Εθελοντική εργασία διαιτολόγου σε παιδικο σταθμό στο Μεταξουργείο για παιδιά απόρων οικογενειών

03.11.2014

Το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» λειτουργεί από το 1987 στην Αθήνα και έχει σκοπό να προστατεύει το παιδί μέσα σε άπορη οικογένεια με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Το 2007 υλοποίησε έναν μεγάλο στόχο του. Έφτιαξε έναν Παιδικό Σταθμό. Ήταν προτεραιότητα να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά, λίγες ώρες σε ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον.

Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο στο Μεταξουργείο. Σκοπός του είναι η ουσιαστική φροντίδα των παιδιών που συμμετέχουν στο καθημερινό του πρόγραμμα. Το έργο επικεντρώνεται στις ανάγκες τους, σε σχέση με τη φυσιολογική τους ανάπτυξη, σωματική νοητική και ψυχική.

Έχει επίσημη άδεια λειτουργίας και τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που επιβάλλονται. Οι έλεγχοι που δέχεται από την Περιφέρεια Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων είναι συχνοί και ανταποκρίνονται με απόλυτη υπευθυνότητα και συνέπεια στη τήρηση των κανονισμών που προβλέπονται.

Αφορούν παιδιά στην ηλικία των 2 έως 6 ετών, που είναι και η βασική ηλικία να επενδύσουμε σωστά στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Μέσα από αυτή την προσπάθεια στηρίζεται η οικογένεια που ζει δύσκολες καταστάσεις, να κρατήσει το παιδί κοντά της και να εκπαιδευτεί σωστά για την διαπαιδαγώγησή του.

Η παραμονή των παιδιών στο χώρο του Παιδικού Σταθμού, αντικαθιστά κάποιες ώρες της ημέρας την οικογενειακή θαλπωρή και την γονική φροντίδα.

Η εκπαίδευση, η σίτιση, η καθημερινή φροντίδα της ατομικής τους υγιεινής, η ιατρική παρακολούθηση, ο εμβολιασμός, η ένδυση και υπόδηση αλλά και η ψυχαγωγία τους είναι τα κυριότερα αγαθά που πρέπει σε καθημερινή βάση να παρέχουμε στα παιδιά.

Έως τώρα καθημερινά το μεσημεριανό των παιδιών το προσέφερε το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. Εβδομαδιαίως, ελάμβαναν το πρόγραμμα φαγητού υπογεγραμμένο από τον διαιτολόγο του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Από τον φετινό Σεπτέμβριο, διέκοψαν την παροχή σίτισης για οικονομικούς λόγους.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουν επίσημη υπογραφή του καθημερινού προγράμματος σίτισης των παιδιών μας, για το οποίο έχουμε οι ίδιοι την αποκλειστική ευθύνη. Το Σωματείο συντηρείται από δωρεές, συνδρομές και εκδηλώσεις.

Εφόσον κάποιος διαιτολόγος αξιολογεί θετικά την προσπάθεια αυτή που γίνεται, ο Παιδικός Σταθμός ζητάει εάν γίνεται να τους προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε το ενδιαφέρον σας στο email: grammateia@hda.gr μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2014.