Ενημέρωση για webinar με θέμα: “Παχυσαρκία και εμμηνόπαυση: ορμονική ρύθμιση με διαιτολογική παρέμβαση”

13.5.2013

Αρ. Πρωτ. 796

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διοργάνωση webinar με θέμα “Παχυσαρκία και εμμηνόπαυση: ορμονική ρύθμιση με διαιτολογική παρέμβαση”, το οποίο διεξάγεται στις 28 Μαϊου 2013. Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητέ κε. / αγαπητή κυρία,

Σας ενημερώνουμε ότι το Scienceweb διοργανώνει το 18ο κατά σειρά διαδικτυακό σεμινάριο που αφορά τη διατροφή και την άσκηση, με θέμα “Παχυσαρκία και εμμηνόπαυση: ορμονική ρύθμιση με διαιτολογική παρέμβαση” το οποίο θα διοργανωθεί την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 8-10μμ. Ομιλητές μας θα είναι ο κος. Μαστοράκος Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ & Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και ο κος Δημοσθενόπουλος Χάρης, MSc, κλινικός διαιτολόγος, βιολόγος. Κατά τη διάρκεια και στο τέλος της παρουσίασης θα σας δοθεί η ευκαιρία να διατυπώσετε τις ερωτήσεις σας.

Θα συζητηθούν θέματα όπως: Πως διαταράσσεται η ορμονική ρύθμιση και ο μεταβολισμός κατά την εμμηνόπαυση; Πως ρυθμίζεται ο μεταβολισμός των υδατανθράκων λιπών και πρωτεϊνών μέσω της αποτελεσματικής διατροφικής παρέμβασης; Ποιες είναι οι αρχές σχεδιασμού διατροφικού πλάνου για μία γυναίκα κατά την εκδήλωση της εμμηνόπαυσης και πως αυτές εφαρμόζονται στην πράξη; Ποιες είναι οι βιταμινούχες θεραπείες για γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, πόσο σημαντικές είναι και πως εφαρμόζονται; Ποιος είναι ο ρόλος των ωμέγα-3 λιπών στην ορμονική ρύθμιση των γυναικών που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση και πως αυτά εισάγονται στο διατροφικό πλάνο;

Επισκεφθείτε το http://scienceweb.gr/ και ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας, για τα επόμενα αλλά και τα προηγούμενα διαδικτυακά σεμινάρια στο ποδόσφαιρο, basket, fitness, συμπληρώματα διατροφής, βόλεϊ κλινική και αθλητική διατροφή.

Ομάδα scienceweb

support@scienceweb.gr

 

Πληροφορίες για το webinar έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Hda, ενότητα Εκδηλώσεις στο ακόλουθο Link https://www.hda.gr/event/webinar-paxysarkia-kai-emminopaysi-ormo/

 

 

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡ. ΡΙΣΒΑΣ Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ