Δελτίο Τύπου 1ης Διεπιστημονικής Ημερίδας Διαχείρισης Σωματικού Βάρους

03.10.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, σας προσκαλούν στην Διεπιστημονική Ημερίδα Διαχείρισης Σωματικού Βάρους το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο President, στην Αθήνα.

Σήμερα, στην Ελλάδα, οι 6 στους 10 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Μάλιστα, τα ποσοστά στις μικρότερες ηλικίες (παιδιά, έφηβοι) μας κατατάσσουν στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως, όσον αφορά τη συχνότητα εμφάνισης υπέρβαρου και παχυσαρκίας. Η σύνδεση του αυξημένου σωματικού βάρους με ένα ευρύ φάσμα συννοσηρότητας τόσο σε οργανικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, υπογραμμίζουν την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση, εξέλιξη και βελτίωση της θεωρητικής γνώσης και των πρακτικών αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος από τους ειδικούς.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι απαραίτητη η διεπιστημονική προσέγγιση για τη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μόνο με τη συνεργασία ευρύτερης ομάδας επιστημόνων υγείας μπορεί να γίνει σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση ενός τέτοιου πολυπαραγοντικού ζητήματος. Στην παρούσα ημερίδα, οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, σε συνεργασία με τους Ιατρούς που ειδικεύονται στην παχυσαρκία, θα δώσουν πολύπλευρες απαντήσεις σε σημαντικό εύρος της επίκαιρης θεματολογίας.

Εικοσιτέσσερις κορυφαίοι εκπρόσωποι τηςακαδημαϊκής κοινότητας, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας θα συμμετέχουν στη συζήτηση με σκοπό την ανάδειξη των νεότερων δεδομένων γύρω από τη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Ειδικότερα, η ημερίδα θα εστιάσει στους εξής άξονες:

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα βασικά επιστημονικά συμπεράσματα του webinar «Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας» που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων συζήτησε διαδικτυακά το επίκαιρο θέμα του ρόλου της διατροφής στην COVID-19

Ανακοίνωση: Επαναλειτουργία διαιτολογικών γραφείων βάσει της Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020

Σύμφωνα με την Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση, αίρεται η αναστολή λειτουργίας των διαιτολογικών γραφείων με ΚΑΔ 86901910. Θα επανέλθουμε με συστάσεις για τους συναδέλφους που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 96041001.