Η επίδραση του stress στη σχέση του ατόμου με την τροφή

← Επιστροφή στο Ημερολόγιο

Σήμερα, επιβεβαιώνεται από την διεθνή βιβλιογραφία αλλά και από την καθημερινή κλινική πρακτική ότι ο παράγων στρες επηρεάζει τη σχέση του ατόμου με το φαγητό
σε όλη τη διάρκεια της εξέλιξής του.

Στόχος του κλινικού φροντιστηρίου είναι να συζητηθεί η παρακάτω θεματολογία:

  • Τι σημαίνει στρες;  Τι σημαίνει αντιλαμβανόμενο στρες (perceived stress)
  • Ανίχνευση της επίδρασης του στρες στην τροφική επιλογή, τη συχνότητα των γευμάτων και τη συνολική θερμιδική κατανάλωση
  • Μορφές κατανάλωσης τροφής που σχετίζονται με το στρες (emotional eating, restrained eating, binge eating)
  • Ο φαύλος κύκλος της υπερφαγίας
  • Διατροφικές και ψυχολογικές παρεμβάσεις για τον περιορισμό της επίδρασης
    του στρες στη διατροφή του ατόμου

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί εποπτικό υλικό.

Εισηγήτριες φροντιστηρίου
Ζαφειροπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος, MSc
Κατσαρού Αλεξία, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc

Οι θέσεις έχουν καλυφθεί.

Το συνέδριο με μια ματιά:

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

ιστοσελίδαwww.hdacongress.gr

υποβολή εργασιών: ως 30 Σεπτεμβρίου 2011

έγκαιρη εγγραφή: ως 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση:
Η επίδραση του stress στη σχέση του ατόμου με την τροφή
Ημερομηνία:
Νοεμβρίου 25, 2011
Κατηγορία:
Διοργανωτής:
Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων
Τοποθεσία:
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
Διεύθυνση:
Ταύρος, Αθήνα, Greece