7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

30.11.2016

7thCogress_athirosklirosi

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (EEA) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1-3 Δεκεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Divani Caravel.

 Το Συνέδριο αυτό διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα νεώτερα δεδομένα στο επιστημονικό πεδίο της αθηροσκλήρωσης, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων -Διατροφολόγων θα πραγματοποιήσει Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο: Επιπολασμός και αιτιολογία παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα & Προγράμματα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, στο οποίο θα  προεδρεύσουν ο κ.  Λ.  Συντώσης, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  και η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ κα Θ. Ι. Σιαλβέρα, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: Διαχρονική εξέλιξη και σύγχρονη πραγματικότητα, Γ. Ψαρρά
  • Παράγοντες που καθορίζουν τον κίνδυνο της παιδικής παχυσαρκίας, Π. Φαρατζιάν
  • ΕΥΖΗΝ: στόχοι, δράσεις και απολογισμός 3ετίας. Λ. Συντώσης
  • “Χάνω βάρος – Κερδίζω ζωή”: Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος  Ηλεκτρονικής Καταγραφής και Θεραπευτικής Παρέμβασης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας σε  Παιδιά και Εφήβους.  Ε. Χαρμανδάρη

 

Το Στρογγυλό Τραπέζι θα λάβει χώρα στις 09:00- 11-οο πμ στην αίθουσα Μακεδονία.

 

Η Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑ έχουν καταρτίσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στη διεπιστημονικότητα του αντικειμένου της αθηροσκλήρωσης και περιλαμβάνει όλη τη σύγχρονη γνώση και τις επιστημονικές εξελίξεις στο πεδίο αυτό.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.)

Δείτε το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ