Το Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 133 (ΦΕΚ Α’ 213/01/10/2014) ορίζει τον «Καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου».
Ποιες είναι οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου;
Για την άσκηση του επαγγέλματος και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου απαιτείται:
1. Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής) της Ελλάδος, του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ή του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ή του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Σητείας) ή του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας) ή Πτυχίο της αλλοδαπής που είναι ισότιμο και αντίστοιχο προς τα παραπάνω ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 (Οδηγία 2005/36/ΕΚ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Αναγνωρισμένος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής Για την ισοτιμία των Πτυχίων των Τμημάτων Διαιτολογίας – Διατροφής του εξωτερικού αποφαίνεται το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας θεσμοθετηθεί από τα αρμόδια πολιτειακά όργανα, με τη χορήγηση πράξης αναγνώρισης ισοτιμίας και αντιστοιχίας.
Ποια αρχή είναι υπεύθυνη για την έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος;
Η Υγειονομική Περιφέρεια κατοικίας ή παρούσας έδρας του εκάστοτε Διαιτολόγου-Διατροφολόγου είναι υπεύθυνη για την έκδοση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
Ποια έγγραφα απαιτούνται για την έναρξη άσκησης επαγγέλματος;