Πρόγραμμα: Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία

11.10.2013

Η Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του επιστημονικού και ερευνητικού της έργου, αναλαμβάνει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα με τίτλο: «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία», το οποίο χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ (MIS 370545). Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, το οποίο θα αποτελέσει Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία στην Ελλάδα, και θα αναλάβει τον συντονισμό και διεκπεραίωση όλων των σχετικών δράσεων.

Η 24η Οκτωβρίου, έχει ορισθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας». Με αφορμή τον εορτασμό της, προγραμματίζουμε διοργάνωση εκδήλωσης για την αγωγή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της ιατρικής κοινότητας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2013, στο Πολεμικό Μουσείο και ώρες 17:30-20:30.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για να δείτε την αφίσα πατήστε εδώ