Πρακτικά του ΔΣ του ΠΣΔΔ στις 30.8.2021

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΣΔΔ συνήλθαν σε τακτική συνεδρία. Όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα μέσω Skype (εκτός από τον κ. Παξιμαδά). Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

  1. Εξετάστηκαν 5 νέες αιτήσεις εγγραφής. Η 1 εγκρίθηκε για τακτικό μέλος, 1 για πάρεδρο μέλος, οι 3 για φοιτητές μέλη.
  2. Υπήρξε ενημέρωση από την κ. Κατσαρόλη για τις εξελίξεις (χορηγοί κ.α) στην ΟΕ του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας. Αντίστοιχα ο κ. Βλασσόπουλος ενημέρωσε για την ΕΕ του συνεδρίου και την ολοκλήρωση του Επιστημονικού Προγράμματος του συνεδρίου, καθώς και του Φοιτητικού προγράμματος. Σε αυτό το σημείο υπήρξε πρόταση για δημιουργία Ομάδα Εργασίας για τους φοιτητές, (και σε θέματα Digital) η οποία θα διερευνηθεί σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου. Τέλος, υπήρξε αναλυτική συζήτηση (εκτιμώμενα έσοδα και έξοδα) προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή διεξαγωγής του συνεδρίου (υβριδικό ή διαδικτυακό). Η τελική απόφαση του ΔΣ (για Διαδικτυακό Συνέδριο) θα παρθεί σε επόμενο Έκτακτο ΔΣ, μετά από επικοινωνία και με την διοργανώτρια εταιρεία για λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου.
  3. Σχετικά με τι εξελίξεις από θέματα του Νομικού Συμβούλου του ΠΣΔΔ η κ. Κατσαρού μας ενημέρωσε ότι το θέμα του ΦΠΑ προχωρά κανονικά και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις για το θέμα.
  4. Σχετικά με τον EFAD υπήρξε ενημέρωση από την κ. Πρεβέντη. Για το θέμα του ‘post-Covid syndrome’ προτάθηκε η ΟΕΚΔ να αναλάβει να δείξει το ρόλο του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου  (μέσω Κατευθυντήριων οδηγιών ή Βημάτων). Σχετικά με τον ICDA υπήρξε ενημέρωση για την πρόταση του ΔΣ για την θέση ‘Greek Sustainability Champion’. Θα γίνει επικοινωνία του κ. Βαραγιάννη με τα μέλη της Ομάδας του συλλόγου ‘Food Sustainability Initiative team’, προκειμένου να στηριχθεί η πρόταση του ΠΣΔΔ.  Τέλος, ένα τμήμα του επιστημονικού προγράμματος στα Αγγλικά θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και ξένοι συμμετέχοντες ενώ θα γίνει νέα προσπάθεια προώθησης του συνεδρίου και στους Ευρωπαϊκούς συλλόγους Διαιτολόγων.
  5. Το επόμενο ΔΣ θα γίνει τη Δευτέρα 27.9.21 στις 20.30

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΝΤ.ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                                               Π.ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Designed by porcupine colors | Developed by