
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον κλάδο των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, καθώς, μετά από χρόνια επίμονων προσπαθειών, ψηφίστηκε στη Βουλή η ίδρυση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία “Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος”.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων εκφράζει την ικανοποίησή του για αυτή τη σημαντική νομοθετική εξέλιξη, η οποία αποτελεί καθοριστικό και ιστορικό βήμα για την κατοχύρωση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση του επαγγέλματος. Ο σκοπός του νέου φορέα είναι να προστατεύσει και να αναδείξει το επάγγελμα του διαιτολόγου – διατροφολόγου, να εδραιώσει τη διαιτολογία – διατροφολογία ως αυτόνομη επιστήμη και να διασφαλίσει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς το κοινωνικό σύνολο.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων κατά τη φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του περιεχομένου της διαιτολογικής και διατροφολογικής πράξης, διασφαλίζοντας ότι αυτές θα ασκούνται αποκλειστικά από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους με άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Η θεσμική αυτή θωράκιση ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών, την επιστημονική εγκυρότητα των υπηρεσιών διατροφής και προστατεύει το επάγγελμα από φαινόμενα αντιποίησης.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στηρίζει πλήρως το νέο θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύεται να συμβάλει ενεργά στην επιτυχή εφαρμογή του, προς όφελος της κοινωνίας και της Δημόσιας Υγείας.