Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι επηρεάζονται από κάποια διατροφική διαταραχή, συμπεριλαμβανομένης της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας.

Οι διατροφικές διαταραχές έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε ψυχιατρική ασθένεια και επηρεάζουν άτομα όλων των φύλων, ηλικιών, κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ικανοτήτων, φυλών και σεξουαλικών προσανατολισμών. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζονται νωρίς και σωστά, έχουν το μεγαλύτερο και ταχύτερο ποσοστό ανάκαμψης.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αναλάβουμε δράση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές (http://www.worldeatingdisordersday.org/) είναι ένα διεθνές κίνημα που έχει σχεδιαστεί για και από άτομα που έχουν προσβληθεί από μια διατροφική διαταραχή, τις οικογένειές τους και τους επαγγελματίες υγείας που τους υποστηρίζουν. Ενώνοντας ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, ο στόχος είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές ως γενετικά συνδεδεμένες, θεραπεύσιμες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί από περισσότερες από 50 χώρες και χιλιάδες ακτιβιστές συνεργάζονται για να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο κατανοούνται και αντιμετωπίζονται οι διατροφικές διαταραχές.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και η Ομάδα του των Ειδικών Διαχείρισης Βάρους ( https://www.hda.gr/omades-eidikon/omada-eidikon-diacheirisis-barous/ ),με αφορμή αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, εφιστούν την προσοχή όλων για τη σοβαρότητα και επίπτωση των διατροφικών διαταραχών, καταδικάζουν το «στιγματισμό» των νοσούντων και προτρέπουν τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να παρέχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα και υποστήριξη σε όλα τα άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Ημέρες Καριέρας | Χάραξε το Μέλλον σου στην Αγορά Εργασίας | 16-20 Μαϊου 2022, Χαροκόπειο Πανεπίστημιο

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2022 με τίτλο “Χάραξε το μέλλον σου στην αγορά εργασίας” που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά 16-20 Μαΐου 2022 τις ώρες 11:00-17:00.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 Π.Σ.Δ.Δ.

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων σας προσκαλεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2022 η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από 2 χρόνια δια ζώσης, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε από κοντά τα θέματα του κλάδου μας.

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

EFAD: Dietetic innovations in routine practice in response to COVID-19 study

Η Επιτροπή Έρευνας και Πρακτικής βασισμένης σε αποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαιτολογικών Συλλόγων καλεί όλες και όλους τις/τους Διαιτολόγους στην Ευρώπη να απαντήσουν μία σύντομη έρευνα.