Δελτίο Τύπου με αφορμή την ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Αγαπηδάκη στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες,

Σε συνέχεια της ομιλίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Αγαπηδάκη έπειτα από πρόσκλησή μας κατά την πρώτη μέρα του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας, ευχαριστούμε την Υπουργό και προσβλέπουμε σε δράσεις σε ένα πλαίσιο δημιουργικό που διορθώνει κακοδαιμονίες του παρελθόντος και προστατεύει τον πολίτη.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις και κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Π.Σ.Δ.Δ., ώστε τόσο να ενημερωθούμε λεπτομερώς και υπεύθυνα για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα, όσο και κυριότερα να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί, επιδιώκοντας στο μέγιστο να προστατεύσουμε τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων διαιτολόγων διατροφολόγων θέτοντας εκ νέου στην ηγεσία του Υπουργείου τα ακόμα ανεπίλυτα ζητήματα που μας απασχολούν.

Διατηρούμε τις ελπίδες για το μέλλον, αν και παραμένουν απορίες για τον τρόπο υλοποίησης όσων ανέφερε η Υπουργός. Ο Π.Σ.Δ.Δ. συντάσσεται με την ευρύτερη εμπλοκή του επαγγελματία Διαιτολόγου-Διατροφολόγου σε όλες τις εκφάνσεις της διαιτολογικής πράξης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, έδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ρητή εντολή να προτεραιοποιηθεί η διαδικασία θεσμοθέτησης της διαιτολογικής πράξης, ως ναυαρχίδα των δράσεων μας με στόχο:

– Να διασαφηνιστεί και θεσμικά ο ρόλος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στην προαγωγή υγείας.
– Να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου από άτομα δίχως πτυχίο Διατροφής-Διαιτολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
– Να προωθηθεί η συνομιλία με το Υπουργείο Υγείας μέσω θεσμικών φορέων και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Ο ΠΣΔΔ μέσα από το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας Διατροφής επιβεβαίωσε την αρχή της άσκησης συνδικαλιστής δράσης βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, τη συμπερίληψη στην εκπροσώπηση και τον σεβασμό στην κοινωνική δικαιοσύνη!

Θα επανέλθουμε ενημερώνοντάς σας για οποιαδήποτε εξέλιξη. Φυσικά, σας θέλουμε αρωγούς μας στις προσπάθειές μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προασπίσουμε τα δικαιώματα διατροφολόγων προάγοντας το ρόλο μας και της ίδιας της διατροφής στην υγεία του ανθρώπου.

Με την ευκαιρία, η Πρόεδρος και το ΔΣ σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία!

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Δ.Δ.
31 Ιανουαρίου, 2024

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας του επίσημου επιστημονικού περιοδικού για τη Διαιτολογία και τη Διατροφή του Π.Σ.Δ.Δ., μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας!

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο
26 Ιανουαρίου, 2024

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο

Ζητείται διατροφολόγος για συνεργασία με ιατρεία (αλλεργιολογικό και παιδιατρικό) στο Περιστέρι.

Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας
18 Ιανουαρίου, 2024

Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 συνέδρων, αριθμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.