Ενημέρωση σχετικά με την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών (i-TFA) σε τρόφιμα στην ελληνική αγορά

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώνει το κοινό για τα trans λιπαρά με ένα νέο infographic, με πληροφορίες για τις κύριες πηγές τους και την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών σε τρόφιμα της ελληνικής αγοράς, βάση έρευνας που διεξήχθη. Δείτε το Infographic του ΕΦΕΤ.

infograpgic για τα trans λιπαρά

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη μείωση των trans λιπαρών στα συσκευασμένα τρόφιμα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κατηγορίες τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη μέση περιεκτικότητα σε βιομηχανικώς παραγόμενα trans λιπαρά είναι οι μπουγάτσες και οι τυρόπιτες με φύλλο σφολιάτας και κουρού (>2g/ 100g λίπους).

Για περισσότερες πληροφορίες, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Consumer Protection and Food Safety (τίτλος: Fatty acid profile of processed foods in Greece with focus on trans fatty acids – https://link.springer.com/article/10.1007/s00003-020-01290-1)

 

Διαβάστε Επίσης

Εγκύκλιος 2021 του Υπουργείου Υγείας για τα διαιτολόγια παιδικών σταθμών
9:22 πμ

Εγκύκλιος 2021 του Υπουργείου Υγείας για τα διαιτολόγια παιδικών σταθμών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Τμήμα Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Διατροφής, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας εκδίδει την Εγκύκλιο για τη Διατροφή των μικρών παιδιών στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

The role of nutrition in the COVID-19 era: Scientific conclusions of an HDA webinar
11:37 πμ

The role of nutrition in the COVID-19 era: Scientific conclusions of an HDA webinar

In this report we present the main scientific conclusions of the webinar “The role of nutrition in the era of COVID-19: Prevention, treatment and the factor of obesity”.

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19
5:52 πμ

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα βασικά επιστημονικά συμπεράσματα του webinar «Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας» που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)…

Designed by porcupine colors | Developed by