Με αφορμή την εβδομάδα διατροφής 2006

04.11.2006

Η Εβδομάδα Διατροφής είναι μια δραστηριότητα του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και κύριος στόχος της είναι η ενημέρωση του κοινού για μείζονα θέματα που αφορούν στη Διατροφή και την Υγεία. Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων Εβδομάδων Διατροφής είναι τα παρακάτω:

  • 2000: «Διατροφή: Σύμμαχος στην πρόληψη του Καρκίνου;»
  • 2002: «Τρώω έξυπνα, νιώθω καλά» (η διατροφή στην παιδική ηλικία).
  • 2004: «Έλεγχος βάρους»

Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Διατροφής προβάλλονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και περιλαμβάνουν την προσέγγιση του κοινού με διάφορους τρόπους, όπως έντυπο υλικό (πχ. αφίσες, φυλλάδια), οπτικοακουστικό υλικό, διαλέξεις. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για σημαντικά θέματα που αφορούν στη διατροφή του, ενώ ευρύτερο στόχο αποτελεί η προαγωγή της δημόσιας υγείας. Φετινοί χορηγοί επικοινωνίας της Εβδομάδας Διατροφής 2006 είναι η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το περιοδικό «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ».

Το θέμα της Εβδομάδας Διατροφής 2006 είναι η «ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ» (Ετικέτες Τροφίμων) και οι ομάδες-στόχοι είναι οι εξής: έφηβοι, υγιείς ενήλικες και άτομα που πάσχουν από διάφορα μείζονα προβλήματα υγείας, όπως οστεοπόρωση, διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.α.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ακολουθήστε το Δελτίο Τύπου…