6ο Συνέδριο Εργοθεραπείας «Παιχνίδι για όλους: H δύναμη του παιχνιδιού στην καθημερινή ζωή”

← Επιστροφή στο Ημερολόγιο

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εργοθεραπείας «Παιχνίδι για όλους: H δύναμη του παιχνιδιού στην καθημερινή ζωή» πραγματοποιείται στην Αίγλη του Ζαππείου.

Α’ Ανακοίνωση

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • 10 Αυγούστου 2011 Υποβολή περιλήψεων
  • 30 Σεπτεμβρίου 2011 Εγγραφή με το χαμηλό δικαίωμα συμμετοχής
  • 22-23 Οκτωβρίου 2011 Διεξαγωγή συνεδρίου

Πληροφορίες για το συνέδριο:

Website: www.ergotherapists.gr

Ακολουθούν οι σχετικοί χαιρετισμοί:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και της Οργανωτικής Επιτροπής έχω τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσω στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εργοθεραπείας με τίτλο: ‘Παιχνίδι για όλους. Η δύναμη του παιχνιδιού στην καθημερινή ζωή’, που θα διεξαχθεί στην Αίγλη Ζαππείου, στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2011.

Το παιχνίδι σε ποικιλία μορφών, άλλοτε ατομικό, άλλοτε ομαδικό, μέσο αξιολόγησης, μάθησης αλλά και ψυχαγωγίας, είναι απαραίτητο σε όλες τις ηλικίες και φάσεις της ζωής μας. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και το συνέδριο μας είναι ο κατάλληλος χώρος για να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα νεότερα επιστημονικά, κλινικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνούς κύρους προσκεκλημένοι ομιλητές θα κληθούν να καταθέσουν την εμπειρία και τη γνώση τους. Με χαρά θα υποδεχτούμε σε αυτό το συνέδριο, εργασίες σας που αφορούν σε παιδιά, σε ενήλικες και ηλικιωμένους.

Οι θεματικές ενότητες θα επιτρέψουν στους συναδέλφους, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο, να παρουσιάσουν τα ευρήματα τους, να αποτιμήσουν θεραπευτικές παρεμβάσεις και να ανοίξουν προοπτικές έρευνας και δράσης σε νέους τομείς που μας ενδιαφέρουν όλους.

Τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθεί, στην Αθήνα, συνάντηση των εκπροσώπων του Συμβουλίου Εργοθεραπευτών των Ευρωπαϊκών χωρών (COTEC) και θα έχουμε την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ν’ ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας.

Παράλληλα με τις επιστημονικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσει έκθεση υλικών, εξοπλισμού και βιβλίων από τους χορηγούς του συνεδρίου μας. Αναμφισβήτητα η ενεργός συμμετοχή σας θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την επιτυχία του Συνεδρίου μας.

Με εκτίμηση

Κυριακή Κεραμιώτου

MSc, Εργοθεραπεύτρια

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εργοθεραπείας, που θα γίνει στην Αθήνα στις 22 και 23Οκτωβρίου 2011. Το θέμα του συνεδρίου: «Παιχνίδι για όλους. Η δύναμη του παιχνιδιού στην καθημερινή ζωή», είναι πολυδιάστατο και εμπεριέχει μεγάλο εύρος θεματικών ενοτήτων.

Το παιχνίδι αποτελεί το πρωταρχικό έργο του ατόμου και το συνοδεύει σε όλο το φάσμα της ζωής του με διαφορετικές μορφές και εκφράσεις. Αποτελεί μια σύνθετη και πολυδιάστατη έννοια που έχει μελετηθεί από τις επιστήμες της εξελικτικής βιολογίας, της ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας και της ψυχολογίας. Στην εργοθεραπεία αναγνωρίζεται ως ένα πολυδιάστατο βιοψυχο-κοινωνικό φαινόμενο και αντιμετωπίζεται ως ένα αναπόσπαστο μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής, αλλά και ως ένα ιδιαίτερα χρήσιμο μέσο αξιολόγησης και θεραπείας στην κλινική πρακτική.

Το παιχνίδι χρησιμοποιείται από τον εργοθεραπευτή για την βελτίωση και απόκτηση δεξιοτήτων σε όλο το ηλικιακό φάσμα, για την εκμάθηση ρόλων, ως γέφυρα μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου του ατόμου, ως μέσο έκφρασης και προσαρμογής στο περιβάλλον. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος του εργο-θεραπευτή στο να δημιουργεί ευκαιρίες για παιχνίδι και να δίνει έμφαση στη διάσταση του παιχνιδιού, που εμπεριέχει αυθορμητισμό, χαρά, ευχαρίστηση και ψυχαγωγία.

Μέσα από το Συνέδριό μας αυτό, στοχεύουμε να οργανώσουμε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα, με την συμμετοχή και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών. Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν εμπειρίες κλινικής πρακτικής, ερευνητικά δεδομένα, θεωρητικές προσεγγίσεις και οι νεώτερες τάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη και εξέλιξη της έννοιας του παιχνιδιού.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εργοθεραπευτές, σε συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων και σε εκπαιδευτικούς, ώστε να ευοδωθεί ένας διεπιστημονικός και εποικοδομητικός διάλογος.

Θεωρούμε πολύτιμη τη δική σας παρουσία και επιστημονική συμβολή και σας περιμένουμε τον Οκτώβριο στο Ζάππειο.

Η Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Ιωάννα Τσίπρα

ΜS, Εργοθεραπεύτρια

Εκδήλωση:
6ο Συνέδριο Εργοθεραπείας «Παιχνίδι για όλους: H δύναμη του παιχνιδιού στην καθημερινή ζωή”
Από:
Οκτωβρίου 22, 2011
Έως:
Οκτωβρίου 23, 2011
Κατηγορία:
Διοργανωτής:
Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών