10ο Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού με θέμα:«Προσέγγιση με το βλέμμα των ειδικών », 27-28 Μαΐου 2017

17.5.2017

Capture

Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας», διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 10 Ετήσιο Σεμινάριο για το μητρικό θηλασμό του συλλόγου, με θέμα: «Προσέγγιση με το βλέμμα των ειδικών».

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι εξής σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές: ο καθηγητής James McKenna και η CatherineWatson Genna. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν IBCLCs από τη χώρα μας παρουσιάζοντας θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με το θηλασμό.
Ο καθηγητής ανθρωπολογίας James McKenna είναι εξειδικευμένος σε θέματα του ύπνου των βρεφών. Διευθύνει το εργαστήριο συμπεριφορικής μελέτης του ύπνου μητέρας-βρέφους στο Πανεπιστήμιο Notre Dame της Indiana US. Έχει εισαγάγει τον όρο breastsleeping που αφορά στον κοινό ύπνο μητέρας-θηλάζοντος βρέφους ελλείψη παραγόντων κινδύνου. Ασχολείται διεξοδικά με τις ασφαλείς πρακτικές ύπνου κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Η Catherine Watson Genna έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως ιδιώτης IBCLC στη Νέα Υόρκη, έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση νεογνών με νευρολογικά, ανατομικά ή γενετικά προβλήματα. Είναι αναγνωρισμένη ομιλήτρια και απευθύνεται τόσο σε λιγότερο έμπειρο κοινό, όσο και σε επαγγελματίες υγείας για διαχείρηση περίπλοκων καταστάσεων. Ειδικό γνωστικό της αντικείμενο αποτελεί η μελέτη της κινητικότητας της γλώσσας και η κλινική εκτίμηση των περιπτώσεων βραχέος χαλινού.

Το σεμινάριό θα γίνει Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου, 9πμ ως 5.45μμ στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να δείτε από εδώ το Πρόγραμμα σεμιναρίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο αλλά και το σύλλογο στην ιστοσελίδα: galaxiasibclc.gr