Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι επηρεάζονται από κάποια διατροφική διαταραχή, συμπεριλαμβανομένης της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας.

Οι διατροφικές διαταραχές έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε ψυχιατρική ασθένεια και επηρεάζουν άτομα όλων των φύλων, ηλικιών, κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ικανοτήτων, φυλών και σεξουαλικών προσανατολισμών. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζονται νωρίς και σωστά, έχουν το μεγαλύτερο και ταχύτερο ποσοστό ανάκαμψης.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αναλάβουμε δράση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές (http://www.worldeatingdisordersday.org/) είναι ένα διεθνές κίνημα που έχει σχεδιαστεί για και από άτομα που έχουν προσβληθεί από μια διατροφική διαταραχή, τις οικογένειές τους και τους επαγγελματίες υγείας που τους υποστηρίζουν. Ενώνοντας ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, ο στόχος είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές ως γενετικά συνδεδεμένες, θεραπεύσιμες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί από περισσότερες από 50 χώρες και χιλιάδες ακτιβιστές συνεργάζονται για να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο κατανοούνται και αντιμετωπίζονται οι διατροφικές διαταραχές.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και η Ομάδα του των Ειδικών Διαχείρισης Βάρους ( https://www.hda.gr/omades-eidikon/omada-eidikon-diacheirisis-barous/ ),με αφορμή αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, εφιστούν την προσοχή όλων για τη σοβαρότητα και επίπτωση των διατροφικών διαταραχών, καταδικάζουν το «στιγματισμό» των νοσούντων και προτρέπουν τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να παρέχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα και υποστήριξη σε όλα τα άτομα με διατροφικές διαταραχές.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής

Με την παρούσα επιστολή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι προγραμματίζει τη διοργάνωση του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διαιτολογίας- Διατροφής, τον Δεκέμβριο του 2021, στην Αθήνα, και για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση οικονομικής προσφοράς από εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων (CRO).

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα βασικά επιστημονικά συμπεράσματα του webinar «Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας» που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19