Δελτίο Τύπου 1ου Συμποσίου Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τις δαπάνες υγείας να επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας η εφαρμογή διατροφικής πολιτικής αποτελεί την αναγκαία και οικονομικά συμφέρουσα λύση που εξασφαλίζει και βελτιώνει την υγεία των πολιτών, μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο 1ο Συμπόσιο Δημόσιας Υγείας που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας και τροφίμων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,  κατέληξαν ότι ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πολιτικών δημόσιας υγείας,  να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε  την εθνική μας διατροφική πολιτική υγείας λαμβάνοντας υπόψη:

– Τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά και τις διατροφικές συμπεριφορές του ελληνικού πληθυσμού

–  Τον πλούτο παραδοσιακών τροφίμων και την σπατάλη φαγητού

–  Τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού κάνοντας «την υγιεινή επιλογή, εύκολη επιλογή» αντί της χρήσης φόρων σε τρόφιμα και ποτά

– Την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

– Την ανάγκη τόσο για ενημέρωση όσο και εκπαίδευση όλων των ομάδων του πληθυσμού επικεντρωμένοι τόσο στη συμπεριφορά όσο και στο περιβάλλον.

Το Δελτίο Τύπου αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Φοιτητική Επιτροπή για το προσεχές 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας του Π.Σ.Δ.Δ.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη Φοιτητική Επιτροπή του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διατροφής και Διαιτολογίας το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2023.

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων συμμετέχει ενεργά στην 12η  θεματική ενότητα «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ»,  την  Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου, 2023  ώρα 15:00 -18:00 στα πλαίσια του 1ου Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Ιατρών & Επαγγελματιών Υγείας της Π.Φ.Υ.: «Σπάνιες Παθήσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Εντοπισμός Παραπομπή, Παρακολούθηση και Διαχείριση» το οποίο συνδιοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων – Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) με την  Εταιρία Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”.

Παράταση μέχρι 25/1/2023 για κατάθεση οικονομικής προσφοράς: Διοργάνωση του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Με την παρούσα ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προγραμματίζει τη διοργάνωση του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής, τον προσεχές Δεκέμβριο του 2023, στην Αθήνα, και για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς από εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων (CRO).