Στρατηγική συνεργασία ΔΕΛΤΑ και Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων

Στόχος η ανάπτυξη συνεργειών για την προώθηση της καλής διατροφής

Στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και η ΔΕΛΤΑ υπέγραψαν τριετές μνημόνιο συνεργασίας, με κεντρικό στόχο να ενισχύσουν τη συμβολή της καλής διατροφής στην επίτευξη των εθνικών στόχων δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, το πεδίο συνεργασίας της ΔΕΛΤΑ και του ΠΣΔΔ θα κινηθεί σε τρία επίπεδα:

Στο περιθώριο της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, η Πρόεδρος του ΠΣΔΔ, Φανή Πρεβέντη, δήλωσε:

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων αισθάνεται χαρά και τιμή για αυτή τη στρατηγική συνεργασία. Ιδρυτικός μας στόχος είναι η ανάδειξη της καλής διατροφής ως εργαλείο πρόληψης και αντιμετώπισης νόσων. Προς αυτό επιδιώκουμε τη συνεργασία με την πολιτεία και παραγωγικούς φορείς για την δημιουργία δράσεων ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα από τους καταναλωτές έως τους επίσημους φορείς».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς η συνεργασία αυτή, αφού αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια με στόχο να καταστήσουμε την καλή διατροφή εύκολη, απολαυστική και προσιτή για όλους τους καταναλωτές. Οι επαγγελματίες διαιτολόγοι και διατροφολόγοι αποτελούν πολύτιμους συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα είναι πολλαπλά ωφέλιμο για την κοινωνία».

Σχετικά με τη ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ είναι μια εταιρεία τροφίμων που δραστηριοποιείται στον χώρο της καλής διατροφής, η οποία εδώ και πάνω από 70 χρόνια προσφέρει ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, τα οποία καλύπτουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, και ταυτόχρονα προάγουν διεθνώς το ευ ζην της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει γάλα, γιαούρτι, χυμούς, παγωμένο τσάι, φυτικά και τυροκομικά προϊόντα, έχοντας ηγετική παρουσία σε πολλούς από τους τομείς δραστηριοποίησής της. Η ΔΕΛΤΑ πάντοτε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της κοινωνίας και τη χρηστή διακυβέρνηση, δημιουργεί επιπρόσθετη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εθνική οικονομία και ευημερία της χώρας. Η ΔΕΛΤΑ αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Vivartia.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://delta.gr 

Σχετικά με τον ΠΣΔΔ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) ιδρύθηκε το 1969 και έκτοτε έχει εδραιωθεί ως φορέας εκπροσώπησης της Επιστήμης της Διαιτολογίας & Διατροφής στην Ελλάδα. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD) από το 1982 και της Διεθνούς Επιτροπής Συλλόγων Διαιτολόγων (ICDA) από το 1984, ο Π.Σ.Δ.Δ. αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα με πολυάριθμα μέλη του να υπηρετούν σε αυτούς τους φορείς ως εμπειρογνώμονες. Ο σκοπός του Π.Σ.Δ.Δ. είναι η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας μέσω της διάδοσης των πιο πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων στον τομέα της διατροφής και της υγείας, τόσο στους επαγγελματίες όσο και στο ευρύ κοινό. Ο Π.Σ.Δ.Δ. εκδίδει επιστημονικά τεκμηριωμένο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, διοργανώνει επιστημονικές δράσεις, μεταξύ των οποίων το Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας, ημερίδες, webinars, ομιλίες για το κοινό και οργανωμένες εκδηλώσεις. Ο Π.Σ.Δ.Δ. εργάζεται για την διασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.hda.gr/

Δείτε τις δηλώσεις στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

 

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ
11 Μαΐου, 2024

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ

Με χαρά σας προσκαλούμε να τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων! Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/sfYVrwWXU77jgoBK8 *Η συμμετοχή ισχύει μόνο για ενεργά μέλη.

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογών Διατροφολογων πάντα κοντά στη νέα γενιά Διαιτολογών! Στις 22.05.2024 ο Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, Ειδικός γραμματέας Οργανωτικών και Νομικών Θεμάτων του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα “Τι χρειάζεται να κάνω για να ανοίξω το διαιτολογικό μου γραφείο” στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Designed by porcupine colors | Developed by