Απόσυρση άρθρου 74, Ενημέρωση όλων των πολιτικών φορέων από τον ΠΣΔΔ

07.12.2018

Αθήνα, 07-12-2018

Αρ. Πρωτ.: 370

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 74: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ευρύ κοινό για την προαγωγή και διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, αλλά και την προάσπιση του επαγγέλματος από μη ειδικούς, στα πλαίσια στρατηγικών  κινήσεων για την απόσυρση του Άρθρου 74, πραγματοποιεί συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία όλων των πολιτικών φορέων. Κυρίαρχος σκοπός είναι να ενημερωθούν οι επικεφαλείς όλων των πολιτικών χώρων (συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν παραλάβει από 29/11/2018 επίσημες επιστολές διαμαρτυρίας και αιτήματα συναντήσεων), καθώς και άλλοι Υγεινομικοί φορείς, ώστε να παρέμβουν δυναμικά στην αποφυγή της καταφανούς απαξίας του επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, που πραγματοποιείται με το ανωτέρω άρθρο.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Η Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

Θ. Σιαλβέρα                                    Π. Βαραγιάννης

Το Δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf εδώ.

 

Διαβάστε Επίσης

ΔΤ για  το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων/Diet Pass
11:41 πμ

ΔΤ για το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων/Diet Pass

Με ικανοποίηση είδαμε πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο που αφορούν στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη χώρα μας. Η πάγια θέση του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων αναφορικά με την παχυσαρκία είναι ότι η διαχείριση και η πρόληψη της απαιτεί διεπιστημονική συνεργασία στην οποία ο πτυχιούχος αδειοδοτημένος διαιτολόγος-διατροφολόγος συνεισφέρει ως ο πλέον ειδικός επιστήμονας σε θέματα διατροφικής φροντίδας.

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
12:23 μμ

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως από Δευτέρα 20/3/2023 εώς και Παρασκευή 24/3/2023 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή.

Πρόσκληση για συγγραφείς-πτυχιούχους Διατροφής & Διαιτολογίας από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ
10:30 πμ

Πρόσκληση για συγγραφείς-πτυχιούχους Διατροφής & Διαιτολογίας από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει αναλάβει τη διαμόρφωση 23 οδηγών κατάρτισης και εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης αναζητούμε συγγραφείς-πτυχιούχους Διατροφής και Διαιτολογίας για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού εγχειριδίου της ειδικότητας «Ειδικός Φροντίδας Ηλικιωμένων» των ΙΕΚ. 

Designed by porcupine colors | Developed by