Δημοσίευση ηλεκτρονικού βιβλίου του EuroFIR AISBL

14.2.2013

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2013

Αρ. Πρωτ. 624

 Αγαπητά μέλη,

Σας παραθέτουμε επιστολή που λάβαμε αναφορικά με τη δημοσίευση ηλεκτρονικού βιβλίου του EuroFIR AISBL το οποίο είναι ένα διεθνές, μη κερδοσκοπικό, βελγικού δίκαιου, σωματείο (www.eurofir.org).

 

Αγαπητοί,

 Με το παρόν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο. Είναι ενημέρωση για δημοσίευση ηλεκτρονικού βιβλίου του EuroFIR AISBL το οποίο είναι ένα διεθνές, μη κερδοσκοπικό, βελγικού δίκαιου, σωματείο (www.eurofir.org).

 Χρησιμοποιείτε πίνακες συνθέσεως τροφίμων για να αναπτύξετε δίαιτες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών σας είτε εργάζεστε με αθλητές υψηλού επιπέδου είτε σε ένα εμπορικό περιβάλλον; Προσφέρετε συμβουλές για τη διατροφή και την υγεία και ευεξία ή εργάζεστε για την προώθηση της υγιεινής διατροφής, βασίζοντας τις πληροφορίες που παρέχετε σε επιστημονικά δεδομένα για τη σύνθεση των τροφίμων; Εργάζεστε για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την υγιεινή διατροφή;

 ή

 Χρησιμοποιείτε πίνακες συνθέσεως τροφίμων για να αναπτύξετε δίαιτες με ειδικό θρεπτικό περιεχόμενο ή να διαμορφώσετε προμήθειες τροφίμων έκτακτης ανάγκης; Είστε διαιτολόγος σε νοσοκομείο ή κοινότητα / ομάδα ατόμων και χρειάζεστε αξιόπιστα δεδομένα για τη σύσταση των τροφίμων για την υποστήριξη ασθενών με κλινικές ανάγκες τόσο διαφορετικές όπως καρδιαγγειακή νόσος, διαβήτης, μεταβολικές διαταραχές ή νεφρική ανεπάρκεια;

 Θα θέλατε να γνωρίζατε τη σύνθεση των τροφίμων που καταναλώνονται στην Ελλάδα; Η συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων (ebooks) του EuroFIR συμπληρώνει υπάρχοντες πίνακες συνθέσεως τροφίμων (σε απευθείας σύνδεση online και σε έντυπη μορφή) και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (http://www.hhf-greece.gr/tables/). Τα δεδομένα παρουσιάζονται στα ελληνικά και αγγλικά. Αυτές οι έγκυρες πηγές διατροφικών δεδομένων μπορούν να αγοραστούν online και να τις ʽκατεβάσετεʼ αμέσως ως πλήρως αναζητήσιμα αρχεία PDF. Τα δεδομένα είναι ταξινομημένα αλφαβητικά, και τυποποιημένα σε όλες τις εκδόσεις, επιτρέποντας σύγκριση μεταξύ τροφίμων σε διάφορες χώρες, και αντιπροσωπεύουν το βέλτιστο διαθέσιμο έργο αναφοράς για την Ελλάδα.

 Εάν είστε ανεξάρτητος επαγελματίας ή διατροφολόγος που εργάζεται σε εταιρεία και ψάχνει για την καλύτερη ενημέρωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.eurofir.org/why_join/shop ή επικοινωνήστε με τον Δρ Γιώργο Χρυσοχοϊδη (chryssochoidis@gmail.com) (στα ελληνικά) ή Simone Bell (sb@eurofir.org).

 Το EuroFIR AISBL είναι μια διεθνή, μη κερδοσκοπική ένωση βελγικού δικαίου (www.eurofir.org) που απαρτίζετε από μέλη. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη, διαχείριση, δημοσίευση και αξιοποίηση δεδομένων διατροφικής σύνθεσης τροφίμων, καθώς και η προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και εναρμόνισης των προτύπων για τη βελτίωση της ποιότητας των σχετικών δεδομένων, την αποθήκευση και την πρόσβαση σε αυτά. Το EuroFIR AISBL συγκεντρώνει τις καλύτερες διαθέσιμες πληροφορίες για τα τρόφιμα σε παγκόσμιο επίπεδο από 26 οργανώσεις συνθέσεως τροφίμων (compilers) σε Ευρώπη, Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά (EuroFIR eSearch facility), καθώς και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με βιοενεργά συστατικά (EuroFIR eBASIS). Ανάμεσα στα ατομικά και θεσμικά μέλη του EuroFIR AISBL περιλαμβάνονται διαιτολόγοι, βιομηχανίες τροφίμων, προγραμματιστές λογισμικού, δημόσιοι φορείς χρηματοδότησης, ρυθμιστικές αρχές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Τα μέλη έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε πληροφορίες για τα τρόφιμα, αλλά και απευθείας σύνδεσης σε εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές, καθώς επίσης και ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και εκδηλώσεις δικτύωσης και ένταξης σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα.

 Με εκτίμηση

 EuroFIR AISBL

Rue Washington, 40 / 1050 Brussels, Belgium

Phone +32 2 626 29 02 / Fax +32 2 626 29 09

Web www.eurofir.org

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡ. ΡΙΣΒΑΣ Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ