Ημέρες Γαστρονομίας

← Επιστροφή στο Ημερολόγιο

Ιστοσελίδα: http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=203000001&sid=1327

Συνεδριακό Κέντρο: Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

Πρόγραμμα:

Το δια-θεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

- Αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας προϊόντων της ελληνικής γης από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

- Προγράμματα μεσογειακής γευσιγνωσίας και μαγειρικής σε ειδικά σχεδιασμένο live kitchen stage από δημοφιλείς Έλληνες chefs όπως οι: Ηλίας Μαμαλάκης, Ντίνα Νικολάου, Ανδρέας Λαγός, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Βασίλης Πορής, Ευτύχης Μπλέτσας κ.α.

- Βραδιά ελληνικών cocktails με βραβευμένους mixologists σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως οι: Γ. Σαμαράς, Γ. Κοροβέσης, Β. Κιάκος, Β. Κυρίτσης.

- Θεματικά αφιερώματα με άξονα τη σχέση γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, τουρισμού και πολιτισμού, όπως: “Η γεωμετρική διάσταση της γεύσης” από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. “Food origami”… από καταξιωμένα ελληνικά γραφεία design.“Η διεθνής απήχηση της new Greek cuisine” με ομιλίες και απευθείας συνδέσεις με καταξιωμένους chefs και ιδιοκτήτες εστιατορίων σε Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες και Παρίσι. “Χαρτογραφώντας τις κουλτούρες της γεύσης μέσα από την τέχνη της αφήγησης” με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι: Ευγένιος Τριβιζάς, Τατιάνα Λύγαρη, Όλγα Μαλέα, Παναγιώτης Μπελτζινίτης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. “Ο ρόλος των media στη διαμόρφωση του γαστρονομικού χάρτη”: Μια σπάνια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με συγγραφείς, κριτικούς της γεύσης και food editors.

- Δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια από τον εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη, τη food styling Tina Webb κ.α.

- Δράσεις υποστήριξης πρωτοβουλιών και μύησης στην ιδιαίτερη τοπική φυσιογνωμία περιοχών όπως η Λήμνος που φέτος αποτελεί τον τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.

- Ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ξένων φορέων και δημοσιογραφικών δικτύων με τη συμμετοχή της Επίτροπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρίας Δαμανάκη και της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

- Παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με: καλές πρακτικές της αγροτικής παραγωγής όπως η βιοδυναμική καλλιέργεια, τις καινοτόμες πολιτικές marketing, των διαδικτυακών κοινοτήτων γεύσης (Food blogging).

- Θεματικές εκδηλώσεις ανάδειξης της μεσογειακής διατροφής, αλλά και μύησης σε επιλεγμένες ενότητες γνώσης όπως τα ελληνικά μανιτάρια και η τρούφα κ.α.

Διοργανωτής: Reason to: -φορέας προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

 

Πηγή: google

 

Εκδήλωση:
Ημέρες Γαστρονομίας
Από:
Μαΐου 24, 2013
Έως:
Μαΐου 26, 2013
Κατηγορία:
Τοποθεσία:
Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς
Τηλέφωνο:
210 345 3111
Διεύθυνση:
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα, Greece