Επιστημονική Ημερίδα “Εντερική χλωρίδα και ανθρώπινη υγεία”

13.12.2013

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127, Αθήνα 115 21, κτίριο 8, ισόγειο) επιστημονική ημερίδα με θέμα:

«Εντερική χλωρίδα και ανθρώπινη υγεία».

Την ημερίδα διοργανώνει η Διαγνωστική Αθηνών, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια έντονη επιστημονική δραστηριότητα και έχει εισαγάγει στη χώρα μας πρωτοποριακές μικροβιολογικές εξετάσεις, που έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Μια από αυτές τις καινοτόμες εξετάσεις (που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης συζήτησης στην επιστημονική ημερίδα η οποία διοργανώνεται) είναι το EnteroScan. Το EnteroScan είναι μια ομάδα ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων, που παρέχουν στον ασθενή (και κυρίως στον γιατρό που τον παρακολουθεί) πολύτιμες πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία του εντέρου, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.

Η εξέταση EnteroScan απευθύνεται σε άτομα που μπορεί να αντιμετωπίζουν παθολογικές καταστάσεις και συμπτώματα όπως: παχυσαρκία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ελκώδη κολίτιδα, διαταραχές κενώσεων, ανεξήγητη απώλεια βάρους, καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλεργικό άσθμα κ.α.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα, θα είναι ο Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ κ. Βασίλης Σιδερής. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, διακεκριμένοι επιστήμονες – ομιλητές, όπως ο Καθηγητής κ. Γιάννης Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας ογκολογίας πεπτικού συστήματος, ο κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, γενικός ιατρός, η κα Ευδοκία Μήτσου, διαιτολόγος –διατροφολόγος, η Δρ. Ελένη Ντότσικα, ερευνήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και ο δερματολόγος κ. Πραντσίδης Ανέστης.

 

ΕΙΣΟ∆ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟΥ

Για να κατεβάσετε την Πρόσκληση παρακαλούμε πατήστε εδώ