Δελτίο Τύπου με αφορμή την ομιλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Αγαπηδάκη στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες,

Σε συνέχεια της ομιλίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας. Αγαπηδάκη έπειτα από πρόσκλησή μας κατά την πρώτη μέρα του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας, ευχαριστούμε την Υπουργό και προσβλέπουμε σε δράσεις σε ένα πλαίσιο δημιουργικό που διορθώνει κακοδαιμονίες του παρελθόντος και προστατεύει τον πολίτη.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις και κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Π.Σ.Δ.Δ., ώστε τόσο να ενημερωθούμε λεπτομερώς και υπεύθυνα για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα, όσο και κυριότερα να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί, επιδιώκοντας στο μέγιστο να προστατεύσουμε τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων διαιτολόγων διατροφολόγων θέτοντας εκ νέου στην ηγεσία του Υπουργείου τα ακόμα ανεπίλυτα ζητήματα που μας απασχολούν.

Διατηρούμε τις ελπίδες για το μέλλον, αν και παραμένουν απορίες για τον τρόπο υλοποίησης όσων ανέφερε η Υπουργός. Ο Π.Σ.Δ.Δ. συντάσσεται με την ευρύτερη εμπλοκή του επαγγελματία Διαιτολόγου-Διατροφολόγου σε όλες τις εκφάνσεις της διαιτολογικής πράξης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, έδωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο ρητή εντολή να προτεραιοποιηθεί η διαδικασία θεσμοθέτησης της διαιτολογικής πράξης, ως ναυαρχίδα των δράσεων μας με στόχο:

– Να διασαφηνιστεί και θεσμικά ο ρόλος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στην προαγωγή υγείας.
– Να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου από άτομα δίχως πτυχίο Διατροφής-Διαιτολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
– Να προωθηθεί η συνομιλία με το Υπουργείο Υγείας μέσω θεσμικών φορέων και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Ο ΠΣΔΔ μέσα από το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαιτολογίας Διατροφής επιβεβαίωσε την αρχή της άσκησης συνδικαλιστής δράσης βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, τη συμπερίληψη στην εκπροσώπηση και τον σεβασμό στην κοινωνική δικαιοσύνη!

Θα επανέλθουμε ενημερώνοντάς σας για οποιαδήποτε εξέλιξη. Φυσικά, σας θέλουμε αρωγούς μας στις προσπάθειές μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα προασπίσουμε τα δικαιώματα διατροφολόγων προάγοντας το ρόλο μας και της ίδιας της διατροφής στην υγεία του ανθρώπου.

Με την ευκαιρία, η Πρόεδρος και το ΔΣ σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία!

Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

 

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ
11 Μαΐου, 2024

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ

Με χαρά σας προσκαλούμε να τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων! Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/sfYVrwWXU77jgoBK8 *Η συμμετοχή ισχύει μόνο για ενεργά μέλη.

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογών Διατροφολογων πάντα κοντά στη νέα γενιά Διαιτολογών! Στις 22.05.2024 ο Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, Ειδικός γραμματέας Οργανωτικών και Νομικών Θεμάτων του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα “Τι χρειάζεται να κάνω για να ανοίξω το διαιτολογικό μου γραφείο” στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Designed by porcupine colors | Developed by