Το πρώτο τεύχος του περιοδικού του EFAD είναι γεγονός: Kompass Nutrition & Dietetics

1/1/2021

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (European Federation of Associations of Dietitians – EFAD) Kompass Nutrition & Dietetics είναι γεγονός και έχει έντονη ελληνική παρουσία από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Όπως αναμένεται, το τεύχος αυτό έχει εκτενές αφιέρωμα στη σχέση της διατροφής με την πανδημία COVID-19. Ανάμεσα σε μια σειρά ενδιαφέροντων άρθρων, σας καλούμε να διαβάσετε τα άρθρα των Ελλήνων συναδέλφων:

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία περίληψη του σχολιασμού άρθρου από το Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, μέλος του ΠΣΔΔ, κο Νίκο Παπασπανό: “To πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19 επέφερε το πρώτο lockdown. Υπήρξαν αρκετοί περιορισμοί όπως εγκλεισμός στο σπίτι, κοινωνικός αποκλεισμός και απομόνωση. Οι περιορισμοί αυτοί είχαν σημαντικές συνέπειες στην διάθεση και στην ψυχολογία των ανθρώπων δημιουργώντας άγχος και ανία. Οι διαταραχές αυτές στη διάθεση και στην ψυχολογία προκάλεσαν αλλαγές στις διατροφικές συνήθεις όπως συνεχές τσιμπολόγημα, αύξηση του αριθμού των γευμάτων και γενικά αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης. Η αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη σε συνδυασμό με τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, οδηγούν στην αύξηση του βάρους, παράγοντα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην έκβαση ασθενών με COVID-19. Επιπροσθέτως τα μειωμένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν την θνησιμότητα, όπως επίσης και σοβαρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.” 

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το νέο περιοδικό του EFAD εδώ: https://www.karger.com/Journal/Issue/280166

 

Διαβάστε Επίσης

Διεθνής δημοσκόπηση για την εφαρμογή της Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας και της Ορολογίας Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας: International NCP Implementation Survey
3 Μαΐου, 2023

Διεθνής δημοσκόπηση για την εφαρμογή της Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας και της Ορολογίας Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας: International NCP Implementation Survey

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στη διεθνή έρευνα δημοσκόπησης INIS (International NCP Implementation Survey) σχετικά με την εφαρμογή της Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας  (ΔΔΦ ή NCP: Nutrition Care Process) και της Ορολογίας Διαδικασίας Διατροφικής Φροντίδας (ΟΔΔΦ ή NCPT: Nutrition Care Process Terminology) από διαιτολόγους.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 7 Απριλίου 2023
6 Απριλίου, 2023

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 7 Απριλίου 2023

Στις 7 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. To μήνυμα φέτος είναι “Υγεία για Όλους”.

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένας βασικός προστατευτικός παράγοντας για την πρόληψη και τη διαχείριση μη μεταδοτικών ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και ο καρκίνος. Ωφελεί επίσης την ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της γνωστικής εξασθένισης και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους. Ταυτόχρονα, μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς βάρους και γενικότερα στην ευεξία.

Designed by porcupine colors | Developed by