Προκήρυξη νέων θέσεων για Ερευνητές, Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς Φοιτητές και Μεταδιδάκτορες

Οι Καθηγητές κ. Μανιός, κ. Τσίγκος και κ. Αναστασίου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Μοσχώνη (Πανεπιστήμιο La Trobe στην Αυστραλία) έχουν προκηρύξει τα ακόλουθα θέματα Διδακτορικών Διατριβών:

  1. Τρόπος ζωής και ανάπτυξη στην παιδική ηλικία και η σχέση τους με τη μεταβολική υγεία στην ενήλικη ζωή (Lifestyle and development in childhood and their relation to metabolic health in adulthood). Επιβλέπων: Αναστασίου Κωνσταντίνος, Επίκουρος Καθηγητής.
  2. Κοινωνική υποστήριξη, αυτοαποτελεσματικότητα και συμπεριφορές υγείας κατά την παιδική ηλικία και η σχέση τους με δείκτες υγείας στην ενήλικη ζωή (Social support and health and selfefficacy for health behaviours in Lifestyle and childhood and their relation to health in adulthood). Επιβλέπων: Αναστασίου Κωνσταντίνος, Επίκουρος Καθηγητής.
  3. Αξιολόγηση παραγόντων κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο σε οικογένειες στην Ευρώπη (Evaluation of risk factors for metabolic syndrome in families across Europe). Επιβλέπων: Μανιός Ιωάννης, Καθηγητής.
  4. Χρήση νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση του σωματικού βάρους και καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου (The use of new technologies in the management of body weight and cardiometabolic risk factors). Επιβλέπων: Μανιός Ιωάννης, Καθηγητής.
  5. Διερεύνηση προσδιοριστικών παραγόντων και συμπεριφορών για την επίτευξη υγιούς γήρανσης (Determinants and indicators of healthy ageing). Επιβλέπων: Τσίγκος Κωνσταντίνος Καθηγητής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις υποψηφιότητας από 12/01/2022 έως και 26/01/2022 ώρα 14:00, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dsecpost@hua.gr.

Πληροφορίες: Γραμματεία Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,  e-mail: dsecpost@hua.gr,  τηλ. 210-9549158, 2109549130 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, ώρες: 11:00-13:00), ιστοσελίδα https://www.ddns.hua.gr/προσκληση-εκδηλωσησ-ενδιαφεροντοσ-γ-13/

Επίσης, στις επόμενες εβδομάδες θα προκηρυχθούν ερευνητικές θέσεις (για 6, 12 και 24 μήνες) για διαιτολόγους σε Κέντρα Υγείας και Τοπικές Mονάδες Υγείας της Αττικής (στα πλαίσια του προγράμματος DigiCare4You https://digicare4you.eu). Οι θέσεις αυτές θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τις θέσεις για εκπόνηση Διδακτορικού ή Master. Αν κάποιος ενδιαφερόμενος είναι ήδη κάτοχος Διδακτικού Διπλώματος και θέλει να συνεχίσει με μεταδιδακτορική έρευνα, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Όσοι ενδιαφέρεστε για αυτές τις θέσεις, παρακαλείστε να στείλετε τα βιογραφικά σας στο e-mail της κας Τσερπέ (iro@hua.gr) και του κου Μανιού (manios@hua.gr). 
 
Τέλος, ένα ή δυο άτομα θα προσληφθούν άμεσα για δυο μήνες για να δουλέψουν σε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τη «φυσιολογία» του μητρικού θηλασμού (παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή και τη σύσταση του μητρικού γάλακτος). Το έργο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2022 και θα γίνει μια σύμβαση πλήρους απασχόλησης δυο μηνών (ή δυο συμβάσεις μερικής απασχόλησης δυο μηνών) για τους συνεργάτες που θα επιλεγούν. Όσοι ενδιαφέρεστε για αυτό, παρακαλείστε να στείλετε τα βιογραφικά σας στο e-mail της κα Τσερπέ  (iro@hua.gr) και του κου Μανιού (manios@hua.gr ).  

 

Διαβάστε Επίσης

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.)- Διαδικτυακές Ομιλίες για τις πρακτικές στη διατροφή των παιδιών, Best-ReMaP
9:26 πμ

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.)- Διαδικτυακές Ομιλίες για τις πρακτικές στη διατροφή των παιδιών, Best-ReMaP

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ι.Υ.Π. έχει αναλάβει την εθνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – Κοινή Δράση του 3ου Προγράμματος Υγείας, για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών στη διατροφή των παιδιών, με το ακρωνύμιο Best-ReMaP. Η κοινή δράση στοχεύει στη βελτίωση της σύστασης των τροφίμων, που καταναλώνονται από παιδιά στις χώρες της Ευρώπης.

EFAD ESDN Comittee memberships – Calls for offices
9:04 πμ

EFAD ESDN Comittee memberships – Calls for offices

Ο European Federation of the Associations of Dietitians (E.F.A.D.) έχει εκδώσει Προσκλήσεις Συμμετοχής στις Ομάδες Ειδικών και στις Επιτροπές του. Καλούμε όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μας που πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στην προκήρυξη.

Συμμετοχή στην εκστρατεία του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (E.F.S.A.) #EUChooseSafeFood
12:14 μμ

Συμμετοχή στην εκστρατεία του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (E.F.S.A.) #EUChooseSafeFood

Στόχος της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές διατροφικές τους επιλογές. Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να κάνουν επιλογές με σιγουριά, εξηγώντας τον κρίσιμο ρόλο της επιστήμης στην ασφάλεια των τροφίμων. Από τη βοήθεια στην ανάγνωση των ετικετών και την κατανόηση των προσθέτων έως την παροχή συμβουλών για την προετοιμασία και την αποθήκευση τροφίμων, η εκστρατεία προσφέρει πρακτικές και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες στους καταναλωτές.

Designed by porcupine colors | Developed by