Δελτίο Τύπου – ΝΠΔΔ – Συνέντευξη Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Με χαρά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε σήμερα τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 να κάνει ιδιαίτερη αναφορά για μία σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν τόσο τον κλάδο των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, όσο και την υγεία του πληθυσμού. Ο υπουργός ανέδειξε το ζήτημα της πρόληψης και διαχείρισης της παχυσαρκίας, ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας, και παράλληλα επανέλαβε τις προθέσεις του υπουργείου για την προώθηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας παιδιών και ενηλίκων.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι, για πρώτη ίσως φορά από επίσημα χείλη, ακούσαμε την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου για τη δημιουργία ΝΠΔΔ το οποίο θα εποπτεύει όλους τους επαγγελματίες διαιτολόγους διατροφολόγους με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, δίνοντας έτσι ουσιαστική ισχύ στο Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 133 (ΦΕΚ Α’ 213/01/10/2014) «Καθορισμός των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου», αναγνωρίζοντας επαγγελματικά δικαιώματα και προασπίζοντας συγχρόνως τη δημόσια υγεία.

Προς την κατεύθυνση αυτή και στο κάλεσμα του Υπουργού να συμβάλλουμε εμπράκτως στη ανάδειξη της σημασίας του ρόλου της διατροφής ήμαστε και θα είμαστε οι αυτονόητοι σύμμαχοι, όπως πολλάκις έχουμε αποδείξει και αναφέρει. Να θυμήσουμε ότι ο ΠΣΔΔ είχε πάντοτε στόχο και όραμα τη δημιουργία ΝΠΔΔ και με το αντίστοιχο πλαίσιο δράσεων και ενεργειών του κατευθυνόταν προς την πραγμάτωση του με γνώμονα την υγεία των πολίτων.

Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου, ευχόμενοι οι σκέψεις να μετουσιωθούν σε γόνιμο διαλόγο και στη συνέχεια σε έργα, αρχής γενομένης από τη θεσμοθέτηση της διαιτολογικής πράξης.

 

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ
11 Μαΐου, 2024

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ

Με χαρά σας προσκαλούμε να τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων! Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/sfYVrwWXU77jgoBK8 *Η συμμετοχή ισχύει μόνο για ενεργά μέλη.

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογών Διατροφολογων πάντα κοντά στη νέα γενιά Διαιτολογών! Στις 22.05.2024 ο Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, Ειδικός γραμματέας Οργανωτικών και Νομικών Θεμάτων του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα “Τι χρειάζεται να κάνω για να ανοίξω το διαιτολογικό μου γραφείο” στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Designed by porcupine colors | Developed by