Δελτίο Τύπου 1ου Συμποσίου Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τις δαπάνες υγείας να επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας η εφαρμογή διατροφικής πολιτικής αποτελεί την αναγκαία και οικονομικά συμφέρουσα λύση που εξασφαλίζει και βελτιώνει την υγεία των πολιτών, μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο 1ο Συμπόσιο Δημόσιας Υγείας που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας και τροφίμων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,  κατέληξαν ότι ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πολιτικών δημόσιας υγείας,  να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε  την εθνική μας διατροφική πολιτική υγείας λαμβάνοντας υπόψη:

– Τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά και τις διατροφικές συμπεριφορές του ελληνικού πληθυσμού

–  Τον πλούτο παραδοσιακών τροφίμων και την σπατάλη φαγητού

–  Τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού κάνοντας «την υγιεινή επιλογή, εύκολη επιλογή» αντί της χρήσης φόρων σε τρόφιμα και ποτά

– Την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

– Την ανάγκη τόσο για ενημέρωση όσο και εκπαίδευση όλων των ομάδων του πληθυσμού επικεντρωμένοι τόσο στη συμπεριφορά όσο και στο περιβάλλον.

Το Δελτίο Τύπου αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ
16 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση απουσίας Γραμματείας ΠΣΔΔ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από Παρασκευή 17/05/2024 έως και Τρίτη 21/05/2024 η Γραμματεία του Συλλόγου θα παραμείνει κλειστή. Για οτιδήποτε μπορείτε να στείλετε email στο info@hda.gr. Ευχαριστούμε.

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ
11 Μαΐου, 2024

Τρέξτε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την Ομάδα του ΠΣΔΔ

Με χαρά σας προσκαλούμε να τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων! Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/sfYVrwWXU77jgoBK8 *Η συμμετοχή ισχύει μόνο για ενεργά μέλη.

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
8 Μαΐου, 2024

Ο ΠΣΔΔ στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολογών Διατροφολογων πάντα κοντά στη νέα γενιά Διαιτολογών! Στις 22.05.2024 ο Δρ. Παναγιώτης Βαραγιάννης, Ειδικός γραμματέας Οργανωτικών και Νομικών Θεμάτων του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με θέμα “Τι χρειάζεται να κάνω για να ανοίξω το διαιτολογικό μου γραφείο” στις Ημέρες Καριέρας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.