Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία

← Επιστροφή στο Ημερολόγιο

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του OMEGA Project (OMEGA=Olive Oil and Mediterranean Molecular Gastronomy) που χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Ελαίας (International Olive Council, IOC) με συντονιστή τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νάπολης, Raffaele Sacchi.

Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, σπουδαστές/φοιτητές και αποφοίτους άλλων τμημάτων συναφών με την επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και τη διατροφή, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες της εστίασης, την βιομηχανία τροφίμων

 

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει

1. Διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές, σχετικές με τις χρήσεις του ελαιολάδου στον Ελλαδικό χώρο κατά την αρχιαότητα, τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τα οφέλη που έχει για την υγεία και την ευεξία, τη διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου.

2. Παρασκευή σνακ με βάση το παρθένο ελαιόλαδο και προϊόντα της Ελληνικής γης, με παράλληλη καταγραφή των διατροφικών και ωφέλιμων για την υγεία ιδιοτήτων τους, τα οποία στη συνέχεια θα γευθούν οι παρευρισκόμενοι

3. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τρία workshops τα οποία θα πραγματεύονται

(α) το ελαιόλαδο ως έλαιο τηγανίσματος

(β) νέα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο (γαλακτώματα και gourmet ελαιόλαδα)

(γ) το μάρκετινγκ του παρθένου ελαιολάδου

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για τα workshops θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο proffice@hua.gr, nickal@hua.gr

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Εκδήλωση:
Παρθένο Ελαιόλαδο και Ελληνική Γαστρονομία
Από:
Μαρτίου 30, 2013 9:00 am
Έως:
Μαρτίου 30, 2013 4:00 pm
Κατηγορία:
Τοποθεσία:
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Διεύθυνση:
Χάρτης Google
Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα, 17671, Greece