Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017

13.10.2017

world_food_day_2017_webban_EN

World Food Day 2017

“Αλλαγή της μετανάστευσης στο μέλλον. Επένδυση στην ασφάλεια των τροφίμων και στην αγροτική ανάπτυξη”

Ο Οργανισμός Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), θέσπισε πριν από 30 περίπου χρόνια την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (World Food Day), για να τονίσει το μείζον πρόβλημα της πείνας, καθώς και να αναδείξει τα προβλήματα του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.

Είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε ότι με την επένδυση σε βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και στη γεωργία, οδηγούμαστε όχι μόνο στην εκμηδένιση της πείνας (Μηδενική Πείνα-Zero Hunger) αλλά και στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος: τη μετανάστευση και τον εκτοπισμό πληθυσμών.

Το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

Οι εκλογές του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους. Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν να είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία

O Π.Σ.Δ.Δ. με την Ομάδα του Ειδικών Κλινικής Διατροφής και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ως μέλη του ONCA (Optimal Nutrition Care for All) συμμετέχουν στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία (Malnutrition Awareness Week,2022).

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.