Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, 4 Φεβρουαρίου 2018

05.2.2018

Cancer2018

Δελτίο Τύπου

Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 1000 μέλη οργανώσεις σε 160 χώρες του κόσμου.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο, 2018 υπογραμμίζει το παγκόσμιο έλλειμμα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, για την έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα. Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα οι επαγγελματιες υγείας, ζητούν ισότιμη πρόσβαση για όλους στις υπηρεσίες υγείας,  με στόχο τη μείωση των πρόωρων θανάτων από τον καρκίνο κατά 25%.

Το κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας είναι “Μπορούμε. Μπορώ” να κάνουμε τη διαφορά. Ακριβώς όπως όλοι μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της προσωπικής τους υγείας και ευημερίας – περιορίζοντας την κατανάλωση αλκοόλ, αποφεύγοντας τον καπνό, μετριάζοντας την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος κι αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα.

Οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι κατέχουν εξέχοντα ρόλο στην προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Εκπαιδεύονται στη διατροφή, την υγεία, τη συμβουλευτική και τις στρατηγικές τροποποίησης συμπεριφοράς, και εμπλέκονται ενεργά στη δημόσια υγεία, την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη νοσημάτων, την κλινική θεραπεία, τη διαχείριση νοσημάτων, την έρευνα, το σχεδιασμό και την προετοιμασία σίτισης.

Επισυναπτόμενο αρχείο