Δελτίο Τύπου 1ου Συμποσίου Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τις δαπάνες υγείας να επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας η εφαρμογή διατροφικής πολιτικής αποτελεί την αναγκαία και οικονομικά συμφέρουσα λύση που εξασφαλίζει και βελτιώνει την υγεία των πολιτών, μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο 1ο Συμπόσιο Δημόσιας Υγείας που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας και τροφίμων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,  κατέληξαν ότι ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πολιτικών δημόσιας υγείας,  να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε  την εθνική μας διατροφική πολιτική υγείας λαμβάνοντας υπόψη:

– Τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά και τις διατροφικές συμπεριφορές του ελληνικού πληθυσμού

–  Τον πλούτο παραδοσιακών τροφίμων και την σπατάλη φαγητού

–  Τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού κάνοντας «την υγιεινή επιλογή, εύκολη επιλογή» αντί της χρήσης φόρων σε τρόφιμα και ποτά

– Την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

– Την ανάγκη τόσο για ενημέρωση όσο και εκπαίδευση όλων των ομάδων του πληθυσμού επικεντρωμένοι τόσο στη συμπεριφορά όσο και στο περιβάλλον.

Το Δελτίο Τύπου αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Save the date: Ανακοίνωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας θα διεξαχθεί υβριδικά στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021.

Επανάληψη δήλωσης Συμμετοχής Φοιτητών Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Μιας και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις φοιτητικές επιτροπές του επερχόμενου 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ανοίγουμε ξανά τις αιτήσεις για 10 ημέρες!!

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, λόγω της πανδημίας COVID-19, αποφάσισε με την αρ. απ. 9/17.2.21, και σύμφωνα με το άρθρο 13. παρ. 9 του καταστατικού του ΠΣΔΔ, να μεταφέρει την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής συνέλευσης για τον Απρίλιο του 2021