Δελτίο Τύπου 1ης Διεπιστημονικής Ημερίδας Διαχείρισης Σωματικού Βάρους

03.10.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, σας προσκαλούν στην Διεπιστημονική Ημερίδα Διαχείρισης Σωματικού Βάρους το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο President, στην Αθήνα.

Σήμερα, στην Ελλάδα, οι 6 στους 10 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Μάλιστα, τα ποσοστά στις μικρότερες ηλικίες (παιδιά, έφηβοι) μας κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως, όσον αφορά τη συχνότητα εμφάνισης υπέρβαρου και παχυσαρκίας. Η σύνδεση του αυξημένου σωματικού βάρους με ένα ευρύ φάσμα συννοσηρότητας τόσο σε οργανικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, υπογραμμίζουν την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση, εξέλιξη και βελτίωση της θεωρητικής γνώσης και των πρακτικών αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος από τους ειδικούς.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση για τη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μόνο με τη συνεργασία ευρύτερης ομάδας επιστημόνων υγείας μπορεί να γίνει σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ενός τέτοιου πολυπαραγοντικού ζητήματος. Στην παρούσα ημερίδα, οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, σε συνεργασία με τους Ιατρούς που ειδικεύονται στην παχυσαρκία, θα δώσουν πολύπλευρες απαντήσεις σε σημαντικό εύρος της επίκαιρης θεματολογίας.

Εικοσιτέσσερις κορυφαίοι εκπρόσωποι τηςακαδημαϊκής κοινότητας, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας θα συμμετέχουν στη συζήτηση με σκοπό την ανάδειξη των νεότερων δεδομένων γύρω από τη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Ειδικότερα, η ημερίδα θα εστιάσει στους εξής άξονες:

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

Οι εκλογές του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους. Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν να είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία

O Π.Σ.Δ.Δ. με την Ομάδα του Ειδικών Κλινικής Διατροφής και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ως μέλη του ONCA (Optimal Nutrition Care for All) συμμετέχουν στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία (Malnutrition Awareness Week,2022).

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.