Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι επηρεάζονται από κάποια διατροφική διαταραχή, συμπεριλαμβανομένης της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας.

Οι διατροφικές διαταραχές έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε ψυχιατρική ασθένεια και επηρεάζουν άτομα όλων των φύλων, ηλικιών, κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ικανοτήτων, φυλών και σεξουαλικών προσανατολισμών. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζονται νωρίς και σωστά, έχουν το μεγαλύτερο και ταχύτερο ποσοστό ανάκαμψης.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αναλάβουμε δράση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές (http://www.worldeatingdisordersday.org/) είναι ένα διεθνές κίνημα που έχει σχεδιαστεί για και από άτομα που έχουν προσβληθεί από μια διατροφική διαταραχή, τις οικογένειές τους και τους επαγγελματίες υγείας που τους υποστηρίζουν. Ενώνοντας ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, ο στόχος είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές ως γενετικά συνδεδεμένες, θεραπεύσιμες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί από περισσότερες από 50 χώρες και χιλιάδες ακτιβιστές συνεργάζονται για να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο κατανοούνται και αντιμετωπίζονται οι διατροφικές διαταραχές.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και η Ομάδα του των Ειδικών Διαχείρισης Βάρους ( https://www.hda.gr/omades-eidikon/omada-eidikon-diacheirisis-barous/ ),με αφορμή αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, εφιστούν την προσοχή όλων για τη σοβαρότητα και επίπτωση των διατροφικών διαταραχών, καταδικάζουν το «στιγματισμό» των νοσούντων και προτρέπουν τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να παρέχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα και υποστήριξη σε όλα τα άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Save the date: Ανακοίνωση για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας θα διεξαχθεί υβριδικά στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021.

Επανάληψη δήλωσης Συμμετοχής Φοιτητών Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Μιας και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στις φοιτητικές επιτροπές του επερχόμενου 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ανοίγουμε ξανά τις αιτήσεις για 10 ημέρες!!

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Ανακοίνωση σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του ΠΣΔΔ

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, λόγω της πανδημίας COVID-19, αποφάσισε με την αρ. απ. 9/17.2.21, και σύμφωνα με το άρθρο 13. παρ. 9 του καταστατικού του ΠΣΔΔ, να μεταφέρει την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής συνέλευσης για τον Απρίλιο του 2021