Δελτίο Τύπου 1ου Συμποσίου Ομάδας Ειδικών Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τις δαπάνες υγείας να επιβαρύνουν σημαντικά το σύστημα υγείας η εφαρμογή διατροφικής πολιτικής αποτελεί την αναγκαία και οικονομικά συμφέρουσα λύση που εξασφαλίζει και βελτιώνει την υγεία των πολιτών, μειώνοντας σημαντικά τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο 1ο Συμπόσιο Δημόσιας Υγείας που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων.

Περισσότεροι από 10 κορυφαίοι εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας και τροφίμων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,  κατέληξαν ότι ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε τις κατευθύνσεις των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πολιτικών δημόσιας υγείας,  να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε  την εθνική μας διατροφική πολιτική υγείας λαμβάνοντας υπόψη:

– Τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά και τις διατροφικές συμπεριφορές του ελληνικού πληθυσμού

–  Τον πλούτο παραδοσιακών τροφίμων και την σπατάλη φαγητού

–  Τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού κάνοντας «την υγιεινή επιλογή, εύκολη επιλογή» αντί της χρήσης φόρων σε τρόφιμα και ποτά

– Την ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα

– Την ανάγκη τόσο για ενημέρωση όσο και εκπαίδευση όλων των ομάδων του πληθυσμού επικεντρωμένοι τόσο στη συμπεριφορά όσο και στο περιβάλλον.

Το Δελτίο Τύπου αναλυτικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ημέρες Καριέρας | Χάραξε το Μέλλον σου στην Αγορά Εργασίας | 16-20 Μαϊου 2022, Χαροκόπειο Πανεπίστημιο

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2022 με τίτλο “Χάραξε το μέλλον σου στην αγορά εργασίας” που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά 16-20 Μαΐου 2022 τις ώρες 11:00-17:00.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από 2 χρόνια δια ζώσης, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά τα θέματα του κλάδου μας.

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

Η Επιτροπή Έρευνας και Πρακτικής βασισμένης σε αποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαιτολογικών Συλλόγων καλεί όλες και όλους τις/τους Διαιτολόγους στην Ευρώπη να απαντήσουν μία σύντομη έρευνα.