Ξεκινάει ο 5ος κύκλος προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ημερομηνία έναρξης 24/01/2022.
Η καταιγιστική πρόοδος που έχει επιτελεστεί στην κατανόηση της σχέσης γονιδιώματος και διατροφής την τελευταία εικοσαετία επιβάλλει το συγκερασμό των επιστημών της Γενετικής και της Διαιτολογίας προς την κατεύθυνση της Διατροφής Ακριβείας. Η Διατροφογενετική αλλάζει ριζικά τη στρατηγική επιλογής διατροφικού πλάνου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής νορμοβαρών ατόμων, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση διατροφοεξαρτώμενων νοσημάτων, παρέχοντας εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις προσαρμοσμένες στο γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου.
Προκειμένου να επιτευχθεί η ευρεία εφαρμογή της εξατομικευμένης, γενετικά καθοδηγούμενης διατροφής και να μπορέσουν όλοι να αδράξουν τα οφέλη των νέων αυτών επιστημονικών κατακτήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας η κατάλληλη κατάρτιση και ενημέρωση των επιστημόνων υγείας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, και μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενοι κύκλοι εκπαίδευσης, ξεκινά ο 5ος κατά σειρά κύκλος, του διεθνούς προγράμματος εξ αποστάσεως συμπληρωματικής εκπαίδευσης (e-learning) με τίτλο «Εφαρμογές της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας» (Αpplications of Genetics in Precision Nutrition). Η ημερομηνία έναρξης του νέου κύκλου εκπαίδευσης είναι 24 /01/2022 και η διάρκεια του 13 εβδομάδες.
Στο πρόγραμμα αυτό που συντονίζεται από τον κ. Αριστείδη Γ. Ηλιόπουλο, Καθηγητή Βιολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και συνεργαζόμενο ερευνητή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, διδάσκουν έμπειροι καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διαιτολόγους-διατροφολόγους, ιατρούς, βιολόγους και άλλους βιο-επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται για την πρακτική εφαρμογή ή/και την έρευνα στο πεδίο της Διατροφογενετικής. Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος αντικατοπτρίζουν αυτόν τον δυισμό με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική αξιοποίηση της διατροφογενετικής πληροφορίας στην καθημερινή πράξη.
Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα (περιεχόμενο, διδάσκοντες, κόστος συμμετοχής, διάρκεια, πιστοποιητικά επιμόρφωσης και πιστωτικές μονάδες ECVET) δίδονται στον σύνδεσμο :
*Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Π.Σ.Δ.Δ. έχουν έκπτωση 15% επί του κόστους παρακολούθησης του Προγράμματος