Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: Γηριατρική, Η ειδικότητα του Μέλλοντος! Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

04.10.2019

Capture

Επιστημονική Ημερίδα

ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ

Η ειδικότητα του μέλλοντος

ΣΑΒΒΑΤΟ 5.10.2019

Αμφιθέατρο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Η πληθυσμιακή γήρανση αποτελεί ένα δημογραφικό γεγονός που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τον παγκόσμιο πληθυσμιακό χάρτη. Ο αριθμός των ανθρώπων άνω των 65 ετών θα πλησιάσει το 2020 το 25%, ενώ εκρηκτική αύξηση παρουσιάζει και το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 80 ετών. Μεγαλώνοντας, ο άνθρωπος παρουσιάζει αλλαγές που επηρεάζουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού του και τις διαστάσεις της καθημερινής του ζωής.

Έτσι, παρατηρείται σωματική και νοητική έκπτωση, ψυχική επιβάρυνση, απομόνωση και κοινωνική περιθωριοποίηση. Η γηριατρική είναι η ειδικότητα που ασχολείται με τους ηλικιωμένους ανθρώπους με μια σφαιρική προσέγγιση.

Στόχος της επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιείται στο ΕΝΗC είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας για πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων των ηλικιωμένων ασθενών μέσω της γηριατρικής ειδικότητας, μιας ειδικότητας που συνεργάζεται με όλες τις υπόλοιπες, με όλους τους επαγγελματίες υγείας καθώς και με φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους.

Σκοπός μας είναι η λειτουργία ενός πρότυπου κέντρου γηριατρικής αξιολόγησης με βάση τις διεθνείς πρακτικές για την βέλτιστη αντιμετώπιση των ηλικιωμένων ασθενών. Παράλληλα, φιλοδοξούμε το Κέντρο μας -είναι το μοναδικό στην Ελλάδα σε οργανωμένο Νοσοκομείο- να αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και για την πραγματοποίηση κλινικών μελετών που τους αφορούν σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές γηριατρικές εταιρείες και την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες και το Πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να βρείτε από εδώ