Ενημέρωση για σεμινάριο: “ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ‘ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ’”

05.3.2013

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013

Αρ. Πρωτ. 661

Αγαπητοί,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκινά σε λίγες ημέρες ο νέος κύκλος του ανανεωμένου προγράμματος “Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας”.

Δείτε παρακάτω τις πληροφορίες που λάβαμε, καθώς και την πλήρη ενημέρωση από εδώ.

 

“Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά αποκλειστικότητα σε Διαιτολόγους-Διατροφολόγους που ασχολούνται και με περιστατικά χρόνιας παχυσαρκίας.

Αντικείμενο – Σκοπός: Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο να παρέχουν, παράλληλα με τις διατροφικές οδηγίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένες τεχνικές από το χώρο της Ψυχολογίας. Απώτερος σκοπός είναι η διαφοροποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς του πελάτη/ασθενούς.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή, στους εκπαιδευόμενους Διαιτολόγους, εξειδικευμένης ψυχοεκπαιδευτικής γνώσης σε θέματα που αφορούν στη χρόνια παχυσαρκία, καθώς επίσης και στην ευαισθητοποίηση τους στα ψυχολογικά θέματα της παχυσαρκίας, προκειμένου να τους ενισχύσει στο έργο τους και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της.

Στόχος – Αποτελέσματα: Ο πελάτης/ασθενής αποκτά μια νέα οπτική για τα αίτια της παχυσαρκίας. Εκπαιδεύεται, προκειμένου να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο φαγητό και στον τρόπο διατροφής του. Ενισχύεται η αυτοπεποίθηση του. Βελτιώνεται η εικόνα του σώματος του, κ.α. Επιτυγχάνει μείωση του βάρους του σώματος του, αργά και σταθερά χωρίς να αισθάνεται ότι είναι σε πρόγραμμα «δίαιτας».

Ο Διαιτολόγος αισθάνεται ότι διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία/τεχνικές και ενισχύεται ο ρόλος του/της.

Περιγραφή: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 Θεματικές ενότητες, Θεωρητική κατάρτιση, Εποπτεία σε περιστατικά και τις Βασικές αρχές και Τεχνικές της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας. Η Εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Χρονική Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 60 ώρες.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κυρίως δύο Δευτέρες το μήνα. Ώρες 19:30-22:00

Διάρκεια προγράμματος: αρχές Μαρτίου 2013 μέχρι Ιανουάριος 2014.

Κόστος: 66Ε/μήνα για 10 μήνες (συν Φ.Π.Α.)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Αλεξάνδρα Σωτήρχου Μ.Α. Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος

Συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός».

Παρακαλώ δηλώστε το ενδιαφέρον σας προκειμένου να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

…………………………………………………………………………………………

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου καθημερινές 11:00 – 20:00. “