Το πρώτο τεύχος του περιοδικού του EFAD είναι γεγονός: Kompass Nutrition & Dietetics

1/1/2021

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (European Federation of Associations of Dietitians – EFAD) Kompass Nutrition & Dietetics είναι γεγονός και έχει έντονη ελληνική παρουσία από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Όπως αναμένεται, το τεύχος αυτό έχει εκτενές αφιέρωμα στη σχέση της διατροφής με την πανδημία COVID-19. Ανάμεσα σε μια σειρά ενδιαφέροντων άρθρων, σας καλούμε να διαβάσετε τα άρθρα των Ελλήνων συναδέλφων:

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία περίληψη του σχολιασμού άρθρου από το Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, μέλος του ΠΣΔΔ, κο Νίκο Παπασπανό: “To πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19 επέφερε το πρώτο lockdown. Υπήρξαν αρκετοί περιορισμοί όπως εγκλεισμός στο σπίτι, κοινωνικός αποκλεισμός και απομόνωση. Οι περιορισμοί αυτοί είχαν σημαντικές συνέπειες στην διάθεση και στην ψυχολογία των ανθρώπων δημιουργώντας άγχος και ανία. Οι διαταραχές αυτές στη διάθεση και στην ψυχολογία προκάλεσαν αλλαγές στις διατροφικές συνήθεις όπως συνεχές τσιμπολόγημα, αύξηση του αριθμού των γευμάτων και γενικά αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης. Η αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη σε συνδυασμό με τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, οδηγούν στην αύξηση του βάρους, παράγοντα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην έκβαση ασθενών με COVID-19. Επιπροσθέτως τα μειωμένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν την θνησιμότητα, όπως επίσης και σοβαρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.” 

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το νέο περιοδικό του EFAD εδώ: https://www.karger.com/Journal/Issue/280166

 

Διαβάστε Επίσης

Συμμετοχή του ΠΣΔΔ στη διαδικτυακή Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής Ενδελεχού Χαρακτηρισμού Τροφίμου FoodOmicsGR_RI
12:59 μμ

Συμμετοχή του ΠΣΔΔ στη διαδικτυακή Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής Ενδελεχού Χαρακτηρισμού Τροφίμου FoodOmicsGR_RI

Συμμετοχή του ΠΣΔΔ στη διαδικτυακή Παρουσίαση της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής Ενδελεχού Χαρακτηρισμού Τροφίμου FoodOmicsGR_RI, στις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Οργανώνοντας τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ κατά τη διάρκεια του lockdown
1:14 μμ

Οργανώνοντας τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ κατά τη διάρκεια του lockdown

Οι επισκέψεις μας στο σούπερ-μάρκετ, στην ιδιαίτερη συνθήκη που διανύουμε, είναι σκόπιμο να είναι περιορισμένες, οργανωμένες και σύντομες.

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19
5:52 πμ

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα βασικά επιστημονικά συμπεράσματα του webinar «Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας» που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)…

Designed by porcupine colors | Developed by