Νοσοκομειακά Τμήματα

Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (Γ.Ο.Ν.Κ.) «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Η Ιστορία του Νοσοκομείου «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι»

Το Νοσοκομείο ιδρύθηκε με την υπ’.αριθμ. 857/69 συστατική πράξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και εγκρίθηκε με το Β.ΔΙΑΤΑΓΜΑ 588/69 ΦΕΚ 189/Α΄/1969 “Περί συστάσεως Κοινωφελούς Νοσηλευτικού Ιδρύματος υπό την επωνυμία Οίκος Ξενίας και Περιθάλψεως Ασθενών”.

Το όραμα και η αποστολή του Νοσοκομείου «Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι» έχει περάσει από διάφορα στάδια στη διάρκεια της ιστορίας του , που έχει ως αφετηρία το έτος 1969. Τότε ιδρύθηκε στου Καλυφτάκη στην Κηφισιά ο «Οίκος Ξενίας και Περίθαλψης Ασθενών» και έγινε πραγματικότητα το όραμα των ιδρυτών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας άπορων καρκινοπαθών που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο. Ήδη από την πρώτη δεκαετία της ζωής του εξελίχθηκε σε μια μορφή Ογκολογικού Νοσοκομείου και από την έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας το 1985, με τροποποίηση του οργανισμού του, μετονομάσθηκε και μετεξελίχθηκε σε Ογκολογικό Νοσοκομείο. Αποστολή του ογκολογικού νοσοκομείου ήταν η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλευτικής φροντίδας σε καρκινοπαθείς μέσα στο πλαίσιο του ΕΣΥ, ενταγμένο τότε στο Β΄ Περιφερειακό Σύστημα Υγείας (Πε.Σ.Υ.).

Όπως κάθε νοσοκομείο του ΕΣΥ, έτσι και το Γενικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Οι ‘Αγιοι Ανάργυροι, προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας για μια πληθώρα νοσηρών καταστάσεων, που δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της ογκολογίας, στην οποία το νοσοκομείο μας εκ παραδόσεως έχει μεγάλη εξειδίκευση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΝΟΥΦΑΡΩΝ & ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 14

ΚΑΛΥΦΤΑΚΙ – Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ Τ.Κ. 14564

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2103501500

 

  • Τμήμα Διαιτολογίας Διατροφής

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Προϊστάμενος Τμήματος: Κωσταράκου Σοφία (ΠΕ διαιτολόγος)
Διαιτολόγοι: Δρ. Σιαλβέρα Θεοδώρα-Ειρήνη (Ντορίνα) (ΠΕ διαιτολόγος)
Υπεύθυνοι Διαχείρισης Τροφίμων: Μετζογιαννάκη Κωνσταντίνα, Καϊνός Μιχαήλ

Περισσότερες πληροφορίες: www.gonkhosp.gr/cms.asp