Ενημέρωση σχετικά με την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών (i-TFA) σε τρόφιμα στην ελληνική αγορά

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώνει το κοινό για τα trans λιπαρά με ένα νέο infographic, με πληροφορίες για τις κύριες πηγές τους και την περιεκτικότητα βιομηχανικώς παραγόμενων trans λιπαρών σε τρόφιμα της ελληνικής αγοράς, βάση έρευνας που διεξήχθη. Δείτε το Infographic του ΕΦΕΤ.

infograpgic για τα trans λιπαρά

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη μείωση των trans λιπαρών στα συσκευασμένα τρόφιμα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι κατηγορίες τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη μέση περιεκτικότητα σε βιομηχανικώς παραγόμενα trans λιπαρά είναι οι μπουγάτσες και οι τυρόπιτες με φύλλο σφολιάτας και κουρού (>2g/ 100g λίπους).

Για περισσότερες πληροφορίες, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Consumer Protection and Food Safety (τίτλος: Fatty acid profile of processed foods in Greece with focus on trans fatty acids – https://link.springer.com/article/10.1007/s00003-020-01290-1)

 

Διαβάστε Επίσης

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19
5:52 πμ

Επιστημονικά συμπεράσματα webinar: Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα βασικά επιστημονικά συμπεράσματα του webinar «Ο ρόλος της διατροφής στην εποχή της COVID-19: Πρόληψη, αντιμετώπιση και ο παράγοντας της παχυσαρκίας» που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ)…

Ενημερωτικά Έντυπα Διατροφής και Μητρικού Θηλασμού – Υπουργείο Υγείας
1:24 μμ

Ενημερωτικά Έντυπα Διατροφής και Μητρικού Θηλασμού – Υπουργείο Υγείας

Στους παρακάτω συνδέσμους στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας έχουν αναρτηθεί έντυπα (φυλλάδια και αφίσες) που αφορούν τα θέματα διατροφής και μητρικού θηλασμού:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021 ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
6:56 πμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021 ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Γ΄ Ανάπτυξης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) συνέβαλαν

Designed by porcupine colors | Developed by