Ανακοίνωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, 10-12 Δεκεμβρίου 2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) διοργανώνει το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021 στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο υβριδικό συνέδριο στα 50 και πλέον χρόνια ιστορίας του Συλλόγου μας.

Με το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει και λαμβάνοντας υπόψιν τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία της COVID-19, το φετινό συνέδριο θα έχει τόσο φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακή παρακολούθηση. Σκοπός μας είναι να διοργανώσουμε ένα υβριδικό συνέδριο υψηλής ποιότητας που θα δώσει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε σε πραγματικό χρόνο τα πλέον επίκαιρα δεδομένα στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας με συναδέλφους, λοιπούς επιστήμονες υγείας και φοιτητές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ή του κόσμου όπου βρίσκονται.

Σχετικά με τη δια ζώσης διεξαγωγή του συνεδρίου, επιστρέφουμε και φέτος στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από την COVID-19 που θα ισχύουν την περίοδο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Διατηρώντας το γνώριμο υψηλό επίπεδο των επιστημονικών δράσεων του ΠΣΔΔ, στο επιστημονικό πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου θα συμμετέχουν εξαίρετοι και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν όλα τα νέα δεδομένα στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας δίνοντας την ευκαιρία για ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τις νέες ερευνητικές εξελίξεις στην κλινική και αθλητική διατροφή, στη διατροφική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στη σχέση τροφίμων-διατροφής και περιβάλλοντος, καθώς και για επίκαιρα θέματα όπως για τον ρόλο της διατροφής στη νόσο covid-19, την προσωποποιημένη διατροφή, τη διατροφογενετική, την επίδραση της διατροφής στο εντερικό μικροβίωμα και τη συμβολή της τεχνολογίας στη διαιτολογική πράξη.

Οραματιζόμαστε ένα υβριδικό 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων, μηδενίζοντας τις αποστάσεις και ευνοώντας τη διασύνδεση, την επιστημονική ενημέρωση και την επαγγελματική εξέλιξη. Καλούμε όλους τους συνέδρους να συμβάλουν στη διεξαγωγή του πιο σύγχρονου και επιτυχημένου συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας στη χώρα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.hdacongress.gr.

Με τιμή,
Τα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού (Ι.Υ.Π.)- Διαδικτυακές Ομιλίες για τις πρακτικές στη διατροφή των παιδιών, Best-ReMaP

Η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ι.Υ.Π. έχει αναλάβει την εθνική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – Κοινή Δράση του 3ου Προγράμματος Υγείας, για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών στη διατροφή των παιδιών, με το ακρωνύμιο Best-ReMaP. Η κοινή δράση στοχεύει στη βελτίωση της σύστασης των τροφίμων, που καταναλώνονται από παιδιά στις χώρες της Ευρώπης.

EFAD ESDN Comittee memberships – Calls for offices

EFAD ESDN Comittee memberships – Calls for offices

Ο European Federation of the Associations of Dietitians (E.F.A.D.) έχει εκδώσει Προσκλήσεις Συμμετοχής στις Ομάδες Ειδικών και στις Επιτροπές του. Καλούμε όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη μας που πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στην προκήρυξη.

Συμμετοχή στην εκστρατεία του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (E.F.S.A.) #EUChooseSafeFood

Στόχος της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές διατροφικές τους επιλογές. Αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να κάνουν επιλογές με σιγουριά, εξηγώντας τον κρίσιμο ρόλο της επιστήμης στην ασφάλεια των τροφίμων. Από τη βοήθεια στην ανάγνωση των ετικετών και την κατανόηση των προσθέτων έως την παροχή συμβουλών για την προετοιμασία και την αποθήκευση τροφίμων, η εκστρατεία προσφέρει πρακτικές και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες στους καταναλωτές.