Ανακοίνωση του ΠΣΔΔ για το Πόρισμα της Διαιτολογικής Πράξης που κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας

04.8.2017

Αθήνα 4-8-2017

Αριθμ. Πρωτ.: 280

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πόρισμα για τον ‘Ορισμό της Διαιτολογικής Πράξης’, (αρ.πρ. 178) της Ειδικής Επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), που είχε κατατεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας – ΚΕΣΥ του Υπουργείου Υγείας στις 17-06-2016, έγινε αποδεκτό ως Οδηγία από την Ολομέλεια και βρίσκεται πλέον σε διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.  Το γεγονός αυτό δημοσιεύτηκε επίσημα την Παρασκευή, 28-07-2017 από το Υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα σχετικά με τον Ορισμό της Διαιτολογικής Πράξης, προέκυψε από την πρόταση της Ειδικής Επιτροπής Ορισμού της Διαιτολογικής Πράξης, με υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Μαρία Γιαννακούλια και μέλη διακεκριμένους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Διαιτολογίας-Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μ. Γιαννακούλια,  Ε. Μπαμπαρούτση, Ε. Γραμματικάκη, Δ. Καραγιάννης, Α. Βλασσόπουλος, Α. Παπαλαζάρου), καθώς και από τη διαβούλευση των μελών του συλλόγου στις Γενικές Συνελεύσεις και τη βοήθεια των μελών του ΔΣ (Ειδ.Συντονιστές:  Γρ. Ρίσβας, Π. Βαραγιάννης, Ν. Παπασπανός, καθώς και τα μέλη: Λ. Πούλια, Φ. Πρεβέντη, Α. Τσαγκάρη, Θ.Ε. Σιαλβέρα)  του ΠΣΔΔ.

Με δεδομένο ότι η διαιτολογική πράξη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας του ανθρώπου μέσω της ορθής Διατροφικής Φροντίδας, που παρέχεται είτε δια ζώσης, είτε εξ’ αποστάσεως σε άτομα, ομάδες ή πληθυσμούς, είναι αναγκαίος ο επίσημος ορισμός της και η εφαρμογή της αποκλειστικά από τους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, όπως αυτοί ορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα υπ’αρίθμ.133, ΦΕΚ 213, 1.10.2014, προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) χαιρετίζει την πρόθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας – ΚΕΣΥ του Υπουργείου Υγείας για την υιοθέτηση του πορίσματος και την τελική έγκριση της εισαγωγής του Ορισμού της Διαιτολογικής Πράξης στη νομολογία, κατά τα προβλεπόμενα.

Τέλος, το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων ευχαριστεί θερμά όλους τους συναδέλφους-μέλη του ΠΣΔΔ που εργάστηκαν  για να φέρουν εις πέραν αυτή την επιτυχημένη πρωτοβουλία για την καθορισμό της Διαιτολογικής Πράξης και την επακόλουθη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η οποία αποτελεί πάγια προτεραιότητα του ΠΣΔΔ.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θ. Ε. ΣΙΑΛΒΕΡΑ                                                                   Π. ΒΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Το Πόρισμα για τον ‘Ορισμό της Διαιτολογικής Πράξης’, (αρ.πρ. 178) της Ειδικής Επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας μπορείτε να το βρείτε από εδώ

ICDA Call for Nominations to the board of Directors 2024-28
22 Φεβρουαρίου, 2024

ICDA Call for Nominations to the board of Directors 2024-28

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (ICDA) ζητά υποψηφιότητες για την εκλογή τεσσάρων (4) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ICDA το 2024.  Τα μέλη της ICDA καλούνται αποκλειστικά να υποβάλουν υποψηφιότητες προς εξέταση. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να υποβάλλετε υποψηφιότητα, διαβάστε πτοσεκτικά το παρακάτω αρχείο και

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.Δ.Δ.
31 Ιανουαρίου, 2024

Αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας του επίσημου επιστημονικού περιοδικού για τη Διαιτολογία και τη Διατροφή του Π.Σ.Δ.Δ., μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας!

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο
26 Ιανουαρίου, 2024

Αγγελία για διαιτολόγο-διατροφολόγο

Ζητείται διατροφολόγος για συνεργασία με ιατρεία (αλλεργιολογικό και παιδιατρικό) στο Περιστέρι.