Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017

13.10.2017

world_food_day_2017_webban_EN

World Food Day 2017

“Αλλαγή της μετανάστευσης στο μέλλον. Επένδυση στην ασφάλεια των τροφίμων και στην αγροτική ανάπτυξη”

Ο Οργανισμός Τροφίμων & Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), θέσπισε πριν από 30 περίπου χρόνια την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (World Food Day), για να τονίσει το μείζον πρόβλημα της πείνας, καθώς και να αναδείξει τα προβλήματα του επισιτισμού και της πρόσβασης στην τροφή παγκοσμίως.

Είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε ότι με την επένδυση σε βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και στη γεωργία, οδηγούμαστε όχι μόνο στην εκμηδένιση της πείνας (Μηδενική Πείνα-Zero Hunger) αλλά και στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιο μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος: τη μετανάστευση και τον εκτοπισμό πληθυσμών.

Το Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού 2017 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Δελτίο Τύπου – Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ
10 Ιουλίου, 2024

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε 2-7 Ιουλίου στο ΣΕΦ, κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Ο ΠΣΔΔ συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο fan zone, στο πλαίσιο των κοινωνικών ενεργειών του τουρνουά, σε συνεργασία με την ΕΟΚ και το FIBA Foundation οι οποίες

Παρουσία του ΠΣΔΔ στα διεθνή βραβεία Olympia Health & Nutrition Awards για το Ελαιόλαδο.
5 Ιουλίου, 2024

Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, ο Δρ. Παναγιώτης ΒαραγιάννηςΕιδ. Γραμματέας Νομικών/Οργανωτικών Θεμάτων του ΠΣΔΔ παραβρέθηκε στην 9η τελετή απονομής των βραβείων ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας Olympia Health & Nutrition Awards που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στην Αθήνα, από τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (World Olive Center for Health, WOCH).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ! 2-7 Ιουλίου 2024
13 Ιουνίου, 2024

ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα είναι παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ, ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που φιλοξενεί η χώρα μας.