Training courses on the low FODMAP diet

To date, King’s College London has trained over 1,000 dietitians from across Europe on the latest evidence and dietetic practice in the low FODMAP diet.

All King’s courses are based on the research evidence and delivered by world-leading experts in dietetic and medical management of IBS, IBD and other gut disorders, including:

The URL link is: https://www.kcl.ac.uk/slcps/our-departments/fodmap

Each course has also its own page:

  1. Dietary Management and the Low FODMAP Diet in IBS – INTRODUCTION course

This course is designed for dietitians with an interest in the dietary management of irritable bowel syndrome (IBS) who have limited clinical experience of managing patients with IBS. It is designed as a taster course to provide an introduction to IBS and its dietary management.

Book online at https://www.kcl.ac.uk/short-courses/fodmap-introduction

  1. Dietary Management and the Low FODMAP Diet in IBS – ADVANCED course

This comprehensive online course has been set up to train registered dietitians on how to successfully deliver and implement the low FODMAP diet for optimal efficacy.

Book online at https://www.kcl.ac.uk/short-courses/dietary-management-and-the-low-fodmap-diet-in-ibs-advanced-course

  1. The low FODMAP diet – Update course

This course is designed for qualified dietitians who have received training on the low FODMAP course, or regularly see patients with functional gastrointestinal disorders and use the low FODMAP diet.

Book online at  https://www.kcl.ac.uk/short-courses/fodmap-update

Contact [email protected] for further information.

 

Read also

Ιστορική στιγμή για τον κλάδο των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων: Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τη σύσταση του ΝΠΔΔ “Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος”
2 Μαΐου, 2025

Ιστορική στιγμή για τον κλάδο των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων: Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τη σύσταση του ΝΠΔΔ “Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος”

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) χαιρετίζει με συγκίνηση και υπερηφάνεια την ιστορική ψήφιση του νομοσχεδίου που θεσμοθετεί τη σύσταση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου “Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος”. Πρόκειται για μια κομβική στιγμή για τον κλάδο, που επισφραγίζει δεκαετίες διεκδικήσεων για την αναγνώριση, την θωράκιση και την ενίσχυση του επαγγέλματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διασφάλιση

Ψηφίστηκε η ίδρυση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την Επωνυμία “Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος”
30 Απριλίου, 2025

Ψηφίστηκε η ίδρυση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την Επωνυμία “Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος”

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον κλάδο των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, καθώς, μετά από χρόνια επίμονων προσπαθειών, ψηφίστηκε στη Βουλή η ίδρυση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία “Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος”. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων εκφράζει την ικανοποίησή του για αυτή τη σημαντική νομοθετική εξέλιξη, η οποία

Διατροφικές συστάσεις για τον πληθυσμό στην Ελλάδα- Ερωτηματολόγιο καταγραφής προτεραιοτήτων
28 Απριλίου, 2025

Διατροφικές συστάσεις για τον πληθυσμό στην Ελλάδα- Ερωτηματολόγιο καταγραφής προτεραιοτήτων

Η Εθνική Επιτροπή Διατροφής, η οποία αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργείου Υγείας και συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Α1β/Γ.Π. οικ. 17166/21.03.2024 Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, ανέλαβε τη σύνταξη επικαιροποιημένων εθνικών διατροφικών συστάσεων για τις εξής ομάδες του πληθυσμού: (α) Βρέφη, παιδιά και έφηβοι, (β) Ενήλικες, (γ) Γυναίκες, σε διάφορα στάδια της ζωής (αναπαραγωγική

Designed by porcupine colors | Developed by