Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στη χάραξη διατροφικής πολιτικής (ημερίδα ΕΦΕΤ)

← Επιστροφή στο Ημερολόγιο

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως Εστιακό Σημείο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων στην Ελλάδα σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:

Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στη χάραξη διατροφικής πολιτικής που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, Πλατεία Συντάγματος1

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις τρέχουσες επιστημονικές προκλήσεις οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από την EFSA, τον ΕΦΕΤ αλλά και από όλους τους εταίρους σε θέματα που άπτονται:
α) στη συλλογή στοιχείων κατανάλωσης,
β) στην εκτίμηση οφέλους-επικινδυνότητας,
γ) στους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας και γενικότερα στα οφέλη υγείας τροφίμων και βοτάνων,
δ) στα σημαντικά διατροφικά θέματα όπως πρόσληψη αλατιού και λιπών,
ε) στις διατροφικές συνήθειες και οδηγίες καθώς και
στ) στις προκλήσεις και δράσεις σχετικά με τη διατροφή από τη πλευρά της βιομηχανίας και των καταναλωτών.

Σκοπός της ημερίδας, είναι να δώσει ‘τροφή’ για προβληματισμό σε θέματα διατροφικής πολιτικής και της έκθεσης του Έλληνα καταναλωτή σε διατροφικούς κινδύνους. Διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, των καταναλωτικών οργανώσεων, της βιομηχανίας και των αρμόδιων εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών για την ασφάλεια των τροφίμων θα καλύψουν αυτή τη θεματολογία.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και θα υπάρχει μετάφραση. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν για όλους τους κοινωνικούς εταίρους που ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τομέα της διατροφής. Για την παρακολούθηση της Ημερίδας είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της δήλωσης Συμμετοχής έως τις 8 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση registration@efet.gr ή στο FAX 210 6971552.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (200 άτομα) θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πρόσκληση
Πρόγραμμα
Δήλωση συμμετοχής
Invitation
Scientific program
Registration form


1 http://www.njvathensplaza.gr/

Εκδήλωση:
Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στη χάραξη διατροφικής πολιτικής (ημερίδα ΕΦΕΤ)
Ημερομηνία:
Οκτωβρίου 22, 2010
Κατηγορία: