Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 συνέδρων, αριθμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά δια ζώσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2023, και αποτέλεσε το πρώτο δια ζώσης Συνέδριο από το 2019, μετά και το «διάλειμμα» του διαδικτυακού 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Συνέδριο, στον πυρήνα του οποίου κυριαρχεί το μήνυμα «Η πρόσβαση στη Διατροφική Φροντίδα είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα», είχε όπως πάντα ως στόχο την προβολή των νεότερων δεδομένων και πρακτικών στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας. 

Η θεματολογία του Συνεδρίου κάλυψε όλο το εύρος των σύγχρονων θεμάτων στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας. Μεταξύ άλλων θέματα όπως η παχυσαρκία, η διατροφική συμπεριφορά, η καινοτομία στα τρόφιμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα γλυκαντικά, η αθλητική διατροφή, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα χρόνια νοσήματα και φυσικά όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις συστάσεις παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών φορέων για τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.

Το Συνέδριο αποτέλεσε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση επιστημονικής δραστηριότητας και διαλόγου. Οι συμμετέχοντες/ουσες ξεπέρασαν τις 2000 και οι προφορικές ανακοινώσεις έφτασαν 123, “επιδόσεις” που κατέρριψαν κάθε προηγούμενο Συνέδριο. Οι συμμετοχές σε ανοιχτά φροντιστήρια και φροντιστήρια ανέρχονται στις 1120 και 498 αντίστοιχα, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον και τη δυναμική της εκδήλωσης. Στο επιστημονικό μέρος, 171 ομιλητές/τριες μοίρασαν τις γνώσεις τους μέσα από 19 Διαλέξεις και 25 στρογγυλά τραπέζια, ενώ τρεις Δορυφορικές Συνεδρίες πρόσθεσαν διαστάσεις συνεργασίας με άλλους φορείς και συλλόγους. Οι 12 συνεδρίες προφορικών ανακοινώσεων και οι 8 συνεδρίες αναρτημένων ανακοινώσεων προσέδωσαν ποικιλία στο επιστημονικό πεδίο. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Αγαπηδάκη με αναφορά σε Προγράμματα της Πολιτείας για την παιδική και ενήλικη παχυσαρκία που αναμένεται να προχωρήσουν από το σχεδιασμό στο στάδιο υλοποίησης. Κατά την τελετή έναρξης απηύθυναν χαιρετισμούς η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ, οι Πρόεδροι Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, αλλά και εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Τμημάτων Διαιτολογίας και Διατροφής της χώρας και των συνεργαζόμενων επιστημονικών εταιρειών.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση της καθηγήτριας κ. Μαίρης Γιαννακούλια ως ένδειξη του σεβασμού και της καθολικής εκτίμησή στο πρόσωπό της για την αφοσίωση και την προσφορά της στην επιστήμη της Διαιτολογίας και της Διατροφής. Ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου έγινε προβολή της ταινίας «Το τέλειο γεύμα» με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης βραβεύθηκαν οι καλύτερες προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, οι νικητές των φοιτητικών διαγωνισμών και το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ για ενεργό συμμετοχή όλων των μελών σε όλες τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου.

Η επιτυχία του Συνεδρίου αποτυπώνεται τόσο από τον αριθμό ρεκόρ των συνολικών εγγραφών, από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος, όσο κυρίως από τον παλμό που προσέδωσε η ενεργός συμμετοχή τους και από τα θετικά σχόλιά τους Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΔΔ, η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου ευχαριστούν θερμά όλους τους ομιλητές και συμμετέχοντες του επιστημονικού προγράμματος, καθώς και όλους τους συνέδρους για τη συμβολή τους στη σημαντική επιτυχία του 17ου  Συνεδρίου ανανεώνοντας το ραντεβού μας το 2025 και το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας- Διατροφής

 

Διαβάστε Επίσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΠΜΣ με τίτλο «Αγωγή Υγείας- Health Education»
12 Ιουνίου, 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΠΜΣ με τίτλο «Αγωγή Υγείας- Health Education»

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) των ΤμημάτωνΕπιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας και Ιατρικής τουΠανεπιστημίου Πατρών παρέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΑγωγήΥγείας» [Master of Science (MSc) in “Health Education”] (ΦΕΚ 542 τ. Β’ 26/01/2024). Ηχρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών(ΔΜΣ)«Αγωγή Υγείας» ορίζεται σε δύο (2) εξάμηνα (μονοετές). Η φοίτηση

Training courses on the low FODMAP diet
28 Μαΐου, 2024

Training courses on the low FODMAP diet

To date, King’s College London has trained over 1,000 dietitians from across Europe on the latest evidence and dietetic practice in the low FODMAP diet. All King’s courses are based on the research evidence and delivered by world-leading experts in dietetic and medical management of IBS, IBD and other gut disorders, including: The URL link

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Designed by porcupine colors | Developed by