ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2ης ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Π.Σ.Δ.Δ., 20/5/2022

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε η 2η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων η οποία με απόφαση του ΔΣ (απ. 3 ΔΣ, 28/3/22) πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens.

Τη συνέλευση παραβρέθηκαν συνολικά 20 τακτικά μέλη του συλλόγου όλα οικονομικά τακτοποιημένα για το έτος 2021 (βάσει καταστατικού στην 2η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση απαιτείται το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του τρέχοντος έτος για να υπάρχει απαρτία – οικονομικά τακτοποιημένα τακτικά μέλη 19 στις 19/5). Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εκλέχθηκε η κα Ι. Κατσαρόλη  και γραμματέας ο κος Π. Βαραγιάννης.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση ήταν:

1.  Έγκριση των νέων μελών του συλλόγου

Ο κ. Βαραγιάννης, Γενικός Γραμματέας του ΠΣΔΔ ανακοίνωσε τα ονοματεπώνυμα των αιτούντων ως νέων μελών του ΠΣΔΔ (26 Τακτικά μέλη, 8 Πάρεδρα μέλη και 16 φοιτητές μέλη για το 2021-2022 καθώς όπου  με φανερή ψηφοφορία, τα μέλη της Γ.Σ τα ενέκριναν  όλα ομόφωνα.

2.  Έκθεση  της  Ελεγκτικής  Επιτροπής 

πρακτικο ελεγκτικης επιτροπης 2022

3.  Προϋπολογισμός και δράσεις για το 2022

Ο  κος Παξιμαδάς, ταμίας του ΠΣΔΔ ανακοίνωσε τον προϋπολογισμό του 2022 ο οποίος εγκρίθηκε από την ολομέλεια ομόφωνα και κατατέθηκε στα πρακτικά.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

προυπολογισμος ΠΣΔΔ 2022

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο Διοικητικός Απολογισμός των μελών του ΔΣ (επισυνάπτεται ολόκληρη η παρουσίαση) και αναφέρθηκαν επιγραμματικά οι δράσεις του ΠΣΔΔ για το τρέχον έτος.

4.  Συζήτηση για θέματα που αφορούν στον κλάδο μας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στο πολύτιμο έργο του ΠΣΔΔ και τις δράσεις του (webinar, 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας, Ιστοσελίδα, Περιοδικό, επαφές με Υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης,  EFAD, ICDA, Ομάδες Ειδικών, Φοιτητές) όλο αυτό το διάστημα.  Στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση γύρω από τη ‘Συμμαχία για την Παχυσαρκία’ και συγκεκριμένα για το θέμα της συνταγογράφησης, τα παραπεμπτικά και την κοστολόγηση. Υπήρξε  υπενθύμιση για το μη επίσημο ορισμό ακόμη της Διαιτολογικής Πράξης. Υπήρξε τέλος ομόφωνη απόφαση θετικής ψήφου στη συνταγογράφηφη ΕΦΟΣΟΝ δεν αναιρείται η Διαιτολογική Πράξη η οποία εφαρμόζεται αποκλειστικά από τους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους.  Έπειτα την τοποθέτηση των μελών για το θέμα έληξε η συνέλευση.

Η Πρόεδρος της ΓΣ: Κατσαρόλη Ιωάννα

Ο Γραμματέας της ΓΣ: Βαραγιάννης Παναγιώτης

 

Διαβάστε Επίσης

Designed by porcupine colors | Developed by