Ανακοίνωση σχετικά με την Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ στις 11 Μαρτίου 2018

20.4.2018

Αθήνα, 20-04-2018

Αριθμ. Πρωτ. 331

Αγαπητά μέλη,

Την Κυριακή, 11/03/2018 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε η 2η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων στην Αθήνα. Εκτός των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνέλευση (όπως αναφέρονται στα Πρακτικά της ΓΣ, τα οποία ανακοινώθηκαν στις 11.04.2018) ήταν και το θέμα της δημιουργίας του ΝΠΔΔ για τους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους.

Αποφασίστηκε να υπάρξει αρχικά επικοινωνία του ΔΣ του ΠΣΔΔ για το θέμα με την ΕΔΔΕ, ενώ τα μέλη θα έστελναν τις προτάσεις τους στο ΔΣ τις προσεχείς ημέρες.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι η προσπάθεια επικοινωνίας είχε αποβεί άκαρπη, καθώς το Προεδρείο της ΕΔΔΕ δεν αναγνώρισε την θεσμική υπόσταση του ΠΣΔΔ, ώστε να συζητηθεί απο κοινού το σημαίνων θέμα της δημιουργίας του ΝΠΔΔ θεσμικά. Για το λόγο αυτό, το ΔΣ του ΠΣΔΔ, δήλωσε τη δυσφορία του για τις μονομερείς ενέργειες της ΕΔΔΕ, καθότι ο ΠΣΔΔ αποτελεί παρομοίως ένα σωματείο διαιτολόγων-διατροφολόγων με τακτικά μέλη ΠΕ (από το 1969), καταλήγοντας οτι δεν μπορεί να υπάρξει γόνιμος διάλογος.

Παρόλα αυτά όλες οι προτάσεις που αποστείλατε στο ΔΣ έχουν καταγραφεί και θα συζητηθούν εκτενώς  στην επόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ (θα ανακοινωθεί σύντομα). Το πλαίσιο δράσης για το συγκεκριμένο θέμα θα οριστεί σύμφωνα και με τη βοήθεια του Νομικού Συμβούλου του συλλόγου, ο οποίος θα είναι παρών στην επερχόμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ.

Ο ΠΣΔΔ πάντοτε με υπευθυνότητα και κύρος δραστηριοποιείται ενεργά για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον χώρο της Διαιτολογίας-Διατροφής.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο