Τι ισχύει για τον Αθλητικό Διαιτολόγο;

10.5.2012

Η παρούσα συνέντευξη έγινε κατά τη διάρκεια του 1ου Συμποσίου Αθλητικής Διατροφής, 1 Απριλίου 2012, υπό τη διοργάνωση της Ομάδας Εργασίας – Ομάδας Ειδικών του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο “Γ. Καραμπατζός” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Ακούστε από την Ειρήνη Μπαμπαρούτση, Διαιτολόγος — Διατροφολόγος PhD, σχετικές πληροφορίες με την άσκηση του επαγγέλματος – ειδικότητας του Αθλητικού Διαιτολόγου. Ποιοι είναι οι στόχοι του στην υποστήριξη του Αθλητή; Ποια είναι τα απαιτούμενα από εκείνων; Ποιες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει; Σε ποιους χώρους μπορεί να εργαστεί;

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει ειδικότητα. Μετά την λήψη του βασικού πτυχίου συνεχίζει κανείς σε σχετικό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών (MsC), ή και διδακτορικού (PhD). Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου κάποιος να φέρει την ειδικότητα του Αθλητικού Διαιτολόγου αφού ολοκληρώσει το βασικό πτυχίο, δίνει εξετάσεις που οργανώνει η σχετική Ομάδα Αθλητικής Διατροφής του Αμερικάνικου Συλλόγου Διαιτολόγων (www.eatright.org) οι οποίες οδηγούν στην αντίστοιχη λήψη πιστοποιητικού ειδικότητας.

Βασικό στοιχείο της επαγγελματικής επιτυχίας είναι να αγαπά ο ίδιος Διαιτολόγος τον Αθλητισμό!

Ανάρτηση – Eπιμέλεια – Mοντάζ:
Ανθή – Ισμήνη Ναούμη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
Τύπος & Δημόσιες Σχέσεις ΠΣΔΔ
Συντονίστρια της ΟΕ Αθλητικής Διατροφής