Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017

13.10.2017

world_food_day_2017_webban_EN

World Food Day 2017

“Αλλαγή της μετανάστευσης στο μέλλον. Επένδυση στην ασφάλεια των τροφίμων και στην αγροτική ανάπτυξη”

Ο Οργανισμός Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), θέσπισε πριν από 30 περίπου χρόνια την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (World Food Day), για να τονίσει το μείζον πρόβλημα της πείνας, καθώς και να αναδείξει τα προβλήματα του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.

Είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε ότι με την επένδυση σε βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και στη γεωργία, οδηγούμαστε όχι μόνο στην εκμηδένιση της πείνας (Μηδενική Πείνα-Zero Hunger) αλλά και στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος: τη μετανάστευση και τον εκτοπισμό πληθυσμών.

Το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Save the date: Ανακοίνωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας θα διεξαχθεί υβριδικά στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021.

Επανάληψη δήλωσης Συμμετοχής Φοιτητών Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Μιας και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις φοιτητικές επιτροπές του επερχόμενου 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ανοίγουμε ξανά τις αιτήσεις για 10 ημέρες!!

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, λόγω της πανδημίας COVID-19, αποφάσισε με την αρ. απ. 9/17.2.21, και σύμφωνα με το άρθρο 13. παρ. 9 του καταστατικού του ΠΣΔΔ, να μεταφέρει την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής συνέλευσης για τον Απρίλιο του 2021