Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας – 4 Μαρτίου 2021

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας συμβάλλοντας στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των ειδικών και του κοινού.

Τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις επηρεάζοντας σχεδόν 800 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Καλούμαστε επομένως να διαχειριστούμε δύο πανδημίες ταυτόχρονα, τη νόσο COVID-19 και την παχυσαρκία, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν αμφίδρομη σχέση.

Το 2021 ο ΠΣΔΔ, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας του κορονοϊού, υπογραμμίζει τον ρόλο της διατροφής ως μιας αναπόσπαστης πτυχής για την διαχείριση της παχυσαρκίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την καταπολέμηση του στίγματος και την τεράστια αξία της πρόληψης και ευαισθητοποίησης ειδικών και κοινού.

Ο ΠΣΔΔ αναγνωρίζει διαχρονικά την παχυσαρκία ως νόσημα και πραγματοποιεί δράσεις για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων των διαιτολόγων, όπως υψηλού επιπέδου συνέδρια, webinars, και φυσικά για την ευαισθητοποίηση του κοινού, όπως ενημερωτικές καμπάνιες, infographics και βίντεο, όντας ταυτόχρονα μία φωνή ευθύνης δίπλα στην Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στη διάδοση της σημασίας της πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας μέσα από: 1) το Δελτίο Τύπου, https://www.hda.gr/category/kampanies-diatrofis/pagkosmia-hmera-pachusarkias/ , 2) ένα νέο βίντεο που επιμελήθηκε η Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ, στο οποίο αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της παχυσαρκίας και η επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού,  https://www.youtube.com/watch?v=RojaYP4szvM , και 3) φυσικά μέσα από προηγούμενες δράσεις,  https://www.hda.gr/category/arthra-diatrofis/diacheirisi-barous/ .

Η παχυσαρκία δεν είναι απλώς μια ατομική επιλογή

Ο ρόλος της διατροφής είναι καίριος και η συνδρομή του κλινικού διαιτολόγου – διατροφολόγου ως επαγγελματία υγείας μπορεί να αποδειχθεί κομβική. Η Πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί ότι τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να σχεδιάσει και να εφαρμόσει στρατηγικό πλάνο ενάντια στην παχυσαρκία, αξιοποιώντας το σύνολο του δυναμικού των διαιτολόγων, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθεί παρόμοια κρίση και να βελτιωθεί η υγεία του πληθυσμού. Ο ΠΣΔΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια, ενώνοντας τις δυνάμεις του για το μείζον αυτό ζήτημα υγείας.

Όλοι μαζί για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας –

Όλοι μαζί για ένα πιο υγιές μέλλον

Επιμέλεια: Ομάδα Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του ΠΣΔΔ

 

Διαβάστε Επίσης

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών
18 Νοεμβρίου, 2022

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους- Έναρξη εγγραφών

Το 3ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Π.Σ.Δ.Δ. είναι μια ευκαιρία να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις σε αυτό το επιστημονικό επιστητό, αλλά και ευκαιρία για διεπιστημονικό διάλογο και αλληλεπίδραση.

Π.Σ.Δ.Δ.: 3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ), 10 Δεκεμβρίου 2022
19 Οκτωβρίου, 2022

Π.Σ.Δ.Δ.: 3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ), 10 Δεκεμβρίου 2022

3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ), 10 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές 2021
1 Ιουνίου, 2021

Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές 2021

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και η Ομάδα του των Ειδικών Διαχείρισης Βάρους με αφορμή αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, ενώνει και φέτος τη φωνή του με περισσότερους από 250 οργανισμούς από 50 και πλέον χώρες για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τις Διατροφικές Διαταραχές που έχει καθιερωθεί στις 2 Ιουνίου.

Designed by porcupine colors | Developed by