Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώνει το κοινό για τα trans λιπαρά με ένα νέο infographic, με πληροφορίες για τις κύριες πηγές τους και την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών σε τρόφιμα της ελληνικής αγοράς, βάση έρευνας που διεξήχθη. Δείτε το Infographic του ΕΦΕΤ.
Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη μείωση των trans λιπαρών στα συσκευασμένα τρόφιμα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κατηγορίες τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη μέση περιεκτικότητα σε βιομηχανικώς παραγόμενα trans λιπαρά είναι οι μπουγάτσες και οι τυρόπιτες με φύλλο σφολιάτας και κουρού (>2g/ 100g λίπους).
Για περισσότερες πληροφορίες, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Consumer Protection and Food Safety (τίτλος: Fatty acid profile of processed foods in Greece with focus on trans fatty acids – https://link.springer.com/article/10.1007/s00003-020-01290-1)