ΔΤ για το σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων/Diet Pass

Με ικανοποίηση είδαμε πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο που αφορούν στο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη χώρα μας (https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/11342-ethniko-programma-prolhpshs-kai-katapolemhshs-ths-paxysarkias-enhlikwn). Η πάγια θέση του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων αναφορικά με την παχυσαρκία είναι ότι η διαχείριση και η πρόληψη της απαιτεί διεπιστημονική συνεργασία στην οποία ο πτυχιούχος αδειοδοτημένος διαιτολόγος-διατροφολόγος συνεισφέρει ως ο πλέον ειδικός επιστήμονας σε θέματα διατροφικής φροντίδας.

Χαρακτηριστικά έχουμε πραγματοποιήσει καμπάνιες ενημέρωσης, ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια & προς το κοινό, καθώς και συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς προκειμένου να τονίσουμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο να ληφθούν άμεσα μέτρα από πλευράς πολιτείας, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση τον καίριο ρόλο που κατέχει ο διαιτολόγος – διατροφολόγος ως ο επαγγελματίας υγείας αρμόδιος να διαχειριστεί ζητήματα διατροφής και ο αποκλειστικά υπεύθυνος να καταρτίσει το κατάλληλο εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, υποστηρίζοντας έτσι τα άτομα με υπερβαρότητα και παχυσαρκία στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν το βάρος τους.

Το πιο πρόσφατο Εθνικό Σχέδιο Δράσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (2021-2025), αναφέρει ρητά ότι εντός των στόχων του για τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, είναι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, δίχως να κάνει λεπτομερή αναφορά για το πώς αυτό θα γίνει πράξη.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε καταρχήν θετικοί σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, ωστόσο επιθυμούμε  να ξεκαθαρίσουμε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία και δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, διατηρούμε μία στάση αναμονής, μέχρις ότου δούμε τις λεπτομέρειες του σχεδίου και το πώς αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί, όπως για παράδειγμα ποιοι/ πόσοι διαιτολόγοι θα συμμετάσχουν και με ποιους όρους. Βρισκόμαστε ήδη σε επικοινωνία με φορείς και παράλληλα επιθυμούμε να έχουμε ένα ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με το Υπουργείο Υγείας προς την κατεύθυνση αυτή, θέτοντας στη διάθεσή του τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο ΠΣΔΔ συμμετέχει πάντα ενεργά σε προσπάθειες & δράσεις που στόχο έχουν μία καθολική αντιμετώπιση του φαινομένου της παχυσαρκίας συνεργαζόμενος με άλλους επαγγελματίες υγείας, αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και επιστημονικές εταιρείες, και για μία ακόμα φορά δηλώνει έτοιμος να δώσει το παρόν.

Επιδίωξή μας είναι να συστρατευθούμε για να κερδηθεί το στοίχημα της αντιμετώπισης της παιδικής και ενήλικης παχυσαρκίας, με σεβασμό στον καίριο και διακριτό ρόλο που μπορεί και πρέπει να έχει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος.

Με τιμή,

Τα μέλη του Δ.Σ.

 

Διαβάστε Επίσης

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Δ.Δ.
31 Ιανουαρίου, 2024

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Δ.Δ.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας του επίσημου επιστημονικού περιοδικού για τη Διαιτολογία και τη Διατροφή του Π.Σ.Δ.Δ., μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας!

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο
26 Ιανουαρίου, 2024

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο

Ζητείται διατροφολόγος για συνεργασία με ιατρεία (αλλεργιολογικό και παιδιατρικό) στο Περιστέρι.

Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας
18 Ιανουαρίου, 2024

Δελτίο Τύπου 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), με τη συμμετοχή περισσότερων από 2000 συνέδρων, αριθμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Designed by porcupine colors | Developed by