Ενυδάτωση, Διατροφή & Άσκηση – 11ο ΠΣΔΔ

14.12.2011

Η παρούσα συνέντευξη έγινε κατά τη διάρκεια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διαιτολογίας – Διατροφής, 24 — 27 Νοεμβρίου 2011, υπό τη διοργάνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων — Διατροφολόγων (http://www.hda.gr), στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε σημαντικά σημεία προσοχής για την Αθλητική Διατροφή από το Δημήτρη Μπερτζελέτο, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

Η επαρκής ενυδάτωση προαγωνιστικά αν και είναι σημείο που αμελείται από τους Έλληνες Αγωνιζόμενους, μπορεί να επιρρεάσει ακόμη και το αποτέλεσμα του αγώνα. Φαίνεται ότι η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση αθλητική απόδοσης ακόμη και κατά 10%.
Η Ισορροπημένη Διατροφή είναι σημαντική για όλους, κι ακόμη πιο έντονα για τους αθλούμενους. Για τους αθλητές συγκεκριμένα, πολύ σημαντική η παρουσία σνακ 1 – 3 ώρες πριν την άσκηση. Βασικό να υπάρχει ισορροπία στην καθημερινή διατροφή με κάλυψη των αναγκών. Για αθληματα/άσκηση διάρκειας λιγότερης της μίας ώρας, δεν απαιτείται η ενυδάτωση κατά την άσκηση.