Κωνσταντοπούλειο Συγκρότημα – Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας

Κωνσταντοπούλειο Συγκρότημα – Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας

Υπεύθυνος:
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ: Φίλου Θεοδώρα, ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Διαιτολόγοι:

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ: Πλυτζανοπούλου Πετρίνη, ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ: Κωνσταντινίδου Μαρία, ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Σκοπός

Το Τμήμα Διατροφής είναι υπεύθυνο για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που διατίθενται στο νοσοκομείο και με ευθύνη του γίνεται η προετοιμασία και η παρασκευή των γευμάτων που προσφέρονται στους ασθενείς και στο εφημερεύον ιατρικό προσωπικό.

Στο τμήμα διατροφής ανήκουν κατά βάση οι δραστηριότητες που σχετίζονται με:

· το σχεδιασμό του διαιτολογίου των ασθενών, φροντίζοντας για την επάρκεια, την ποικιλία και την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών στις διαφορετικές παθολογικές καταστάσεις.

· την αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης νοσηλευόμενων ασθενών όπου αυτό είναι απαραίτητο.

· το σχεδιασμό της κατάλληλης διατροφικής υποστήριξης των ασθενών με δυσκολίες σίτισης, δυσθρεψία ή άλλες κλινικές καταστάσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διαταραχή της κατάστασης θρέψης.

· το σχεδιασμό διαιτολογίων και την εκπαίδευση ασθενών με χρόνια νοσήματα οι οποίοι νοσηλεύονται ή παρακολουθούνται στο τακτικό εξωτερικό Διαιτολογικό ιατρείο.

Στο τμήμα εντάσσονται επίσης, οι επιστημονικές, οργανωτικές, εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες όλων όσων εμπλέκονται με τα τρόφιμα από την παραλαβή μέχρι και τη διάθεση τους.

Η οικονομική λειτουργία και η διοίκηση του τμήματος εντάσσονται στις δραστηριότητες της Διοικητικής Υπηρεσίας, ενώ η επιστημονική δραστηριότητα των κλινικών διαιτολόγων εντάσσεται στις δραστηριότητες της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Επικοινωνία

Το γραφείο των Διαιτολόγων και της Διαχείρισης Τροφίμων του Τμήματος Διατροφής βρίσκεται στο Ισόγειο του νοσοκομείου.

Το εξωτερικό Διαιτολογικό ιατρείο βρίσκεται στον χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στον 2ο όροφο και λειτουργεί Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 9:00-13:20. Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ραντεβού μπορείτε να κλείνετε, καλώντας τον αριθμό 14500, Δευτέρα-Κυριακή, 24 ώρες το 24ωρο  ή μέσω Διαδικτύου, επισκεπτόμενοι τον ιστοχώρο www.14500.gr. Στο ιατρείο προσέρχεστε με εισιτήριο που εκδίδεται από τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων, ενώ είναι χρήσιμο, εάν έχετε πραγματοποιήσει πρόσφατα εξετάσεις (αίματος, ορμονολογικές), να φέρετε μαζί τα αποτελέσματα. Η συχνότητα παρακολούθησης των ασθενών στο Διαιτολογικό ιατρείο καθορίζεται, ανάλογα με το περιστατικό, από την υπεύθυνη διαιτολόγο.

Στοιχεία επικοινωνίας

Designed by porcupine colors | Developed by