Το πρώτο τεύχος του περιοδικού του EFAD είναι γεγονός: Kompass Nutrition & Dietetics

1/1/2021

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (European Federation of Associations of Dietitians – EFAD) Kompass Nutrition & Dietetics είναι γεγονός και έχει έντονη ελληνική παρουσία από Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Όπως αναμένεται, το τεύχος αυτό έχει εκτενές αφιέρωμα στη σχέση της διατροφής με την πανδημία COVID-19. Ανάμεσα σε μια σειρά ενδιαφέροντων άρθρων, σας καλούμε να διαβάσετε τα άρθρα των Ελλήνων συναδέλφων:

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία περίληψη του σχολιασμού άρθρου από το Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, μέλος του ΠΣΔΔ, κο Νίκο Παπασπανό: “To πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19 επέφερε το πρώτο lockdown. Υπήρξαν αρκετοί περιορισμοί όπως εγκλεισμός στο σπίτι, κοινωνικός αποκλεισμός και απομόνωση. Οι περιορισμοί αυτοί είχαν σημαντικές συνέπειες στην διάθεση και στην ψυχολογία των ανθρώπων δημιουργώντας άγχος και ανία. Οι διαταραχές αυτές στη διάθεση και στην ψυχολογία προκάλεσαν αλλαγές στις διατροφικές συνήθεις όπως συνεχές τσιμπολόγημα, αύξηση του αριθμού των γευμάτων και γενικά αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης. Η αυξημένη ενεργειακή πρόσληψη σε συνδυασμό με τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, οδηγούν στην αύξηση του βάρους, παράγοντα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στην έκβαση ασθενών με COVID-19. Επιπροσθέτως τα μειωμένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που αυξάνουν την θνησιμότητα, όπως επίσης και σοβαρός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρκίνο.” 

Μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε το νέο περιοδικό του EFAD εδώ: https://www.karger.com/Journal/Issue/280166

 

Διαβάστε Επίσης

4 Φεβρουαρίου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου-Ο ρόλος της διατροφής και του διαιτολόγου
10:12 πμ

4 Φεβρουαρίου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου-Ο ρόλος της διατροφής και του διαιτολόγου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, σαν σήμερα, στις 4 Φεβρουαρίου. Σκοπός της παρούσας ημέρας είναι η σχετική ευαισθητοποίηση, προκειμένου να δοθεί έμφαση τόσο στη σημασία της πρόληψης όσο και της έγκαιρης διάγνωσης και διαχείρισης της νόσου.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2022
8:26 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2022

Το 2022 μας βρίσκει με μια συνεχιζόμενη πανδημία, συγκρούσεις, ένα κλίμα που δεν θα σταματήσει να θερμαίνεται, αυξανόμενες τιμές και διεθνείς εντάσεις. Αυτό επηρεάζει την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

The EFAD Learning Library is ready to launch
11:43 πμ

The EFAD Learning Library is ready to launch

This new academic season,   the EFAD Learning Library, is officially launched.   The EFAD Learning Library will be an online resources educational platform that will host courses, podcasts, webinars and many more to come.

Designed by porcupine colors | Developed by