Ενημέρωση σχετικά με την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών (i-TFA) σε τρόφιμα στην ελληνική αγορά

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώνει το κοινό για τα trans λιπαρά με ένα νέο infographic, με πληροφορίες για τις κύριες πηγές τους και την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών σε τρόφιμα της ελληνικής αγοράς, βάση έρευνας που διεξήχθη. Δείτε το Infographic του ΕΦΕΤ.

infograpgic για τα trans λιπαρά

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη μείωση των trans λιπαρών στα συσκευασμένα τρόφιμα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κατηγορίες τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη μέση περιεκτικότητα σε βιομηχανικώς παραγόμενα trans λιπαρά είναι οι μπουγάτσες και οι τυρόπιτες με φύλλο σφολιάτας και κουρού (>2g/ 100g λίπους).

Για περισσότερες πληροφορίες, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Consumer Protection and Food Safety (τίτλος: Fatty acid profile of processed foods in Greece with focus on trans fatty acids – https://link.springer.com/article/10.1007/s00003-020-01290-1)

 

Διαβάστε Επίσης

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Γιατρός Για Όλους, Ισότιμη και Ποιοτική Πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας
9:58 πμ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Γιατρός Για Όλους, Ισότιμη και Ποιοτική Πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων (Π.Σ.Δ.Δ.) εκπροσωπώντας τους αδειοδοτημένους διαιτολόγους-διατροφολόγους, τοποθετείται επί των άρθρων του νομοσχεδίου «Γιατρός Για Όλους, Ισότιμη και Ποιοτική Πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στην 4η Επιστημονική Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
10:48 πμ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στην 4η Επιστημονική Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

O Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κο Βασίλειο Οικονόμου, Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για την τιμητική πρόσκληση προς την Πρόεδρο του Π.Σ.Δ.Δ., κα. Σιαλβέρα, να συμμετέχουμε στις εργασίες της 4ης Επιστημονικής Ημερίδας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα: «Από την παιδική παχυσαρκία στην επιδημία της παχυσαρκίας» που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων

Summit για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας | 12.04.2022, ΚΠΙΣΝ, «Φάρος»
11:21 πμ

Summit για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας | 12.04.2022, ΚΠΙΣΝ, «Φάρος»

Το Summit για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίθουσα «Φάρος». Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα για διαδικτυακή παρακολούθηση.  Το SUMMIT διοργανώνεται από τη Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας, ένα νεοσύστατο άτυπο δίκτυο επιστημονικών εταιρειών, πανεπιστημίων και άλλων φορέων που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τους κινδύνους της παχυσαρκίας για την υγεία, και την σύνταξη του «Οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας. Παράλληλα στοχεύει και στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Designed by porcupine colors | Developed by