Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017

13.10.2017

world_food_day_2017_webban_EN

World Food Day 2017

“Αλλαγή της μετανάστευσης στο μέλλον. Επένδυση στην ασφάλεια των τροφίμων και στην αγροτική ανάπτυξη”

Ο Οργανισμός Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), θέσπισε πριν από 30 περίπου χρόνια την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (World Food Day), για να τονίσει το μείζον πρόβλημα της πείνας, καθώς και να αναδείξει τα προβλήματα του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.

Είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε ότι με την επένδυση σε βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και στη γεωργία, οδηγούμαστε όχι μόνο στην εκμηδένιση της πείνας (Μηδενική Πείνα-Zero Hunger) αλλά και στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος: τη μετανάστευση και τον εκτοπισμό πληθυσμών.

Το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

COVID & Διατροφή: Καμπάνια ενημέρωσης ασθενών και επιστημόνων υγείας του ONCA

COVID & Διατροφή: Καμπάνια ενημέρωσης ασθενών και επιστημόνων υγείας του ONCA

Η πανδημία της COVID 19 παρουσίασε νέες προκλήσεις τόσο στους ασθενείς όσο και στους επιστήμονες υγείας. Συχνά, ασθενείς με COVID-19 βιώνουν απώλεια γεύσης και όρεξης, παρουσιάζοντας τους έτσι με διατροφικές προκλήσεις από την αρχή της νόσου.

Αίτημα του ΠΣΔΔ για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων ως Επαγγελματιών Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)* θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να αιτηθούμε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, ως Επαγγελματιών Υγείας που ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Μονάδα Φροντίδας Υγείας, σύμφωνα πάντα με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού που αφορά και άλλους Επαγγελματίες Υγείας (Φαρμακοποιοί, Φυσικοθεραπευτές) που έχουν θέσει το ίδιο αίτημα -και σε απόλυτη ακολουθία με τις διαδικασίες που ακολούθησαν και οι προαναφερθέντες Σύλλογοι.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Με την παρούσα επιστολή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προγραμματίζει τη διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής, τον Δεκέμβριο του 2021, στην Αθήνα, και για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς από εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων (CRO).