Ημερίδες Παρουσίασης των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών, 16 – 30 Οκτωβρίου 2014

17.10.2014

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αρχίζει η επίσημη παρουσίαση και διάθεση των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών.

Πρόκειται για ένα 8-τομο έργο, για την συγγραφή του οποίου εργάστηκαν περισσότεροι από 40 έλληνες και ξένοι επιστήμονες για δύο και πλέον χρόνια. Τέσσερις από τους τόμους απευθύνονται στους ειδικούς επιστήμονες καθώς περιέχουν την επιστημονική τεκμηρίωση. Οι υπόλοιποι τέσσερις απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Ειδικότερα: ο πρώτος τόμος αφορά στη διατροφή των υγιών ενηλίκων, ο δεύτερος στη διατροφή των βρεφών, των παιδιών και των εφήβων, ο τρίτος στη διατροφή των γυναικών στην ενήλικη ζωή και κατά τις περιόδους της κύησης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης και ο τέταρτος στη διατροφή των ατόμων άνω των 65 ετών.

Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια 4 ημερίδων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα (στις 16 και 17 Οκτωβρίου/ Οδηγοί ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως), τη Θεσσαλονίκη (20 Οκτωβρίου/ Οδηγός γυναικών) και την Πάτρα (30 Οκτωβρίου/ Οδηγός ατόμων 65 και άνω).

Οι οδηγοί έχουν τυπωθεί σε 6500 αντίτυπα τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν σε ποικίλους φορείς, (υπουργεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ιατρικές εταιρείες, σχολεία, ΚΑΠΗ…), ενώ το σύνολο του περιεχομένου τους θα είναι προσβάσιμο απ΄ όλους στον δικτυακό τόπο: www.diatrofikoiodigoi.gr

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερίδων, οι επιστήμονες που έχουν εργαστεί για την συγγραφή των οδηγών θα αναλύσουν το περιεχόμενό τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για τη συμμετοχή στις Ημερίδες είναι απαραίτητη η εγγραφή. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κα Αστεριάδη. Τηλ: 211 3659800

Οι έντυπες εκδόσεις των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών θα διανεμηθούν στις Ημερίδες.