Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)”

12.6.2017

Capture

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει το Θερινό Σχολείο με τίτλο “Μεσογειακά Τρόφιμα: Διατροφικά Οφέλη και Αξίες τους (MedFood2017)” στη Μύρινα Λήμνου, στο διάστημα 25-30 Ιουνίου 2017.

Το Θερινό Σχολείο αποσκοπεί στην ανάδειξη των πολύπλευρων συνιστωσών που συνδιαμορφώνουν τη διατροφική αξία των μεσογειακών τροφίμων. Ένα πλήθος από διακριτές ή/και ετερόκλητες παραμέτρους (μεσογειακός χώρος, βιοποικιλότητα, τοπικά προϊόντα και παραγωγική διαδικασία, μεσογειακή διατροφή και υγεία του ανθρώπου) αποτελούν κομμάτια ενός διεπιστημονικού “παζλ” το οποίο στην πράξη προσδίδει μοναδική ποιότητα στα προϊόντα της Μεσογείου. Αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων Θερινών Σχολείων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, των (α) Μεσογειακά Τρόφιμα και Διατροφική Αξία: Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής (MedFood 2012) και (β) Διατροφή και Βιοποικιλότητα ως εργαλεία του Ευ Ζην (NuBioEYZHN 2015) σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Στο Θερινό Σχολείο θα διδάξουν πλήθος διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, εστιάζοντας σε 4 κύριες θεματικές ενότητες:

-     Βιοτικοί Πόροι: Χρήσεις και Αξίες

-     Αγροτική Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα

-     Διατροφική Αξία των Μεσογειακών Τροφίμων

-     Η Διατροφή στην Υπηρεσία της Υγείας του Ανθρώπου

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους εισηγητές του Θερινού Σχολείου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του:  https://summer-schools.aegean.gr/el/MedFood2017

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Θερινού Σχολείου: MedFood2017@aegean.gr