Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας 2017

20.5.2017

Η 20η Μαΐου 2017 ορίστηκε ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (European Obesity Day – http://www.europeanobesityday.eu/).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της EASO (European Association for the Study of Obesity) με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την παχυσαρκία,  ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη δράσης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο για τη βελτίωση της πρόληψης, της θεραπείας και της περίθαλψης της παχυσαρκίας. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά από εδώ το Δελτίο Τύπου της EASO καθώς και από εδώ το Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το θέμα φέτος είναι η «Από κοινού Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας» (TacklingObesityTogether). Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνουν χώρα σχετικές εκδηλώσεις  στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, αναδεικνύει, για την ημέρα αυτή, ως θέματο «στίγμα» της παχυσαρκίας. Τον άσχημο, δηλαδή, τρόπο αντιμετώπισης και στιγματισμό που υφίσταται ένα παχύσαρκο άτομο λόγω του σωματικού του βάρους. Για το σκοπό αυτό:

-  Ενημερώνει τους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους και άλλους επιστήμονες υγείας με μια σύντομη βιβλιογραφική ανασκόπηση για το στίγμα της παχυσαρκίας και το ρόλο του διαιτολόγου. Την ανασκόπηση μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ.

-  Ενημερώνει το κοινό για το στίγμα της παχυσαρκίας μέσω σχετικού Videographic (με ανάρτηση στον ιστότοπο του ΠΣΔΔ και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

 

Επιμέλεια: Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους 

Ανασκόπηση: Αναστασία Κολομβότσου και Μαρία Κουφάκη

Videographic: Πηνελόπη Δουβόγιαννη και Ειρήνη Μπαθρέλλου