Το πρώτο τεύχος του περιοδικού του EFAD είναι γεγονός: Kompass Nutrition & Dietetics

1/1/2021

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (European Federation of Associations of Dietitians – EFAD) Kompass Nutrition & Dietetics είναι γεγονός και έχει έντονη ελληνική παρουσία από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Όπως αναμένεται, το τεύχος αυτό έχει εκτενές αφιέρωμα στη σχέση της διατροφής με την πανδημία COVID-19. Ανάμεσα σε μια σειρά ενδιαφέροντων άρθρων, σας καλούμε να διαβάσετε τα άρθρα των Ελλήνων συναδέλφων:

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία περίληψη του σχολιασμού άρθρου από το Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, μέλος του ΠΣΔΔ, κο Νίκο Παπασπανό: “To πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19 επέφερε το πρώτο lockdown. Υπήρξαν αρκετοί περιορισμοί όπως εγκλεισμός στο σπίτι, κοινωνικός αποκλεισμός και απομόνωση. Οι περιορισμοί αυτοί είχαν σημαντικές συνέπειες στην διάθεση και στην ψυχολογία των ανθρώπων δημιουργώντας άγχος και ανία. Οι διαταραχές αυτές στη διάθεση και στην ψυχολογία προκάλεσαν αλλαγές στις διατροφικές συνήθεις όπως συνεχές τσιμπολόγημα, αύξηση του αριθμού των γευμάτων και γενικά αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης. Η αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη σε συνδυασμό με τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, οδηγούν στην αύξηση του βάρους, παράγοντα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην έκβαση ασθενών με COVID-19. Επιπροσθέτως τα μειωμένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν την θνησιμότητα, όπως επίσης και σοβαρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.” 

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το νέο περιοδικό του EFAD εδώ: https://www.karger.com/Journal/Issue/280166

 

Διαβάστε Επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού/Διατροφής 2021 (World Food Day) – 16 Οκτωβρίου
10:43 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού/Διατροφής 2021 (World Food Day) – 16 Οκτωβρίου

Φέτος, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής εν μέσω της πανδημίας της COVID-19, είναι η στιγμή όλοι να αναλογιστούμε τα πράγματα που έχουν πραγματικά αξία στη ζωή μας. Όπως την πρόσβαση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο σε ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα, σε ασφαλή και ποιοτική διατροφή.

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 11ου Συνεδρίου Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, 19-21/11/2021
10:48 πμ

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – 11ου Συνεδρίου Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, 19-21/11/2021

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πραγματοποίηση του 11ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου με θέμα ‘Let’s Talk Dietetics: Collaboration to Evolve Practice, Improve Nutrition Care’, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 19  μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia Hotel, στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση για Πανευρωπαϊκό Γηριατρικό Συνέδριο-EuGMS, 11-13 Οκτωβρίου 2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
9:01 πμ

Ανακοίνωση για Πανευρωπαϊκό Γηριατρικό Συνέδριο-EuGMS, 11-13 Οκτωβρίου 2021, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 11-13 Οκτωβρίου 2021 ανοίγουν οι πόρτες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να υποδεχτούμε όλοι μαζί την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ομιλητές και συμμετέχοντες του 17ου Γηριατρικού Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας- EuGMS “Growing old in better health. Building Synergies across Europe”.

Designed by porcupine colors | Developed by