Δελτίο Τύπου 1ου Συμποσίου Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τις δαπάνες υγείας να επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας η εφαρμογή διατροφικής πολιτικής αποτελεί την αναγκαία και οικονομικά συμφέρουσα λύση που εξασφαλίζει και βελτιώνει την υγεία των πολιτών, μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο 1ο Συμπόσιο Δημόσιας Υγείας που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας και τροφίμων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,  κατέληξαν ότι ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πολιτικών δημόσιας υγείας,  να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε  την εθνική μας διατροφική πολιτική υγείας λαμβάνοντας υπόψη:

– Τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά και τις διατροφικές συμπεριφορές του ελληνικού πληθυσμού

–  Τον πλούτο παραδοσιακών τροφίμων και την σπατάλη φαγητού

–  Τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού κάνοντας «την υγιεινή επιλογή, εύκολη επιλογή» αντί της χρήσης φόρων σε τρόφιμα και ποτά

– Την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

– Την ανάγκη τόσο για ενημέρωση όσο και εκπαίδευση όλων των ομάδων του πληθυσμού επικεντρωμένοι τόσο στη συμπεριφορά όσο και στο περιβάλλον.

Το Δελτίο Τύπου αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

01/12 Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση Ε.Ο.Σ.-ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ. σε συνεργασία με Π.Σ.Δ.Δ. «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ»

Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Νοσημάτων Παθήσεων (Ε.Ο.Σ. – ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ.) στο πλαίσιο του Γ’ Κύκλου Διαδικτυακών Ενημερωτικών Εκδηλώσεων με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΠΑΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ», Διεξαγωγή: Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021, Ώρα:18.30 – 20.30

“STOP – Best-ReMaP Joint Conference on Policy Solutions for Childhood Obesity”, Σλοβενία, 17-18 Νοεμβρίου 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Δ.Δ. Παναγιώτης Βαραγιάννης Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, μετά από πρόσκληση, παρακολούθησε διαδικτυακά το διήμερο συνέδριο: “STOP – Best-ReMaP Joint Conference on Policy Solutions for Childhood Obesity” το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας στις 17-18 Νοεμβρίου 2021.

Το διαδικτυακό 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, 9-12 Δεκεμβρίου 2021, είναι γεγονός!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) διοργανώνει διαδικτυακά το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας στις 9-12 Δεκεμβρίου 2021, και να μοιραστούμε μαζί σας το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου που είναι διαθέσιμο σε διαδραστική μορφή.