Δελτίο Τύπου – Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε 2-7 Ιουλίου στο ΣΕΦ, κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Ο ΠΣΔΔ συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο fan zone, στο πλαίσιο των κοινωνικών ενεργειών του τουρνουά, σε συνεργασία με την ΕΟΚ και το FIBA Foundation οι οποίες εντάσσονται στη Στρατηγική Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας ΕΟΚ Plus+.

Η παρουσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του ρόλου των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων στον αθλητισμό και την προώθηση της σημασίας της διατροφής για την αθλητική απόδοση. Το τουρνουά, ως μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου και μεγάλης προβολής, προσέφερε την ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση του μηνύματος της αξίας της διατροφής τόσο σε αθλητές, όσο και στο γενικό πληθυσμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), Ανδρέας Ζαγκλής, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλης Λιόλιος. Είχαμε τη χαρά να τους υποδεχτούμε στο περίπτερο του Συλλόγου μας, όπου είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τη σημασία της διατροφής και το ρόλο των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην πρόληψη και διαχείριση της παιδικής παχυσαρκίας.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, τα μέλη του ΠΣΔΔ προσέφεραν πληροφορίες και συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης μέσω της διατροφής. Ειδικά σχεδιασμένα ενημερωτικά φυλλάδια διανεμήθηκαν σε αθλητές/τριες, προπονητές/ριες και θεατές. Επίσης πραγματοποιούνταν μέτρηση του ύψους, καθώς και ανάλυση σύστασης σώματος.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την πρόσκληση, την άριστη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μας έδωσε να αποτελέσουμε κομμάτι του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ.

Η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ Φανή Πρεβέντη (κέντρο) με την Υπεύθυνη Οργάνωσης Πανωραία Μπουσδούνη (Δεξιά) και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας Φοίβη Νικολοπούλου (Αριστερά)

Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία Serinth για την παροχή αναλυτή σύστασης σώματος και αναστημόμετρου.

Παρουσία του ΠΣΔΔ στα διεθνή βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards για το Ελαιόλαδο.
5 Ιουλίου, 2024

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, ο Δρ. Παναγιώτης ΒαραγιάννηςΕιδ. Γραμματέας Νομικών/Οργανωτικών Θεμάτων του ΠΣΔΔ παραβρέθηκε στην 9η τελετή απονομής των βραβείων ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας Olympia Health & Nutrition Awards που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα, από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (World Olive Center for Health, WOCH).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ! 2-7 Ιουλίου 2024
13 Ιουνίου, 2024

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα είναι παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενεί η χώρα μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΠΜΣ με τίτλο «Αγωγή Υγείας- Health Education»
12 Ιουνίου, 2024

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) των ΤμημάτωνΕπιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας και Ιατρικής τουΠανεπιστημίου Πατρών παρέχει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ΑγωγήΥγείας» [Master of Science (MSc) in “Health Education”] (ΦΕΚ 542 τ. Β’ 26/01/2024). Ηχρονική διάρκεια για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών(ΔΜΣ)«Αγωγή Υγείας» ορίζεται σε δύο (2) εξάμηνα (μονοετές). Η φοίτηση