Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Σε όλο τον κόσμο, πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι επηρεάζονται από κάποια διατροφική διαταραχή, συμπεριλαμβανομένης της ψυχογενούς ανορεξίας και βουλιμίας.

Οι διατροφικές διαταραχές έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε ψυχιατρική ασθένεια και επηρεάζουν άτομα όλων των φύλων, ηλικιών, κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ικανοτήτων, φυλών και σεξουαλικών προσανατολισμών. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζονται νωρίς και σωστά, έχουν το μεγαλύτερο και ταχύτερο ποσοστό ανάκαμψης.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να αναλάβουμε δράση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές (http://www.worldeatingdisordersday.org/) είναι ένα διεθνές κίνημα που έχει σχεδιαστεί για και από άτομα που έχουν προσβληθεί από μια διατροφική διαταραχή, τις οικογένειές τους και τους επαγγελματίες υγείας που τους υποστηρίζουν. Ενώνοντας ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, ο στόχος είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές ως γενετικά συνδεδεμένες, θεραπεύσιμες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Περισσότεροι από 200 οργανισμοί από περισσότερες από 50 χώρες και χιλιάδες ακτιβιστές συνεργάζονται για να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο κατανοούνται και αντιμετωπίζονται οι διατροφικές διαταραχές.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και η Ομάδα του των Ειδικών Διαχείρισης Βάρους ( https://www.hda.gr/omades-eidikon/omada-eidikon-diacheirisis-barous/ ),με αφορμή αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, εφιστούν την προσοχή όλων για τη σοβαρότητα και επίπτωση των διατροφικών διαταραχών, καταδικάζουν το «στιγματισμό» των νοσούντων και προτρέπουν τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να παρέχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα και υποστήριξη σε όλα τα άτομα με διατροφικές διαταραχές.

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

ΠΣΔΔ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2022: Ανακοίνωση-Υποψηφιότητες

Οι εκλογές του Π.Σ.Δ.Δ. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένο χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους. Οι ώρες διεξαγωγής των εκλογών ορίστηκαν να είναι από τις 10:00 έως τις 16:00.

ΠΣΔΔ: Ομάδα Ειδικών Κλινικής Διατροφής-Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Δυσθρεψία

O Π.Σ.Δ.Δ. με την Ομάδα του Ειδικών Κλινικής Διατροφής και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) ως μέλη του ONCA (Optimal Nutrition Care for All) συμμετέχουν στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη δυσθρεψία (Malnutrition Awareness Week,2022).

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.