προτάσεων για αναμόρφωση παλαιών και διαμόρφωση νέων θεματικών αξόνων δράσεων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας των μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος.

Για το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020, ο ΠΣΔΔ θα συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις παρεμβάσεις με τα μέλη του και υλικό που έχει διαθέσει στο Υπουργείο. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για την ενότητα της Διατροφής, που περιλαμβάνει αφίσες, βιωματικές ασκήσεις και παρουσιάσεις για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

2. ΑΦΙΣΑ Διατροφή – Παιδιά – 369_17 [5]

2. ΦΥΛΛΑΔΙΟ Διατροφή – Παιδιά – 365_17 [6]

ΑΦΙΣΑ [7]

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 2 [8]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ [9]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α-Β ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ [10]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Γ-Δ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ [11]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ε-ΣΤ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ [12]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ [13]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΛΥΚΕΙΟ [14]

 

Συμμετοχή ΠΣΔΔ στο 14ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας στις 27-29 Φεβρουαρίου 2020

 

afisa

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας [15] με χαρά σας προσκαλεί στο 14ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας [16] που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, 27-29 Φεβρουαρίου 2020. στο Ξενοδοχείο  Royal Olympic.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων συμμετέχει με διάλεξη την Πεμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, την οποία σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε.

 

14:00-14:30 ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ

Προεδρείο: Π. Βαραγιάννης

Γιατί δεν λειτουργούν οι δίαιτες στην προσπάθεια μακροχρόνιας μείωσης του σωματικού βάρους;, Α. Κατσαρού

 

Πληροφορίες και το προκαταρκτικό πρόγραμμα [17] θα βρείτε στη διεύθυνση www.eiepcongress2020.gr [16].

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Αγγελία για θέση εργασίας Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Θεσσαλονίκη

Ζητείται διαιτολόγος-διατροφολόγος από εν λειτουργία και με αυξημένο πελατολόγιο πολυιατρείο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για συστέγαση.
Πληροφορίες: Κα Λαμπίδου – Τηλ: 6981216766

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 13.1.2020

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 13.1.2020

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε τακτική συνεδρία. Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

1. Εξετάστηκαν 6 νέες αιτήσεις εγγραφής. Οι 2 εγκρίθηκαν για τακτικά μέλη, και οι 4 για πάρεδρα μέλη.

2. Για τον Οικονομικό Απολογισμό Δεκεμβρίου 2019, ο κ. Παξιμαδάς ενημέρωσε για όλα τα απαραίτητα στοιχεία (έσοδα-έξοδα-εκκρεμότητες). Επίσης θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επανενεργοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού του συλλόγου. Στο επόμενο ΔΣ θα παρουσιάσει έναν οικονομικό προϋπολογισμό 3ετίας.

3. Για το θέμα του ΦΠΑ και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στο προσεχές διάστημα ενημέρωσε η κ. Κατσαρού. Επίσης συζητήθηκε το κείμενο που ετοίμασε ο Δικηγόρος του συλλόγου σχετικά με την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για το επάγγελμα του Διαιτολόγου. Αποφασίστηκε να συζητηθεί πιο αναλυτικά στο άμεσο χρονικό διάστημα προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο εφαρμογής του.

4. Υπήρξε ενημέρωση από την κ. Σιαλβέρα για τις επαφές στο Υπουργείο Υγείας καθώς και ο προγραμματισμός για μελλοντικές δράσεις με τους αρμοδίους ή άλλους συνεργαζόμενους φορείς. Το εκπαιδευτικό υλικό (παρουσιάσεις Διατροφικής Αγωγής) που βρίσκεται στο σαιτ του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκεται και στο σάιτ του ΠΣΔΔ.

5. Για το θέμα της προσέλκυσης νέων μελών στον ΠΣΔΔ, η κ. Πρεβέντη αναλαμβάνει να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει όλες τις ιδέες από τα μέλη του ΔΣ στο επόμενο συμβούλιο.

6. Αποφασίστηκε η κ. Κατσαρόλη να είναι η υπεύθυνη για το περιοδικό του συλλόγου ‘Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας-Διατροφής’.

7. Αποφασίστηκε η κ. Πρεβέντη να είναι η εκπρόσωπος του ΠΣΔΔ στον EFAD και στον ICDA (σε περίπτωση απουσίας, εκπρόσωπος θα είναι η κ.Πυρογιάννη).

8. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του σαιτ του συλλόγου. Η κ. Πυρογιάννη αναλαμβάνει να ερευνήσει και να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δημιουργίας νέου σαιτ.

9. Αποφασίστηκε το υλικό ( φωτογραφίες, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις) που έχει συγκεντρωθεί από το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής Διαιτολογίας & 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής να παρουσιαστεί οργανωμένα και σταδιακά στο σαιτ του συνεδρίου.

10. Αποφασίστηκε να γίνει επανενεργοποίηση όλων των Ομάδων Ειδικών του συλλόγου και πρόσκληση για νέα μέλη ( αποφασίστηκε να συμμετέχουν και 1-2 φοιτητές). Θα ακολουθήσει επικοινωνία με τους προέδρους των Ομάδων Ειδικών καθώς και επανασύσταση των Ομάδων Ειδικών Κλινικής Διατροφής και Δημόσιας Υγείας. Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις προς τα μέλη.

11. Ο τελικός προγραμματισμός της ΓΣ και της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του συλλόγου θα γίνει στο επόμενο ΔΣ.

12. Αποφασίστηκε η πρόσληψη ( από 15.1.2020) της Θάλειας Λαμπιδης ως γραμματεία του συλλόγου για 4 ώρη απασχόληση.

13. Αποφασίστηκε ο κ. Παξιμαδάς να είναι ο μοναδικός από το ΔΣ ο οποίος θα έχει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου.

14. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 10.2.20 στις 20.30 στα γραφεία του συλλόγου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΝΤ.ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                                    Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

Πρακτικά ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 15.12.2019

Πρακτικά ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 15.12.2019

 

Σήμερα, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.30 συνήλθαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ για τον καθορισμό των θέσεων στο ΔΣ του ΠΣΔΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 14.12.19 για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα.

1. Ξεκινώντας η κα Σιαλβέρα – πλειοψηφούσα υποψήφια – ευχήθηκε σε όλα τα μέλη καλή θητεία και καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ. Στη συνέχεια, η ίδια, εξέφρασε την προτίμησή της για τη θέση του προέδρου και δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα. Αποφασίστηκε ομόφωνα να καταλάβει τη θέση της προέδρου του ΔΣ και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού όλων των μελών του ΔΣ, καθώς και της διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου. Επίσης, πρότεινε την αξιοποίηση των αναπληρωματικών μελών για το ΔΣ (όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές) σε συγκεκριμένες δράσεις του συλλόγου. Επίσης πρότεινε τα αναπληρωματικά μέλη να παραβρίσκονται στα ΔΣ εφόσον το επιθυμούν. Τέλος πρότεινε να ετοιμαστεί με τη βοήθεια του Δικηγόρου του συλλόγου μας, ένα πρωτόκολλο εχεμύθειας το οποίο θα υπογραφεί από όλα τα μέλη του ΔΣ (καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη και η γραμματεία του συλλόγου).

Για τη θέση του Αντιπροέδρου υπήρξαν 2 υποψηφιότητες: του κ. Βαραγιάννη και της κ. Κατσαρόλη. Ύστερα από φανερή ψηφοφορία ο κ. Βαραγιάννης έλαβε 2 ψήφους (Κατσαρού, Βαραγιάννης) και η κ. Κατσαρόλη έλαβε 5 ψήφους (Σιαλβέρα, Πυρογιάννη, Πρεβέντη, Παξιμαδάς, Κατσαρόλη). Επομένως η κ. Κατσαρόλη αναλαμβάνει τη θέση της Αντιπροέδρου στο ΔΣ.

Στη συνέχεια ο κ. Βαραγιάννης αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνει στη θέση που κατείχε στο προηγούμενο ΔΣ, δηλαδή αυτή του Γενικού Γραμματέα.

Έπειτα ο κ. Παξιμαδάς εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει τη θέση του Ταμία που κατείχε στο προηγούμενο ΔΣ και ομόφωνα αποφασίστηκε να οριστεί ως ο Ταμίας του ΔΣ.

Στην συνέχεια η κ. Κατσαρού εξέφρασε την επιθυμία να διατηρήσει τη θέση του Ειδικού Γραμματέα που κατείχε στο προηγούμενο ΔΣ και ομόφωνα αποφασίστηκε να οριστεί ως ο Ειδική Γραμματέας Οργανωτικών Θεμάτων.

Έπειτα η κ. Πυρογιάννη εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Επικοινωνίας και ομόφωνα αποφασίστηκε να την αναλάβει.

Τέλος η κ. Πρεβέντη εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τη θέση του Ειδικού Γραμματέα Εκπαιδευτικών θεμάτων και ομόφωνα αποφασίστηκε να την αναλάβει.

Επομένως το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων που συστήθηκε και έχει ισχύ έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022 είναι το εξής:

Πρόεδρος: ΣΙΑΛΒΕΡΑΘΕΟΔΩΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

Αντιπρόεδρος: ΚΑΤΣΑΡΟΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

Γεν. Γραμματέας: ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ταμίας: ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ειδικοί Γραμματείς:

Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνίας: ΠΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ,

Ειδικός Γραμματέας Οργανωτικών Θεμάτων: ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΛΕΞΙΑ,

Ειδικός Γραμματέας Εκπαιδευτικών Θεμάτων: ΠΡΕΒΕΝΤΗ ΦΑΝΗ

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ είναι:

1. Κατσαγώνη Χριστίνα

2. Βλασσόπουλος Αντώνιος

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι:

1. Μπαθρέλλου Ειρήνη

2. Μελίστας Λάμπρος

3. Μακρυλλός Μιχαήλ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι:

1. Παπασπανός Νικόλαος

2. Παπακωνσταντίνου Αιμιλία

3. Πόγκα Μαρίνα

2. Αποφασίστηκε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου να έχουν η κ. Σιαλβέρα, η κ. Κατσαρόλη, και ο κ. Παξιμαδάς.

3. Το επόμενο ΔΣ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στις 20.30 στα γραφεία του συλλόγου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤ. ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                                                Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 19.11.2019

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 19.11.2019

 

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε τακτική συνεδρία. Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα (μέσω skype η κ. Κατσαρόλη, ο κ. Παξιμαδάς και ο κ. Παπασπανός). Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

1. Εξετάστηκαν 6 νέες αιτήσεις εγγραφής. Η μια εγκρίθηκε για τακτικό μέλος, η μια για πάρεδρα μέλη και 2 για φοιτητές μέλη. Οι 2 αιτήσεις λόγω έλλειψης δικαιολογητικών θα επανεξεταστούν στο επόμενο ΔΣ.

2. Για τον Οικονομικό Απολογισμό Οκτωβρίου 2019, ο κ. Παξιμαδάς ενημέρωσε για όλα τα απαραίτητα στοιχεία (έσοδα-έξοδα).

3. Για το θέμα του ΦΠΑ και τις εξελίξεις που αναμένονται στο προσεχές διάστημα ενημέρωσε η κ. Κατσαρού.

4. Ενημέρωση από τον EFAD από τον κ Παπασπανό ο οποίος κατέθεσε και γραπτώς την αναφορά από το πρόσφατο GM of EFAD 2019. Πρόκειται να σταλεί και αντίστοιχο newsletter στα μέλη του συλλόγου.

5. Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και τα θέματα (εγγραφές συνέδρων, χορηγίες, πρόεδροι τραπεζιών, συνεντεύξεις ομιλητών, video, app) που αφορούν το προσεχές συνέδριο του ΠΣΔΔ από την κ. Πούλια και την κ. Κατσαρόλη.

6. Έγινε ενημέρωση από την κ. Σιαλβέρα, τον κ. Βαραγιάννη και την κ. Κατσαρόλη σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση τους με τον Υπουργό Υγείας. Αποφασίστηκε να ενημερωθεί ο Δικηγόρος του συλλόγου για όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση. Στην επομένη συνάντηση του ΔΣ του ΠΣΔΔ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στην οποία θα παραβρίσκεται και ο Δικηγόρος μας, θα υπάρξει αναλυτικότερη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

7. Συζητήθηκαν οι αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Θα ετοιμαστεί σχετική επιστολή ενημέρωσης στα μέλη του συλλόγου με αναφορά στις επερχόμενες εκλογές του ΠΣΔΔ το Σάββατο 14.12.19 στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΣΔΔ.

6. Αποφασίστηκε να ετοιμαστεί ανακοίνωση για πρόσληψη νέας γραμματείας στα γραφεία του συλλόγου στο άμεσο διάστημα.

7. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει την Κυριακή 15.12.19 στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου του ΠΣΔΔ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΝΤ.ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                          Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 22.10.2019

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 22.10.2019 

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε τακτική συνεδρία. Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα (μέσω skype η κ. Σιαλβέρα, η κ. Πούλια, ο κ. Βαραγιάννης, η κ. Κατσαρόλη, ο κ. Παξιμαδάς και ο κ. Παπασπανός) εκτός από την κ. Κατσαρού. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

1. Εξετάστηκαν 7 νέες αιτήσεις εγγραφής.

2. Για τον Οικονομικό Απολογισμό Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Παξιμαδάς ενημέρωσε για όλα τα απαραίτητα στοιχεία (έσοδα-έξοδα) καθώς και για τα διαδικαστικά για την παραμονή ενεργού του τραπεζικού λογαριασμό του συλλόγου.

3. Για το θέμα του ΦΠΑ το ΔΣ του συλλόγου ενημέρωσε γραπτώς η κ. Κατσαρού.

4. Ενημέρωση από τον EFAD από τον κ Ρίσβα (πρόσβαση στις ευρωπαϊκές εξελίξεις -εκπαίδευση, πολιτική, α’ βάθμια φροντίδα υγείας, ο ρόλος του διαιτολόγου, η σχέση με συλλόγους ασθενών) και αναφέρθηκαν προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων. Ανά περίσταση θα πρέπει να γίνει η στόχευση για τα θέματα που ενδιαφέρουν τον ΠΣΔΔ και έπειτα ο προγραμματισμός αντίστοιχων δράσεων. Για την αύξηση της συνδρομής του EFAD αποφασίστηκε ο ΠΣΔΔ να τοποθετηθεί θετικά.

5. Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και τα θέματα (εγγραφές συνέδρων, χορηγίες, βιβλίο συλλόγου) που αφορούν το προσεχές συνέδριο του ΠΣΔΔ από την κ. Κατσαρόλη. Στο κομμάτι της Επιστημονικής Επιτροπής των συνεδρίων διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στην αποστολή προσκλήσεων των ομιλητών καθώς και στην διαδικασία αξιολόγησης των επιστημονικών άρθρων και προτάθηκε να ελεχθεί εκ νέου το χρονοδιάγραμμα δράσεων που αναφέρεται στο συμβόλαιο και έπειτα να γίνει σύσταση στην διοργανώτρια εταιρεία.

6. Αποφασίστηκε να ετοιμαστεί ανακοίνωση για πρόσληψη νέας γραμματείας στα γραφεία του συλλόγου στο άμεσο διάστημα. Αναλαμβάνει ο κ. Βαραγιάννης.

7. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει την Τρίτη 19.11.19 στις 20.30 στα γραφεία του συλλόγου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΝΤ.ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                            Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 


Το άρθρο εκτυπώθηκε από HDA: http://www.hda.gr

Copyright © 2012 HDA. All rights reserved.