Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής

19.1.2015

Η Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής (ΟΕΑΔ) του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων έχει στόχο να διασφαλίσει την ευρύτερη , πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωση του κοινού τόσο του γενικού (μέσοι αθλούμενοι) όσο και του ειδικού (επαγγελματίες αθλητές) σχετικά με τις βασικές αρχές και τα «μυστικά» της αθλητικής διατροφής , έτσι ώστε να θωρακίσουν την υγεία τους , να βελτιώσουν την σύσταση του σώματος τους και να αυξήσουν την απόδοση και την αντοχή τους.

Παράλληλα , η ΟΕΑΔ έχει ως αντικείμενο την προστασία του κοινού από την πληθώρα των αμφιλεγόμενων πληροφοριών , των << μύθων>> και <<δοξασιών>> καθώς και των κάθε λογής σκευασμάτων που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αθλητών και αθλουμένων. Η ΟΕΑΔ υποστηρίζει επιστημονικά κάθε εκδήλωση ή εξαγγελία του ΠΣΔΔ (συνέδρια , ημερίδες, συμπόσια, εκδηλώσεις , ανακοινώσεις και επίσημες θέσεις) που αφορούν στην αθλητική διατροφή. Τα μέλη της ομάδας είναι μέλη του ΠΣΔΔ που έχουν ασχοληθεί με την αθλητική διατροφή σε ερευνητικό ή και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αν επιθυμείτε να ενισχύσετε τις δράσεις της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής (ΟΕΑΔ), μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην Ομάδα Υποστήριξης της ΟΕΑΔ, από εδώ.