- HDA - https://www.hda.gr -

EFAD Newsflash – Announcing the 31st EFAD General Meeting, and more

Ο ΠΣΔΔ θα συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) με την πρόεδρό του, Δρ Ντορίνα Σιαλβέρα, και την εκπρόσωπο του ΠΣΔΔ στον EFAD και τον ICDA, Φανή Πρεβέντη.

Επιπλέον, στο τελευταίο newsletter του EFAD:

 
503075af-3f8b-49ce-bef2-61097c9d6880 [1]
The voice of European Dietetics
Welcome to your fortnightly EFAD Newsflash – please share this important update with your colleagues and ask them to subscribe.

EFAD News

The 31st EFAD General Meeting will be online on 23 October

We are delighted that four change makers – Hans Kluge, WHO Regional Director for Europe; Stella Kyriakides, EU Commissioner for Health and Food Safety; Rocco Barazzoni, Chairman of ESPEN; Nathalie Farpour- Lambert, President of EASO – accepted EFAD’s invitation to share their views.

COVID-19 has kept us all busy this year. We are proud of the dietetic workforce who have shown how dietitians are crucial to creating the care paths for dietary treatment. Dietitians have impact.

Please contact Reka Kegyes admin@efad.org [3] for more information.

ΕΦΑΔ [4]

nDay 2020 – 12 November 2020

nutrition Day 2020 takes place on 12 November 2020. Join the worldwide one day audit on nutrition care.
Find out more [5]

ΕΔΑΣ [6]

 

World Obesity – Obesity Masterclass Series goes virtual

Due to the Coronavirus pandemic, EASO will host the 2020 edition of our popular Train the Trainer online. This will now be offered as an ‘Obesity Management Masterclass Series,’ covering management in adult and childhood obesity.

It will provide valuable opportunities to network and collaborate with faculty and fellow attendees. Learn more about the Masterclass learning objectives and apply to join us in November and December.
Read more here [7]

Europe’s Beating Cancer Plan: Bridging the gap in breast cancer care

To mark Breast Cancer Awareness Month, ‘Transforming Breast Cancer Together’ members would like to shed light on the challenges and often invisible realities of living with early and advanced breast cancer.

Doctor Giving IV Treatment to Patient stock photo [8]

  • You can read EFAD Newsflash from here [9]

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος _ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη_Page_1 [10]

Στο τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη».

Το ΠΜΣ περιλαμβάνει δύο ειδικεύσεις:

1. Κλινική Διαβητολογία

2. Θεραπευτική εκπαίδευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη

Για περισότερες πληροφορίες πατήστε εδώ [11]

 

Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 28.9.2020

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε τακτική συνεδρία. Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα μέσω Skype. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

1. Εξετάστηκαν 3 νέες αιτήσεις εγγραφής. Οι 2 εγκρίθηκαν για πάρεδρο μέλος, και απορρίφθηκε 1 για τακτικό μέλος.

2. Για τον Οικονομικό Απολογισμό Αυγούστου 2020, ο κ. Παξιμαδάς ενημέρωσε για όλα τα απαραίτητα στοιχεία (έσοδα-έξοδα).

3. Σχετικά με τις εξελίξεις από θέματα του Νομικού Συμβούλου του ΠΣΔΔ η κ. Κατσαρού ενημέρωσε αναλυτικά: α. είναι έτοιμη η επιστολή-πρότυπο αναφορικά με τις καταγγελίες που λαμβάνει ο ΠΣΔΔ. β. είναι έτοιμη η επιστολή σχετικά με το θέμα των προπλασμάτων στα διαιτολογικά γραφεία. γ. θα ετοιμαστεί επιστολή σχετικά με τα προγράμματα σπουδών που διαφημίζουν ειδικότητες διαιτολόγων. δ. θα ετοιμαστεί επιστολή/υπόμνημα για κατάθεση στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ (αναλαμβάνει η κ. Κατσαρού). ε. θα ερωτηθεί ο λογιστής του συλλόγου σχετικά με το θέμα των 2 ΚΑΔ των Διαιτολόγων (πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα) (αναλαμβάνει ο κ. Παξιμαδάς).

4. Σχετικά με το webinar της ΟΕΑΔ, σύμφωνα με την κ. Κατσαρού, θα πραγματοποιηθεί στις 17.10.20 ενώ συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Η. κ. Πρεβέντη μας ενημέρωσε για τις προετοιμασίες του 2ου webinar το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Επίσης για την ΟΕΔΒ αναφέρθηκε ότι είναι πολύ ενεργή ως ομάδα και πρόκειται 2 μέλη της να εκπροσωπήσουν τον ΠΣΔΔ στο προσεχές συνέδριο της ΕΙΕΠ. Συγκεκριμένα για τον κ. Κουτουκίδη αποφασίστηκε ο σύλλογος να καλύψει τα χρήματα της διαμονής του.

5. Σχετικά με τον EFAD η κ. Πρεβέντη ενημέρωσε για τις δράσεις του καθώς και ότι το General Meeting θα πραγματοποιηθεί στις 23.10 (θα συμμετάσχουν η κ. Σιαλβέρα και η κ. Πρεβέντη. Σχετικά με τον ICDA η κ. Πρεβέντη ανέφερε ότι παρακολούθησε το GM και συμμετείχε στις ψηφοφορίες. Τέλος, σχετικά με online workshop με θέμα “Sustainable Food Systems (SFS)” το οποίο παρακολούθησε ο κ. Βαραγιάννης αναφέρθηκε ότι έχει ήδη δημοσιευτεί και είναι διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα του συλλόγου για τα μέλη του, το αντίστοιχο υλικό.

6. Σχετικά με τις δράσεις που συμμετέχει ο σύλλογος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας (ημερολόγιο, διατροφική αγωγή στα σχολεία) αυτές συνεχίζονται κανονικά. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί αναζήτηση σχετικά με το εκπαιδευτικό υλικό που ήδη χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας.

7. Σχετικά με επιστολή του ΤΕΙ Κρήτης προς το σύλλογο αποφασίστηκε η απάντηση να περιλάβει ευχαριστίες για την ενημέρωση και πιθανόν να συζητηθεί σε επόμενη ΓΣ του συλλόγου.

8. Σχετικά με τη νέα ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε ότι προχωράει κανονικά η υλοποίησή της και συμπληρώνονται σταδιακά όλα τα κείμενα που συνοδεύουν τις ανακοινώσεις/ενημερώσεις.

9. Αποφασίστηκε να ανακοινωθεί η πρόσκληση για τις Επιτροπές του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας (τέλη Νοέμβρη να έχουν συσταθεί οι επιτροπές). Αναλαμβάνει ο κ. Βαραγιάννης

10. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 19.10.20 στις 20.30

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΝΤ.ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                      Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Θέση εργασίας στον ΠΣΔΔ για Γραμματειακή Υποστήριξη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων αναζητά άτομο για Μερική Απασχόληση ως Γραμματειακή Υποστήριξη (5θήμερη 4ωρη απασχόληση για αντικατάσταση άδειας μητρότητας).

Περιγραφή Θέσης

• Διαχείριση εισερχόμενης & εξερχόμενης αλληλογραφίας / τήρηση σχετικού αρχείου

• Διαχείριση εισερχομένων κλήσεων/ επίλυση προβλημάτων

• Διαχείριση και ανανέωση ιστοσελίδων Συλλόγου & μέσων κοινωνικής δικτύωσης

• Τήρηση αρχείου μελών συλλόγου με προσωπικά/επαγγελματικά δεδομένα και οικονομικές υποχρεώσεις

• Τήρηση αρχείου με διαιτολόγους με άδεια άσκησης επαγγέλματος/ αρχείου με αδειοδοτημένα διαιτολογικά γραφεία/πολυδύναμα κέντρα/ μέλη επιτροπών ελέγχου διαιτολογικών μονάδων

• Έκδοση αποδείξεων/τιμολογίων βάσει εσόδων, τήρηση ημερήσιου αρχείου ταμείου συλλόγου

• Διαχείριση προμηθειών και αναλωσίμων

 

Προφίλ Υποψηφίου

Απόφοιτος ΙΕΚ/ΤΕΙ/ΑΕΙ συναφούς αντικειμένου (Γραμματειακής Υποστήριξης)

Προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε αντίστοιχη θέση

• Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας

Όλες οι αιτήσεις θεωρούνται απόλυτα εμπιστευτικές.

Αποστολή βιογραφικών μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στο email: grammateia@hda.gr [12].

 

 

Προκήρυξη νέων θέσεων για επιστημονικούς συνεργάτες

Η ερευνητική ομάδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου “Διατροφική Αξιολόγηση, Συμβουλευτική και Προαγωγή της Υγείας” (“Nutritional Assessment, Counseling & Health Promotion Research Group”), με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Μανιό, αναζητά επιστημονικούς συνεργάτες για τις παρακάτω νέες θέσεις:

Θέση 1: «Παχυσαρκία και Συνοδά Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Αιτίες-Συνέπειες-Λύσεις» (ΔιαΝΕΟσις)

* Αναζητούμε ένα συνεργάτη για σύμβαση έργου (διάρκειας 6-9 μηνών), για πλήρη ή μερική απασχόληση (μπορεί να είναι και εξ αποστάσεως) με δυνατότητα επέκτασης.

* Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και αποδεδειγμένη συγγραφική εμπειρία σε επιστημονικές αναφορές ή/και

δημοσιεύεις (σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά) που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών καρδιομεταβολικών νοσημάτων στην προσχολική, ή/και σχολική ηλικία, ή/και σε ενήλικες/3η ηλικία.

* Η εργασία αφορά την ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και ανάλυση πρωτογενών δεδομένων, για τη συγγραφή επιστημονικής αναφοράς που θα απευθύνεται σε φορείς και επαγγελματίες της χώρας μας που είναι επιφορτισμένοι με την πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών καρδιομεταβολικών νοσημάτων.

* Ο συνεργάτης που θα εμπλακεί στο έργο αυτό θα συμπεριληφθεί στους συγγραφείς της συγκεκριμένης αναφοράς και θα έχει τη δυνατότητα ανανέωσης

και επέκτασης της σύμβασής του μετά τη λήξη του παρόντος έργου.

 Θέση 2: Ακαδημαϊκό σύγγραμμα «Διατροφική Αξιολόγηση: Διαιτολογικό & Ιατρικό Ιστορικό, Σωματομετρικοί, Κλινικοί & Βιοχημικοί Δείκτες»

* Η εργασία αφορά την ανανέωση/επικαιροποίηση του συγγράμματος.

* Αναζητούμε ένα συνεργάτη για σύμβαση έργου (διάρκειας 12 μηνών) με δυνατότητα επέκτασής της για περισσότερα έτη.

* Η σύμβαση μπορεί να είναι πλήρους απασχόλησης ή και μερικής αν το προτιμάει ο ενδιαφερόμενος.

* Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και αποδεδειγμένη συγγραφική εμπειρία σε επιστημονικές αναφορές ή/και

δημοσιεύεις σε αντικείμενο σχετικό με τη θεματολογία του βιβλίου και κυρίως σε θέματα που άπτονται της «αξιολόγησης της διαιτητικής πρόσληψης».

* Επίσης, να έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται δια ζώσης σε περιοδικές/ εβδομαδιαίες συναντήσεις της συγγραφικής ομάδας οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

* Ο συνεργάτης που θα επιλεγεί και θα δουλέψει σε αυτό το έργο θα αναφέρεται και ως συν-συγγραφέας του βιβλίου και των αντίστοιχων κεφαλαίων που θα

εμπλακεί.

 Θέση 3: Ένας βιοστατιστικός (ή διαιτολόγος με καλή γνώση βιοστατιστικής) και εμπειρία στη στατιστική ανάλυση δεδομένων και συγγραφή επιστημονικών άρθρων σε θέματα διατροφής.

* Αναζητούμε ένα συνεργάτη για σύμβαση έργου (διάρκειας 12 μηνών) με δυνατότητα επέκτασής της για περισσότερα έτη.

* Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και αποδεδειγμένη συγγραφική εμπειρία σε επιστημονικές δημοσιεύεις (σε διεθνή

επιστημονικά περιοδικά) σε θέματα διατροφής ή/και τρόπου ζωής ή/και παχυσαρκίας και των συνοδών καρδιομεταβολικών νοσημάτων σε παιδιά ή

ενήλικες.

* Η σύμβαση μπορεί να είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

* Υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής (ή Post Doc αν ο ενδιαφερόμενος έχει ήδη διδακτορικό) από τα δεδομένα τα οποία θα

διαχειριστεί και τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που θα προκύψουν. Παρακαλούμε ενημερώστε μας αν σας ενδιαφέρει αυτή η δυνατότητα.

.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σχετικό e-mail στο evasil <mailto:evasil@hua.gr [13]> @hua.gr επισημαίνοντας τη θέση (ή τις θέσεις) για την

οποία ενδιαφέρονται και αισθάνονται ότι πληρούν τα απαραίτητα προσόντα της θέσης μέχρι τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

 

Ενημερωτικά Έντυπα Διατροφής και Μητρικού Θηλασμού – Υπουργείο Υγείας

6744f1_logo ypourgeiou [14]
Στους παρακάτω συνδέσμους στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας έχουν αναρτηθεί έντυπα (φυλλάδια και αφίσες) που αφορούν τα θέματα διατροφής και μητρικού θηλασμού:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ:

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/7782-diatrofh

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ:

https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-prwtobathmias-frontidas-ygeias/draseis-kai-programmata-agwghs-ygeias/agwgh-ygeias/entypo-kai-optikoakoystiko-yliko/5841-thhlasmos

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ, ΑΔΗΜΕ ΚΑΙ ΕΑΦΔΣΣ (Φ.Η.Μ.)

Με αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (A.1024/31-1-2020, Α.1102/29-4-2020, Α.1175/23-7-2020), αναβαθμίζονται οι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές και ΑΔΗΜΕ που έλαβαν έγκριση με τις διατάξεις των τεχνικών προδιαγραφών της ΠΟΛ 1220/2012, καθώς και όλες οι ΕΑΦΔΣΣ μέχρι την 31-10-2020.

Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, οι Φ.Η.Μ. πρέπει να εκδίδουν αποδείξεις με QR code και να είναι σε θέση να αποστέλλουν τα δεδομένα συναλλαγών σε ρυθμιζόμενα από το Π.Σ. των Φ.Η.Μ. τακτά χρονικά διαστήματα.

Παρακαλούμε τα μέλη μας, να επικοινωνήσουν με τον λογιστή και τον τεχνικό τους για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

 

 

1ο Webinar Αθλητικής Διατροφής, Σάββατο 17 Οκτωβρίου

DORINA EPOSTER 2 1920Χ1080 [15]Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής [16] του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) διοργανώνει το “1o Webinar Αθλητικής Διατροφής” το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 10:00 – 13:00.

Λειτουργώντας με ασφάλεια και υπευθυνότητα, σας προσκαλούμε να μοιραστούμε γνώσεις, εξελίξεις, νεότερα δεδομένα και προβληματισμούς διαδικτυακά. Συνεχίζουμε με την ποιότητα, την αξιοπιστία και την επιστημονική εγκυρότητα που χαρακτηρίζουν από το 2012 τις επιστημονικές δράσεις που διοργανώνει η Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής.

Σκοπός μας είναι η αρτιότερη ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα πλέον επίκαιρα δεδομένα στην επιστήμη της αθλητικής διατροφής, με ενδιαφέρουσες ομιλίες από εξαιρετικούς καλεσμένους ομιλητές.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους ομιλητές και για τα θέματα του διαδικτυακού σεμιναρίου παρακάτω:

10.00 : Έναρξη Διαδικτυακού Σεμιναρίου

Χαιρετισμός Συντονιστή

Μιχάλης Μακρυλλός, MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Αθλητικός Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Med Sci “Sports Nutrition and Human, Metabolism”, Πρόεδρος της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής.

Χαιρετισμός Προέδρου

Δρ. Ντορίνα (Θεοδώρα-Ειρήνη) Σιαλβέρα, PhD, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κ. Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ).

Θέμα: Το προφίλ της αθλητικής δραστηριότητας ποδοσφαιριστών στον εβδομαδιαίο κύκλο και οι πρακτικές ενεργητικής και παθητικής αποκατάστασης

Ομιλητής: Γρηγόρης Α. Μπιζάς

Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης.(MSc)

τ. Προπονητής φυσικής κατάστασης Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.(UEFA PRO)

Πτυχιούχος επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Θέμα: Σύγχρονοι μύθοι αθλητικής διατροφής

Ομιλητής: Ανθή – Ισμήνη Ναούμη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc

MSc Αθλητική Διατροφή

Διατροφική Ψυχοεκπαίδευση

Θέμα: Νιώθω κουρασμένη/-ος..», η επιστήμη της διατροφής αντιμετωπίζοντας την ..κόπωση του αθλητή.

Ομιλητής: Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, MEd

Μέλος Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

Επιστημ. Συνεργάτης ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολη

 Θέμα: Κετογονική Δίαιτα και αθλητική απόδοση

Ομιλητής: Ιωάννα Κατσαρόλη

Κλινική Διαιτολόγος-Αθλητική Διατροφολόγος, M.Sc.

Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων

Επίλογος – Συζήτηση

Το κόστος παρακολούθησης του webinar είναι 10 ευρώ, ενώ θα διατίθεται δωρεάν για τα μέλη του ΠΣΔΔ που είναι οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι και το 2020. Όσοι εγγραφούν και παρακολουθήσουν το webinar θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Βρείτε το πρόγραμμα του webinar εδώ [17]

Για να παρακολουθήσετε online το webinar, παρακαλώ εγγραφείτε στο παρακάτω link: https://www.livemedia.gr/sportsnutrition20 [18]

Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ [19]Η καταιγιστική πρόοδος που έχει επιτελεστεί στην κατανόηση της σχέσης γονιδιώματος και διατροφής την τελευταία εικοσαετία επιβάλλει τον συγκερασμό των επιστημών της Γενετικής και της Διαιτολογίας προς την κατεύθυνση της Διατροφής Ακριβείας. Η Διατροφογενετική αλλάζει ριζικά την στρατηγική επιλογής διατροφικού πλάνου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής νορμοβαρών ατόμων, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων της, παρέχοντας εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις προσαρμοσμένων στο γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η ευρεία εφαρμογή της εξατομικευμένης, γενετικά καθοδηγούμενης διατροφής και να μπορέσουν όλοι να αδράξουν τα οφέλη των νέων αυτών επιστημονικών κατακτήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας η κατάλληλη κατάρτιση και ενημέρωση των επιστημόνων υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ένα νέο, διεθνές πρόγραμμα εξ αποστάσεως συμπληρωματικής εκπαίδευσης (e-learning) με τίτλο «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» (Αpplications of Genetics in Precision Nutrition) ξεκινάει τον Οκτώβριο από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ. Στο πρόγραμμα αυτό που συντονίζεται από τον κ. Αριστείδη Γ. Ηλιόπουλο, Καθηγητή Βιολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και συνεργαζόμενο ερευνητή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, διδάσκουν έμπειροι καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μαζί με καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της Διατροφογενετικής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διαιτολόγους-διατροφολόγους, ιατρούς, βιολόγους και άλλους βιο-επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την πρακτική εφαρμογή ή/και την έρευνα στο πεδίο της Διατροφογενετικής. Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος αντικατοπτρίζουν αυτόν τον δυισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική αξιοποίηση της διατροφογενετικής πληροφορίας στην καθημερινή πράξη.

Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα (περιεχόμενο, διδάσκοντες, κόστος συμμετοχής, διάρκεια, πιστοποιητικά επιμόρφωσης και πιστωτικές μονάδες ECVET) δίδονται στον σύνδεσμο :

https://elearninguoa.org/course/health/application-genetics-precision-nutrition [20]

*Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του ΠΣΔΔ έχουν έκπτωση 15% επί του κόστους παρακολούθησης του Προγράμματος

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 18.9.2020

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρία (μέσω Skype). Όλα τα μέλη ήταν παρόντα στο ΔΣ εκτός από τον κ. Παξιμαδά και την κ. Κατσαρού. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

 

1. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση για το θέμα της διοργάνωσης του 1ου webinar της ΟΕΑΔ και αποφασίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες που το αφορούν:

τελικό πρόγραμμα, ΕΟΦ-ΣΦΕΕ, χορηγίες (5 χορηγίες των 1000Ε έκαστος με σειρά προτεραιότητας, υπεύθυνοι η κ. Κατσαρόλη και ο κ. Παξιμαδά), δημιουργία ‘save the date’, FB event, Δελτίο Τύπου, από την ΟΕΑΔ, καθώς και newsletter και ανάρτηση στην ιστοστελίδα μας, εγγραφή για τα ταχτοποιημένα μέλη του ΠΣΔΔ δωρεάν και 10Ε για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με προεγγραφή και τήρηση σειράς προτεραιότητας.

2. Το επόμενο ΔΣ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28.9.20 στις 20.30

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΝΤ.ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                         Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Webinar Αθλητικής Διατροφής

Ανακοίνωση

Χορηγικό Πακέτο_ΠΣΔΔ [21]Αθήνα, 24.09.20

H Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής [16]του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), με γνώμονα τη γνώση, την εξέλιξη και την πληροφόρηση των συναδέλφων του χώρου της διατροφής, αλλά και των ευρύτερων αθλητικών επιστημών, διοργανώνει μέσα στον ερχόμενο Οκτώβρη το πρώτο Webinar Αθλητικής Διατροφής.

Τα σημεία των καιρών και το πλαίσιο της πανδημίας μέσα στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε και να λειτουργήσουμε όλοι με ασφάλεια και υπευθυνότητα απαγορεύουν τη δια ζώσης συνάντησή μας, όπως παραδοσιακά γινόταν έως σήμερα, για να μοιραστούμε γνώσεις, εξελίξεις, νεότερα δεδομένα και προβληματισμούς.

Το γεγονός αυτό δε μας πτοεί! Εμείς συνεχίζουμε αυτό το μαγικό και υπέροχο ταξίδι στη γνώση με την ίδια ζέση, όπως πριν. Σας καλούμε λοιπόν να δηλώσετε συμμετοχή και να παρακολουθήσετε από απόσταση και με ασφάλεια, όλα τα νέα δεδομένα και τις πληροφορίες που θα προκύψουν μέσα από το πρώτο Webinar Αθλητικής Διατροφής του ερχόμενου Οκτώβρη.

Η πανδημία μπορεί να επηρέασε και να άλλαξε τον τρόπο επαφής και επικοινωνίας μας, αλλά δεν επηρέασε στο ελάχιστο την ποιότητα, την αξιοπιστία και την επιστημονική εγκυρότητα που χαραχτηρίζουν τα συνέδρια και τις ημερίδες που διοργανώνει η Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής και ο ΠΣΔΔ.

Μες στον Οκτώβρη λοιπόν έρχεται το πρώτο Webinar Αθλητικής Διατροφής με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες και με εξαιρετικούς καλεσμένους ομιλητές. Ο πήχης της οργάνωσης και της παρεχόμενης επιστημονικής πληροφορίας, παραμένει ψηλά. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση της ημερομηνίας και του προγράμματος της ημερίδας την επόμενη εβδομάδα!

Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)

 


Το άρθρο εκτυπώθηκε από HDA: https://www.hda.gr

Copyright © 2012 HDA. All rights reserved.